Vad är en blogg?

Känns fråga igen? Hur många har inte diskuterat den till leda utan att komma fram till något mer än att det handlar om att skriva på nätet?

Jag trodde jag hade min uppfattning klar för mig, att det handlade om anteckningar i omvänd kronologisk ordning som handlade om ett visst ämne. Att skriva dagbok var inte att blogga.

Men en kommentar av Gånte till mitt inlägg om att Mikael Persbrandt borde blogga istället för att låta Aftonbladet skriva hans protest gjorde att jag kom till insikt.

Skulle Persbrandt börja blogga skulle det knappast handla om knyppling, Volvo eller division fyra-fotboll. Det skulle antagligen bli en dagbok och det var det jag menade när jag skrev att han borde börja blogga.

Alltså betyder "att blogga" även "att skriva dagbok på nätet". I alla fall i min värld.

Tack, Gånte!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2005-05-11 21:44
Skriv en kommentar!

Kommentarer:4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Gånte: Jo, du har rätt. Ursprungsbetydelsen var ju att man samlade länkar, men efterhand började folk skriva kommentarer till länkarna och sen behövdes det plötsligt inga länkar till kommentarerna och sen.. Ja, resten vet vi ju.

2005-05-12 16:41

3. Gånte

Din loggning sker i höger kolumn, drar inte precis ögonen till sig som din "dagbok" och hänvisningar till alla andras bloggar som sker i det stora utrymmet i mitten. Vad jag kallar för loggning av nätet är exempelvis http://www.ollo.net som jag flitigt besöker.
Men i stort sett ska man göra som man känner, jag har inte sett många bloggar som rent loggar vad de surfat rundor på, utan visar vad som händer i sina liv.

2005-05-12 01:56

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Åsa: Jo, det har blivit så på många bloggar. När jag upptäckte bloggarna så var det betydligt större skillnad mellan dem och nätdagböckerna. Inte bara när det gällde publiceringssystem och upplägg utan också på ämnen. Det flesta bloggarna höll sig strikt till sitt ämne.

Sen har det mer och mer övergått till att handla om mer dagboksliknande anteckningar och det är den övergången jag inte har tänkt på.

2005-05-11 21:56

1. Åsa (Åsas anteckningar)

Jag anser att en stor del av bloggarna som jag läser skriver dagböcker i sina bloggar. Ytligt kommenterande om det som upptäckts i media, film, böcker, musik, mat, reflektioner om vad som gjorts under dagen osv. Det är väl dagböcker?

2005-05-11 21:51

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info