Alla anteckningar inom kategorin Sport/Rögle

Så lite man visste

För 18 år sedan, 2005 skrev jag om Rögle och om Kenny Jönsson. Det var lockout i NHL så flera svenska klubbar skulle få NHL-förstärkning i form av tidigare spelare och för Rögles del handlade det om Kenny Jönsson.

Så lite man visste då. Jag spekulerade i om att Kenny kanske skulle stanna om Rögle gick upp i SHL (dåvarande Elitserien) men så blev det inte. Han stannade kvar trots att Rögle INTE gick upp i SHL.

Och året efter tog han OS-guld och blev utsedd till OS bästa back och ytterligare två år senare, 2008, var han med och tog Rögle tillbaka till SHL.

Nu är han sedan länge hockeypensionär, men Rögle har tagit stora kliv sedan 2008. Ifjol, just idag faktiskt, tog man sig till CHL-final som man senare vann. Rögle - Bästa i Europa! Vem kunde ana det den där kvällen i början av 2005?

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2023-01-11
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle är i SM-final!

Det var väldigt surrealistiskt att skriva rubriken till den här bloggposten.

Hur många gånger har jag egentligen skrivit om Rögle i den här bloggen? (178)
Inte en enda gång har jag fått skriva om framgångar i ett SM-slutspel. Det har liksom inte funnits några.

När man ifjol gick till slutspel för första gången sedan 1994 så ställdes det in på grund av pandemin. Men i år (efter en säsong utan publik på läktarna) så kom framgången.

Tränare Cam Abbott och sportchef, tvillingbrorsan Chris Abbott, hade redan innan de tillträdde satt stora avtryck på klubben. 2019 skrev jag bland annat om den gången de gjorde tre mål i samma byte(!!) mot Frölunda 2009.

Och nu har de på bara tre år tagit Rögle från lindansargäng kring nedflyttningsstrecket, till SM-guldkandidater. Otroligt.

Två saker är extra kul med finalplatsen.

För det första.
Det är hemvändare och "egna produkter" som bär laget.
Dennis Everberg, Ted Brithén, Niklas Hansson, Daniel Zaar och Mattias Sjögren slog alla igenom i Rögle, flyttade och kom tillbaka som bättre spelare. Simon Ryfors som gått hockeygymnasiet i Ängelholm, har tagit enorma kliv och vann skytteligan. Kulturbäraren Taylor Matson har spelat i Rögle sen säsongen 2014/2015 då Rögle spelade i Hockeyallsvenskan. Och så vidare.

För det andra.
Den hockey laget spelar. Det är en fröjd att se matcherna och att höra experterna hylla laget och sättet de spelar på. Det är fart, frenesi, energi, fysiskt och kraftfullt. Matchserien mot Skellefteå blev en riktig holmgång och inte bara jag har utsett den till den moraliska finalen. Jag har svårt att se att Växjö kan bjuda upp till samma typ av underhållande hockey. Därmed inte sagt att de inte kan ta hem guldet, det får vi se. Imorgon börjar det, bäst av 7 är det som gäller.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2021-04-30
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle leder SHL!

Den här bloggposten har behövts skrivas ett tag, den om Rögles utveckling de senaste åren.

Från att ha varit ett lindansargäng som varvat mellan Hockeyallsvenskan och SHL i princip ända sedan 2008 så är man nu Sveriges bästa hockeylag, åtminstone om man ser till tabellen.

I oktober 2019 gjorde jag en liten summering av utvecklingen fram tills dess. Då var säsongen åtta matcher gammal och jag skrev bland annat "Säsongen är lång och saker kommer förstås att hända längs vägen".

Föga anade vi då att en pandemi var på väg att lamslå världen och att Rögles första slutspelsplats på 25 år inte gav lagets första slutspelsseger då slutspelet aldrig kom igång utan ställdes in.

Idag, ett drygt år senare, haltar tabellen betänkligt (lagen har spelat mellan 18 och 24 matcher) på grund av samma pandemi. Men att Rögle ligger etta råder de inga tvivel om då de tillhör de lag som spelat minst antal matcher. (Se tabellen nedan.)

Och sättet man klev upp i serieledning på sen! 5-0 borta mot Luleå igår var episkt på så många plan.

Det var ju just Luleå som köpte bröderna Abbott då deras spelarkarriär just tagit fart i Rögle efter en sensationell säsong.

