SM-guld till MFF

Jag var i Lund igår eftermiddag. På vägen ner lyssnade jag på radiosporten och fick höra det som visade sig bli avgörandet i guldstriden. Malmö FF var tvungna att ta fler poäng än Halmstad för att vinna. Då Halmstad ledde över IFK Göteborg med 1-0 i paus var krävdes det dels mål av Malmö FF över Elfsborg och dels kvittering av IFK Göteborg.

I början av andra halvlek får IFK Göteborg straff som man förvaltar i mål. 1-1. Strax efteråt kopplar man in Malmö stadion istället för att få rapport om hur publiken reagerar på detta. Man hinner inte mer än komma i sändning innan kommentatorn vrålar om straff även här. Skoog kliver fram, missar, men Jon-Inge Höijland slår returen i mål. Vilken dramatik!

Malmö vinner med 1-0 och Halmstad och IFK Göteborg spelar 1-1. Mer krävdes inte för att Malmö FF skulle bli svenska mästare.

På kvällen åkte jag in till Malmö och lyssnade på glada människor som skanderade om SM-guld osv. Jag gick också förbi restaurangen Hipp där spelarna firade Malmös första guld på 16 år.

Och idag när jag åkte jag hem mötte jag cab-bussen som spelarna senare åkte courtege genom stan i.

Vill man se bilder från firandet så har Svante på Svantlog tagit en hel del.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Söndag 2004-10-31 17:00
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info