Veckans blogg, vecka 9

Veckans blogg: Karolina Lassbo - en glamourprinsessas dagbok
Namn: Karolina Lassbo
Bloggat sedan: 2005

Karolina, du får utstå en hel del skit pga din blogg och har t.ex tvingats stänga av kommentarsfunktion. Du har även synts i tidningar där du berättat om bloggmobbing. Är det viktigt för dig att vara ett föredöme för andra som råkar illa ut pga att de bloggar?

"Jag tycker det är viktigt att markera att det inte är okej att behöva ta emot förolämpningar och trakasserier i kommentarer och mail, det ska ingen behöva göra. Samma lagar gäller på Internet som i det verkliga livet, och det man inte kan säga till en person öga mot öga ska man heller inte skicka elektroniskt från en anonym adress."

Du pluggar juridik och psykologi, du går på Nobelfest, du blir avmålad, du är med i TV och tidningar, du blir erbjuden programledarjobb mm, mm. Du har helt enkelt många strängar på din lyra. Vad ska du bli när du blir stor?

"Antagligen ska jag bli jurist, men det är svårt att veta vad jag vill göra inom juridiken. Att börja karriären med att sitta ting är ett alternativ, men jag är inte så sugen på att spendera två år i obygden. Programledare på TV har jag velat vara sen jag var liten, så visst är det inte helt uteslutet att jag tackar ja om jag får fler erbjudanden."

Det är måndag, veckans kanske mest oglamorösa dag, när svaren på de här frågorna publiceras. Har du några enkla tips på hur man kan få mer glamour i vardagen?

"Jag är ganska trött på hela glamourtjafset faktiskt. Jag döpte bloggen till En glamourprinsessas dagbok för att det var ett töntigt och roligt namn, inte för att jag är speciellt glamourös eller intresserad av glamour. Det skulle vara en markering att bloggen inte skulle blandas ihop med min juridiska karriär. Men sedan bloggen blev stor så har jag flera gånger fått svara för hela glamourkonceptet i intervjuer och andra sammanhang, och jag är minst sagt trött på att behöva förklara att ordet glamour i min bloggs titel från början var ett stort skämt. Men ska jag krysta fram något slags svar på din fråga så får jag väl svara ´Tänd lite levande ljus´ eller något i den stilen."

När, var, hur bloggar du?

"Från mitt studentrum i Uppsala sitter jag vid mitt skrivbord framför en stationär PC och bloggar så fort mitt samvete tillåter det. Skolan ska ju komma i första hand."

Nämn en blogg du skulle vilja se som Veckans blogg.

Beta Alfa

Tack för svaren, Karro! Nästa vecka intervjuar jag någon annan bloggare.

Andra bloggar om: , ,Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2007-02-26 12:11
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. nejoot

tragiskt.

2007-03-01 02:07

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info