Äntligen lite längd på rundan

Idag gav jag mig ut på en lite längre runda än vanligt. Visserligen sprang jag milen igår men det är först när rundorna börjar bli uppemot en och en halv mil och däröver som jag tycker det kan räknas till långdistans.

Igår blev jag lite besviken när jag mätte rundan som jag trodde var lite drygt en mil när den visade sig vara endast 9700 meter. Idag gissade jag att rundan jag sprang var ungefär 14 km och det stämde precis!

Jag började lugnt, precis som igår för att plötsligt märka att jag ökat farten. Då hade jag sprungit ungefär 4-5 km och därefter höll jag bra fart. Kul att notera att jag hade lugn andning genom hela passet, fyra steg per andetag som blev tre när jag satte in långspurten med lite drygt två och en halv kilometer kvar.

Sluttiden blev lite drygt 1.24 timme där sista halvmilen gick på ungefär 29 minuter.

När jag sprang rundan memorerade jag platsen jag befann mig på när jag varit ute i en timme. Det visade sig att jag då sprungit 9.9 km. Störigt...

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Min maratonträning.

Torsdag 2006-05-25 23:24
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. thebe (Trilog)

OK, när är maratonloppet då?!

Min runda idag var nog bara 4 km eller så, men snart ska långrundorna vara på 20 km, de "vanliga" på 7-10, som på den gamla goda tiden. Men halvmara känns som ett lagom mål för mig!

2006-05-25 23:34

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Halvmaran är lagom för mig också. Årets stora mål är Broloppet. Det där med maratonträning hänger i från 2003 när jag sprang rundor på 14-25 km och siktade på Stockholm Marathon. Fast de planerna har jag lagt på is, drygt fyra mil är nog för mycket för mig.

2006-05-25 23:41

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info