Det är Luleå som varit mardrömsmotståndaren nummer 1 i SHL. Senast Rögle tog tre poäng mot dem på bortaplan var 2009 och sedan Rögles senaste SHL-comeback 2015 så har 20 matcher spelats mellan lagen, 60 poäng delats ut och Luleå har lagt beslag på 50 av dem.

Fram till igår då, då match nummer 21 spelades och Rögle gjorde sin kanske bästa match nånsin i SHL.

Daniel Rooth, krönikör och sportjournalist på Helsingborgs Dagblad, skriver i en krönika idag [Premium]: "Rimligt att börja prata om Rögle som en guldkandidat nu".

Ja, onekligen ser det bra ut, men det finns naturligtvis andra lag som kommer att blanda sig i striden när det i vår är dags för slutspel och vi förhoppningsvis har mer publik på läktarna än dagens gräns på 8 personer.

För det förtar verkligen prestationen för mig. Det känns som en låtsassäsong. Att publiken är viktig för stämningen visste vi, men att den var så här viktig var vi nog ingen som kunde ana.

Trots bristen på publik (eller tack vare?) så har Rögle byggt upp en imponerande svit på hemmaplan. Den 25 januari kom den senaste hemmaförlusten. Det är snart ett helt kalenderår! En stark hemmafördel är naturligtvis guld(?) värt i ett kommande slutspel.

Men säsongen är fortfarande lång och jag skriver som jag skrev ifjol; saker kommer förstås att hända längs vägen.Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2020-12-09 19:46
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - en summering

Rögle leder fortfarande SHL när de flesta lagen spelat åtta matcher.

Säsongen är lång och saker kommer förstås att hända längs vägen, men det är ändå fascinerande vad två kanadensiska bröder lyckats göra.

Bröderna Abbott värvades till Rögle av dåvarande sportchefen Roger Hansson inför lagets återkomst i SHL (dåvarande Elitserien) 2008 och de tog verkligen laget och ligan med storm!

Jag minns särskilt en match mot Frölunda. I mitten av andra perioden gick Rögle från 0-0 till 3-0 på 56 sekunder, alla målen av de två bröderna. Hur är det ens möjligt?

Jo, efter 1-0 valde dåvarande tränaren Peter Johansson att ha kvar Abbot-kedjan på isen och 45 sekunder senare tackade de för förtroendet när Cam Abbott gjorde sitt andra mål. Här tar Frölunda timeout.

När pucken släpps igen, vilken kedja är kvar på isen? 11 sekunder senare gör Chris Abbott 3-0.

3 mål i samma byte, jag tror inte det har hänt förr på den här nivån och det lär dröja tills det händer igen.

Tvillingarnas succé gick förstås inte någon sportchef förbi och eftersom Rögle inte lyckades säkra fortsatt spel i högsta ligan förrän i dåvarande kvalserien så skrev bröderna ganska tidigt på för konkurrenten Luleå.

Vi går framåt några år till 2017. Rögle har lyckats både åka ur och komma tillbaka till SHL inte mindre än två gånger men har förtvivlat svårt att etablera sig.

Under inledningen av säsongen 2017 hackar spelet och i slutet av oktober och början av november lämnar både sportchefen Anders "Masken" Carlsson och tränaren Anders Eldebrink laget.

Nya på dessa poster blir Chris Abbott (sportchef) och Cam Abbott (tränare).

Och de lyckas vända trenden direkt! Första matchen efter tillträdandet möter Rögle Örebro. Visserligen ett lag man haft oförklarligt lätt mot de senaste åren, men med säsongens övriga resultat i ryggen är 6-1 ändå ett oväntat resultat.

Rögle låg före den matchen sist i serien med 11 poäng på 18 matcher (i år behövde man bara 5 matcher för att nå samma poängantal) men med bröderna Abbott vid rodret hände något.

Det handlade inte om ett nytt ledarskap för laget utan ett nytt ledarskap för hela föreningen. Flera obekväma beslut togs och stjärnspelare som Juhamatti Aaltonen och Cade Fairchild fick lämna under säsongen. Istället fick vi in spelare som okände Olle Liss som gjorde braksuccé med 10 poäng (6 mål) på de 5 första matcherna i SHL. Detta gjorde att han fick göra debut i Tre Kronor i sin andra landskamp gjorde han hattrick!

Rögle tog kliv för kliv under säsongen och slutade till sist på 11:e plats. Hade man bara räknat matcherna som spelades med bröderna Abbott vid rodret så hade laget slutat på 8:a.

