Skratta eller gråta?

Det är tydligen inte okej för hemlösa att tälta på Medborgarplatsen i Stockholm. Men eftersom det verkade vara okej att köa för biobiljetter (vilket ett gäng ungdomar gjorde i väntan på att biljetterna till Sagan om konungens återkomst skulle släppas) så har ett antal hemlösa satt upp tält och börjat köa till en film som har premiär i oktober 2004.

Ska man skratta eller gråta åt eländet?

Läs mer i DN´s artikel.


Andra blogganteckningar i kategorin Media/Tidningar.

Lördag 2003-12-13 14:48
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Johnny (stationsvakt)

Jag tycker man kan le åt eländet. Och se hur de tänker lösa situationen. Om det är ok att tälta för en grupp, så måste det väl vara det för en annan..eller? Men det kommer nog förfula området ordentligt.

2003-12-13 15:06

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

När jag läste nyheten första gången så log jag brett. Självklart ska det vara okej för alla grupper att tälta även om gränser tänjs en aning i och med att det handlar om nästan ett år den här gången.

2003-12-13 15:11

3. Bengt O. (När jag ändå har ordet...)

Jag gjorde ju ett sarkastiskt inlägg med bild och allt om dem som köade för sagoboksförfilmningen men det här hade jag missat! Skall man skratta eller gråta undrar Du. Mitt svar är klart: Man skall skratta med (inte åt)de hemlösa som på ett smart och humoristiskt -dessutom fredligt- sätt drar myndigheterna (och egentligen hela gullighetssamhället)vid näsan. Man skall gråta åt inkompetenta bypolitiker som tvingar fram sådana här situationer.

En 1000-an så mycket mer behjärtad aktion än de biosugna ungdomarnas.

2003-12-13 15:36

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Bengt: Jag är lite förvånad över att vara först(?) med den här nyheten i bloggosfären med tanke på att tältköande ungdomar tagits upp lite varstans. Och du beskriver det så klockrent när du säger att man ska skratta MED de hemlösa.

2003-12-13 15:42

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info