Dålig reklam

På senare tid har jag reagerat lite grand över vissa reklamfilmer som jag anser missar målet fullständigt.

Ta t.ex programmen som presenteras av Ladbrokes. Den korta filmsekvens som visas består av röd bakgrund som en massa fotbollar faller ner på. Inte är det hos Ladbrokes jag blir sugen att spela bort mina pengar på när jag ser det utan Svenska Spel. Jag har för mig att Svenska Spel hade liknande grafik i någon av sina reklam- eller "presenteras av"-filmer.

Ett annat exempel är när jag såg en reklamfilm för Elgiganten. De gjorde reklam för en 32 tums LCD-TV för under tiotusen kronor. (9995:- kostar den.) När nästa reklamfilm rullar hör man "Gå in på netonnet istället. Just nu, en 32 tums LCD-TV för bara 7xxx:-". Jag minns inte det exakta priset, men det var någonstans mellan 7000 och 8000:-.

Jonas på Blind Höna skrev för någon vecka sedan om SAS Radissions reklamaffischer med en bild på en kvinna sittandes på en dubbelsäng och texten "It´s easy to sleep with the best in Scandinavia."

Idag berättade ekot att kampanjen anmälts till näringslivets etiska råd mot könsdiskriminerande reklam, ERK, eftersom den enligt anmälaren är alltför sexistisk.

Andra blogganteckningar i kategorin Media.

Måndag 2005-10-31 19:17
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info