Inför säsongen 2018/2019 hände sedannågot som många Röglefans länge drömt om. Flera av våra tidigare spelare började komma tillbaka. Redan inför säsongen 2017/2018 hade Ted Brithén kommit hem igen och inför 2018/2019 värvades bland andra Mattias Sjögren. Inför årets säsongen har Dennis Everberg, Niklas Hansson och Nick Sörensen flyttat hem.

Förväntningarna var höga inför bröderna Abbotts första hela, riktiga säsong men inledningsvis såg det inte alls bra ut. Efter 6 omgångar hade man bara lyckats skrapa ihop 1 poäng (mot 14 i år).

Det pratades om schism i laget på grund av brödernas ledarstil. Men laget gick ihop, gjorde lite taktiska förändringar och i den sjunde matchen kom säsongens första seger, 2-0 och återigen var det "favoritmotståndaren" Örebro som stod för motståndet.

Laget fortsatte uppåt och när tabellen summerades hade laget slutat 9:a och för första gången på 25 år nått slutspel!

Man mötte HV71 i bäst av tre matcher i det så kallade Play in som egentligen fungerade som åttondelsfinal.

Där var HV71 det starkare laget och vann med 2-0 i matcher men laget hade visat att man var att räkna med. Räknade man bort de sex första matcherna så hade Rögle slutat på 6:e plats och med värvningen av Dennis Everberg inför årets säsong så var förstås förväntningarna ännu högre än ifjol.

Några påstod att värvningen av Everberg var årets bästa i hela SHL och så här långt har han verkligen levererat med 9 poäng (6 mål) på 8 matcher.

Det som imponerat mest under årets första 8 matcher är inte bara resultaten (endast en förlust) utan också hur man hanterat matcherna.

Säsongen fick en flygande start mot HV71 där slutresultatet 4-0 skrevs redan efter första perioden. Ett stort avbräck dock då Ted Brithén, av många ansedd som SHLs bästa center, träffades av ett slagskott och bröt käken. Han har inte spelat sedan dess. Även backen Craig Schira saknades i inledningen av säsongen på grund av skattetekniska skäl.

Andra matchen var mot Malmö borta. Säker 3-1-ledning inför sista perioden vändes dock till 3-3 med knappat sju minuter kvar. Rögle var dock inte nöjda utan gick för seger och slog in slutresultatet 4-3 några minuter senare.

Efter denna succéstart kom det en reaktion i tredje matchen mot Oskarshamn som vann med 1-0. Rögle hade inne en puck i slutet, men målet dömdes bort.

Fjärde matchen borta mot Linköping. Underläge 0-1 vänds till 3-2-seger.

Femte matchen borta mot Örebro slutar med Rögle-vinst 3-2 efter straffar sedan Rögle kvitterat i mitten av slutperioden.

Sjätte matchen hemma mot Leksand. 1-2 efter första perioden blir 5-3.

Sjunde matchen hemma mot Luleå. 0-1 kvitteras i mitten av slutperioden för att bli 1-2 kort senare. Ny Rögle-kvittering och seger efter sudden death efter segermål av Craig Schira som gjorde sin första match.

Åttonde matchen, seriefinal mot Frölunda borta. Ifjol vid den här tiden var det 25 år sedan Rögle senast vann borta på Frölunda i högsta serien, men sen skedde det inte mindre än två gånger ifjol och även den här gången blev det seger, 2-1 efter två styrningar av Dennis Everberg.

Det som imponerat på mig mest i år är förmågan att vända underläge. Rögle har hamnat i underläge i sex av årets åtta hittills spelade matcher och det är bara mot Oskarshamn som man inte lyckades vända ett underläge (men glöm inte det underkända målet, man var nära då också).

Jag kollade med statistik-oraklet @domarna.se på Twitter om det här med att vända underläge till seger och det visade sig att utöver Frölunda, som lyckats med samma bedrift i år, så har inget lag lyckats vända underläge till seger i 4 raka matcher förut i SHL under 2000-talet.

Nu pratas det om att förlänga kontraktet med Abbott-bröderna. Det nuvarande går ut efter nästa säsong, men efter succén så är det inte konstigt att man vill förlänga. Bröderna som inte tidigare jobbat på så här hög nivå utanför isen tidigare har inte bara lyckats göra (åtminstone för stunden) till ett topplag i SHL, utan har också, precis som laget, lyckats vända underläge till seger.

