Katastrofen, del II

Jag sitter och försöker komma ikapp. Rapports sändningar från senaste veckan ligger ute på svt.se. Jag hittar amatörvideor från katastrofen på lite olika ställen. Dödssiffran ökar, senaste siffran jag läste var över 120 000. 44 döda svenskar har identifierats men siffrorna tros hamna betydligt högre när vi sammanfattar katastrofen.

Expressen skriver om Den glömda katastrofen. Bara för att ni fokuserar på Thailand och svenskarna så gör inte alla det. Svenska bloggare har sedan katastrofens omfattningar börjat gå upp för gemene man efterlyst fler artiklar som INTE fokuserar på Thailand och svenskarna.

Sen verkar rubriksättarna på Aftonbladet och Expressen överträffa sig själva i felaktigheter. Båda tidningarna rapporterar om falska varningar för nya tsunamis.

Nej, området drabbades av efterskalv och varningar gick ut till de som befann sig på stränderna. Att det inte kom några nya tsunamis gör inte varningarna falska.

På grund av den stora anstormningen besökare på Aftonbladet och Expressen så går det långsamt att ladda sidor ibland. Varför inte göra rena textsidor av de artiklar som behandlar katastrofen? Istället måste man ladda ner alla denna blinkande reklam och andra saker man inte är ett dugg intresserad av.

Finns många fler tankar om katastrofen, men det är än så länge osorterade.


UPDATE!
Det här trodde jag aldrig jag skulle få uppleva! Expressen länkar till Aftonbladet! Det ska de ha en eloge för.

Andra blogganteckningar i kategorin Nyheter.

Torsdag 2004-12-30 22:33
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Gånte

Dina kommentarer faller inte i god jord hos mig. Aftonbladets sida går fortare att ladda ner än din blogg. Anledningen till att de har reklam är att vi ska kunna läsa nyheterna gratis. Så skaffa du lite reklam på din sida så du får råd med en bra isp som kan tillhandahålla bandbredd och tillförlitlighet. Kasta inte vatten i glashus om du har njursten, eller hur var det? ;-)

2004-12-31 01:26

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Naturligtvis måste gratissidor av deras omfattning ha reklam på sina sidor. Det jag efterlyser är textversioner av artiklarna av katastrofen. Jag har för mig att NASA gjorde något liknande när en rymdfärja exploderade för något år sedan Min sida är dåligt programmerad av en dålig asp-programmerare, därför är Klocklös så trögladdad. :)

2004-12-31 13:53

3. Åsk (AdLand)

Gånte menar du allvar? Man MÅSTE inte a reklam som enda inkomst på en sida.

2004-12-31 14:47

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Åsk: Du har ju rätt när jag tänker efter. (Jag höll ju med Gånte) Aftonbladet har ju sitt plus-koncept som man betalar för. För du håller väl med att dagstidningar på nätet måste få inkomst på något sätt? Det räcker inte med försäljningen av papperstidningen?

2004-12-31 16:15

5. Gånte

Åsk, jag kanske var lite snabb med att tänka, eller att inte tänka rättare sagt. Dessa storföretag (Aftonbladet i detta fallet) går ju knappast med förlust, och att ha "Sveriges största internettidning" är ju en prestigesak som även det säljer lösnummer, så visst skulle de ha "råd" att tillhandahålla denna tjänst.
I detta specifika fall vore det också bra med det som Mats säger eftersom det är ren information som gäller många tusen människor i detta land, inget som en dum reklam ska lägga sordin ytterligare på.
Men i övrigt, hur tycker du att man kan finansiera ett media utan reklam?

2005-01-01 22:43

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info