MPBOFS-syndromet

Det har skrivits en del om olika bloggsjukdomar senaste tiden. Jag länkar inte utan ni får leta bland bloggarna på weblogs.se så hittar ni dem säkert.

Nu tänker jag bidra med mina sjukdomssymptom. På jobbet har jag ganska mycket tid över att tänka på annat än just jobbet. Ganska ofta fördriver jag tiden med att smälta det jag läst på mina favoritbloggar senaste dagarna.

Jag följer ganska många bloggar och eftersom många använder liknande layout minns jag inte alltid vem som skrivit vad.

När jag sedan vill blogga om något jag läst några dagar tidigare så händer det ganska ofta att jag inte har en aning om var jag hittade anteckningen som gav upphov till idén.

Eftersom det som sagt gått några dagar och det finns en del möjliga bloggar så brukar jag låta bli att skriva om det jag tänkte eftersom jag i möjligaste mån vill ange källan.

Vad kallas den här sjukan? MPBOFS-syndromet? (Missing post because of forgotten source)

"Jag är ledsen, men du har drabbats av empe-boffs..."

Shit.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2003-11-19 17:46
Skriv en kommentar!

Kommentarer:4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Bengt: Mitt problem är att jag i stort sett alltid måste smälta det jag läst ett par timmar. Därefter märker jag om det är något jag vill blogga om. Med ditt program måste man lägga till länkarna efter hand som man läser dem.

Men egentligen är det inget större problem. Det är väl bara att inse att man inte behöver ange källa i alla lägen. Dessutom händer det att jag ramlar över anteckningen igen senare och då kan man ju lägga till länken i anteckningen.

2003-11-19 22:21

3. Bengt O. (Euroblog - Perspektiv Europa)

Eriks metod är ju bra och enkel. Själv använder jag ett nytt program kallad OneNote från MS. Det är som gjort för att hålla reda på saker, länkar, egna anteckningar osv. Om du kopierar något från nätet och klistrar in i OneNote kommer länken med automatiskt. Du kan flytta och ändra Dina anteckningar hur som helst och även rita och kladda om Du känner för det. Man kan också lägga in ljudfiler och det finns handstilsigenkänning osv. Utomordentligt. Men det kostar ju en del. Jag har den gratisa betaversionen men den slockanar nog snart.

Hoppas nu att MS bjuder på en resa till något franskt vinslott efter denna push.

2003-11-19 21:13

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Lysande, Erik! Tack för länken!

2003-11-19 20:23

1. Erik (mymarkup.net)

Jag har vissa MPBOFS-symptom. Jag samlade lite länkar till inlägg om "Bloggsjukan" borta i Svenska Bloggord-wikin. Tänkte det kunde vara bra om man kom på den korrekta medicinska termen, liksom att man kunde lista symptomen och eventuella lindringar.

http://www.shell.linux.se/kahlin/wiki/svenskaord/index.php/%22Bloggsjuka%22

2003-11-19 20:16

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info