Minns fjolårets inledning med sex raka förluster. Man ändrades sin ledarstil och sitt spelsystem och ledde laget till sitt första slutspel på 25 år.

Förmågan att vända en matchbild eller dåliga vanor i sitt ledarskap visar på stor mognad och stort kunnande och har visat att Rögle är en klubb som även stjärnor vill komma till (Ted Brithén, Mattias Sjögren och Dennis Everberg mfl) och inte bara är en språngbräda för kommande stjärnor (Rasmus Sandin och William Nylander t.ex) vilket är helt fantastiskt för oss Röglefans som vill att laget ska bestå av egna produkter i så stor utsträckning som möjligt.

Var ska det här sluta?
Ja, jag bryr mig faktiskt inte.
Jag har samma känsla som i OS 2002 när Tre Kronor slogs ut mot Vitryssland. Skit samma, de utklassade ju Kanada i gruppspelet! Det var faktiskt värt mer för mig än en eventuell OS-medalj.

Och känslan är densamma nu.
Om det så blir ett sånt bakslag att laget ramlar ur SHL så är det här ändå säsongen då man under åtminstone en period inte bara vara bästa grönvita laget, man var det bästa laget.Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2019-10-09 17:26
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle leder SHL!

För drygt 11 år sedan skedde något historiskt. Efter ungefär en tredjedel av säsongen går Rögle upp på första plats i SHL (dåvarande Elitserien).

Det varade bara knappt ett dygn den gången och det skulle dröja nästan 11 år innan det hände igen. I lördags var det nämligen säsongspremiär och Rögle slog HV71 med 4-0. Första premiärsegern på 12(!) försök i högsta serien och direkt upp i serieledning, en plats som försvarades i tisdags efter 4-3 mot Malmö.

Ikväll är det hemmamatch mot nykomlingarna Oskarshamn. Frågan är vilken trend som bryts. Rögles trepoängare eller Oskarshamns poäng i varje match.


Historisk tabell


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2019-09-19
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Dennis Everberg till Växjö

I förra veckan stod det klart att den förre Röglespelaren Dennis Everberg väljer spel i Växjö Lakers nästa säsong och inte Rögle som många hade hoppats på.

Everberg lämnade Rögle efter en succéfylld säsong 2013/2014 då han var en av de ledande spelare som tog Rögle till en avgörande match för att gå upp i SHL. Laget förlorade och Everberg hamnade i NHL.

Där hade han dock svårt att ta en fast plats och valde därför spel i Sverige, men som sagt, inte i SHL som många Röglefans hade hoppats utan i Växjö.

Och nu får han skit i sociala medier för sitt val.

Men kom igen!
Som hockeyspelare har du 14 arbetsgivare på högsta nivå att välja på i Sverige. 5-7 om du vill vara med på den allra högsta nivån.
Du har kanske tio arbetsverksamma år, 15 om du har tur.

Skulle du då stanna kvar i samma stad eller få chansen att flytta runt?

Det klart att jag hellre hade sett honom i Rögles tröja, men jag har full förståelse för hans val.

Så lycka till, Dennis! Men jag hoppas det går bättre för dig än för ditt nya lag.

Läs mer om övergången och bakgrunden här och här.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2016-05-16 20:14
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Åtta år sedan

Idag är det åtta år sedan Rögle gick upp i Elitserien för andra gången. Efter att ha harvat i Allsvenskan sedan 1996 så lyckades man äntligen ta steget upp igen. Jag summerade mina känslor dagen i den här bloggposten som jag fortfarande tycker är en av de bästa jag skrivit.

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2016-04-10 18:36
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ett år sedanFör ett år sedan satt jag hemma hos en kompis här i Teckomatorp och såg den femte matchen i bäst av sju mellan Rögle och Västerås. Vinnaren av matchserien skulle spela i SHL kommande säsong och Rögle ledde med 3-1. Femte matchen spelades i Västerås och det dröjde ett tag innan målen kom, men till slut hade Rögle vunnit med 2-0 och SHL-platsen var säkrad.

Men det blev rejält med smolk i glädjebägaren senare på kvällen när jag fick ett sms från kompisen.

Det hade redan tidigare på kvällen ryktats om att något hade hänt på uppvärmningen i matchen innan och i sms:et läste jag "Kolla André Deveaux, värsta överfallet jag sett!"

