Tusenbröder - Återkomsten

Jag såg Tusenbröder - Återkomsten på bio ikväll. Vi var några tappra själar som tagit oss dit, vi var nog inte mycket mer än 10-15 personer i salongen.

Jag tyckte det var en bra fortsättning på serien som gick i SVT 2002 och 2003.

Det måste dock vara väldigt svårt att recensera eller få rätt känsla för filmen om man inte såg TV-serien när den gick. Hur ska man veta hur vidrig Jacob Eklunds karaktär är eller hur Hoffa hamnade i havet?

Sen tyckte jag upplösningen var lite för.. tillrättalagd. Problemen försvinner väldigt enkelt och människor som betytt väldigt mycket för huvudpersonerna försvinner plötsligt ur filmen utan ett spår. Hoppas jag inte förstört för mycket för eventuella biobesökare. Detta och några smådetaljer gör att jag inte ger filmen mer än fyra i betyg.

Andra bloggar om: ,

Andra blogganteckningar i kategorin Film.

Söndag 2006-03-12 23:17
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Monica (Mitt Aktuellt)

Fyra är ett väldigt högt betyg. Om man jämför med snittet bland recensenter. Där är det mest tvåor och treor. Till och med en etta med efterföljande kalkonvarning har jag sett!

Jag har absolut ingen aning hur den här filmen är om man inte följt serien. Kan inte tänka där märker jag. Jag tyckte OM serien. Särskilt första säsongen. Håller helt med om att det känns tillrättalagt. Där var det nån som inte litade på att vanlig enkel längtan efter ungarna skulle räcka... Jag vet! Vi smetar på med sjukdom och död! Ja! Det gör vi... Eller nåt. Vad vet jag :-)

2006-03-14 12:58

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Monica: Kul att få höra vad du tycker. Jag är ingen filmrecensent så jag kan ge den vilket betyg som helst. :) Såg att den låg på 9.61 i snitt (max 10) på http://bio.nu men det känns aaaningen högt.

Jag tyckte att filmen lyckades ganska bra med att förmedla känslorna från serien och jag satt och önskade att den inte skulle ta slut, men när slutscenerna närmar sig och man inser vart allt är på väg så blev jag lite besviken för som du säger, längtan efter familjen hade räckt utan att blanda in Max sjukdom. Om Patrik inte varit kvinnomisshandlare hade dessutom Anneli hamnat i en intressant situation. Ska hon välja Patrik eller Hoffa? (Svår fråga va? :) )

2006-03-14 13:51

3. Erik

Tillrättalagt och tillrättalagt.... Det spelar inte så står roll. Filmens slut berör och personligen tycker jag filmens slut var betydligt bättre än tv-seriens. Det är en fantastiskt vacker scen där Max i slow motion reser sig i sjukhussängen och man på hans läppar kan läsa "Pappa" samtidigt som den underbara munspelssignaturer spelas på full volym.
Sedan har så klart tv-serien sina poänger. Man förstår mer av varför Patrik beter sig som han gör, t ex.
Jag har inte hittat tv-versionen på DVD än, men jag hoppas jag gör det för den ska få pryda min DVD-samling vid sidan om de två boxarna och filmversionen av återkomsten.

2007-01-20 00:42

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info