Ishockey

"Ska du med till Halmstad ikväll och kolla Rögle?"

Jag fick den frågan igår och behövde bara två sekunder för att bestämma mig.

"Klart jag ska det!"

Resultatmässigt har jag följt med hela tiden, men när matchen kom igång och jag såg namnen på tröjorna insåg jag att även om det vara samma gamla Rögle som jag följde som intensivast 1991-95 så var det ändå ett helt nytt lag.

Dagen till ära hade man fått klart med ett nyförvärv från NHL som möjligen skulle debutera i kvällens match. Hans namn hade jag inte lagt på minnet men när en namnlös tröja med nummer 39 på kommer in på isen (på en spelare :) ) så tog det inte lång tid att förstå att det måste vara han.

Han dominerade inte som man kanske tror att en NHL-spelare ska göra i Sveriges andradivision, men han visade tendenser som gör att det ser ut att kunna bli en rolig säsong.

Matchen började annars inte bra för Rögles del. Halmstad Hammers tog ledningen med 1-0 efter 8½ minut. I andra ökade man på till 2-0 efter drygt fem minuter. Det tar dock bara två minuter för Rögle att reducera och 1-2 står sig perioden ut och långt, långt in i tredje perioden.

Att det är ett nytt Rögle jag får se märks inte minst på farten under skridskorna. Den finns inte där längre. För tio år sedan var det ett av de mest utmärkande dragen för laget, man hade fart under skridskorna. Nu gick det mest trögt..

Med knappt två minuter kvar tar Rögle ut målvakten för att nå en kvittering. Man har haft lite tryck i Halmstads zon, men inte vunnit mycket tekningar där vilket gör att man är lite bekymrad. 39:an (NHL-spelaren) tar de flesta tekningarna och vinner lite drygt hälften tror jag. Minns inte om han vann den här tekningen också, men plötsligt får han pucken i slottet och med ett dragskott kvitterar han till 2-2. Namnet visar sig vara Byron Ritchie.

Förlängningen blir mållös med litet övertag till Rögle.

Det bästa med matchen var ändå Rögleklacken. I 50 minuter låg Rögle under i den här matchen men det spelade ingen roll. Klacken sjöng ändå hela tiden. Till skillnad från Halmstads klack eller vad man ska kalla den för, som bara hördes ett fåtal gånger under hela matchen.


UPDATE!

För övrigt har den första renodlade hockeybloggen på svenska dykt upp i och med Elitseriestarten tidigare i veckan.


Jag hoppas verkligen att SSK borde vinna elitserien får efterföljare! Sportbloggar är ju något jag efterlyste redan i januari 2003.I sin anteckning Ledsna hockeyfans länkar Hockeydåren (som bloggskribenten kallar sig) till en del nordamerikanska hockeybloggar.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2004-09-25 20:57
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Daniel Olovsson (minmening.com - tankar i tiden)

Det är kul att klacken tar ton och håller humöret uppe. Hur vore det om den istället buat hela matchen? Vem vill kämpa på isen då?

2004-09-25 22:13

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Det brukar ju bli så när laget ligger under att den tystnar mer och mer för att sedan börja bua. Men inte ikväll, inte Rögles klack. :)

2004-09-25 22:19

3. Hockeydåren (SSK borde vinna Elitserien)

För många år sedan deltog Hockeydåren i en innebandyturnering i Ljungby. Laget hette Slammer Team och kom trea i turneringen. På vägen slog vi enkelt Trojas hockeyjuniorer. Rögle vinner ikväll med 3-1 mot Troja eller?

2004-09-26 14:03

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Hockeydåren: Att ni spöade Troja måste ju tyda på något av följande:

1. De var urusla.
2. Ni var grymt bra.
3. Innebandy och ishockey är två olika sporter.

Bra gissat förresten, 4-2 blev det ju. :)

2004-09-29 20:30

5. Hockeydåren (SSK borde vinna Elitserien)

Vi gick på koffeintabletter och alkohol, tog 24-timmarsturneringen med en klackspark. Troja-juniorerna tog allt på blodigt allvar, dom fattade ingenting efteråt. Bild på Slammer Team hittar du på följande adress(http://www.flickr.com/photos/steffe/).

2004-09-30 17:55

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ah, ni var dopade! Ett fjärde alternativ som jag aldrig tänkte på. :)

Fick inte länken att funka. Kanske tillfälligt? Får testa senare igen. Grattis till segern igår förresten, 4-0 mot Djurgården imponerar.

2004-10-03 13:52

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info