Efter att ha fått hjärnskakning efter en tackling i en tidigare match mot Västerås gick Deveaux in på uppvärmningen och "markerade" mot Per Helmersson som delat ut tacklingen genom ett kraftigt slag med klubban över vaderna. Inte vackert och Rögle bröt med honom omedelbart. Senare blev Devauex avstängd från svensk hockey för all framtid.

Men det blev som sagt SHL för Rögle och här har jag summerat mina tankar kring säsongen som gick.

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2016-03-31 19:34
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Åtta år sedan den historiska kvalserien inleddes

Idag är det åtta år sedan kvalserien till elitserien i ishockey 2008 inleddes. Numera heter ju elitserien SHL och kvalserien finns inte längre, men 2008 var året då Rögle tog klivet upp igen efter ett segermål endast 26 sekunder från slutet i sista matchen, ett mål som ledde till det här:
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2016-03-19 18:36
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tack för en fantastisk säsong, Rögle!Igår spelade Rögle sin sista match för säsongen. De senaste 10-15 åren brukar säsongens sista match inte spelas förrän i slutet av mars/början av april.

Krokus-hockey kallas det i Ängelholm. När kvalet till högsta serien börjar och krokusen blommar spelar Rögle oftast som bäst.

I år gjorde de sin bästa säsong sedan 1993/1994, lite beroende på hur man ser det förstås.

Men detta var första gången på över 20 år som man stannade kvar i högsta serien utan att behöva kvala.

Man slutade elva i serien och hamnade före Malmö, Modo och Karlskrona, de två sistnämnda kvalar för att stanna kvar.

Det som har varit extra roligt i år är spelare som tagit ett kliv framåt i sin utveckling men också alla juniorer som klivit in och gjort avtryck. Igår var det Victor Laz, den 14:e junioren som fått chansen i A-laget i år, som klev fram och visade vägen. Ett distinkt skott gav 1-0 och sen var han med och bjöd på riktigt hockeygodis när han direktpassade till Jack Connollys 3-0 i öppen kasse.

Bland de som klivit fram måste nämnas Almen Bibic som blivit försvarets stora general och publikfavorit med sina precisa tacklingar. Även Patrik Cehlin har gjort det riktigt bra och vann lagets interna målliga med 20 mål.

Det var mycket som gick vägen för Rögle i år. Ledarteamet med Anders Eldebrink i spetsen trodde på sin idé och drabbades aldrig av panik, inte ens under det nattsvarta november då laget bara tog en enda seger.

Två målvakter, Oscar Dansk och Lars Volden som turats om att ha formtoppar. I början var Oscar Dansk självklar förstakeeper, men när han kom inte i en liten svacka så tog Lars Volden över och storspelade, trots lite svajig inledning.

När man tappade en av sina centrar Jesper Jensen (långtidsskadad) så värvade man Felix Schütz som varvade upp och sen blev stor matchvinnare i en av måstematcherna mot Modo där han gjorde båda målen.

En annan spelare som kom in i laget och verkligen gjorde avtryck var Timothy Liljegren, 16 år. Han kom upp från juniorlaget och blev stor dirigent i powerplay. En 16-åring! Någon skrev att "När andra lag värvar en back utifrån för att få spets, plockar Rögle in en 16-åring. Idioti eller genidrag?"
Genidrag får man väl säga.

Och i slutet växlade hela laget upp och tog poäng i fem raka bortamatcher och vann säsongens sista tre sista matcher vilket innebar att man gick förbi Malmö, en inte helt oviktig detalj i sammanhanget. Laget kan nu titulera sig bäst i Skåne.

Det är med stor tillförsikt jag ser framemot nästa säsong. Mycket tack vare att stommen äntligen får vara kvar i laget en säsong till. En stor nackdel med att alltid kvala och få en lång säsong är att SHL-lagen på ett tidigt stadium kan börja dra och rycka i intressanta spelare från lagen som inte vet i vilken serie de spelar nästa säsong.

Men i år har flera spelare förlängt sina kontrakt och igår före avslutande matchen mot Karlskrona offentliggjorde man att Ludvig Rensfeldt (trea i interna poängligan) och båda bröderna Bibic alla spelar i Rögle även nästa år.

Så stommen är kvar och med lite spetsvärvningar och fortsatta succéinhopp av juniorerna så kan laget mycket väl bli 10-15% bättre nästa som är tränare Eldebrinks uttalade förhoppning.

Avslutningsvis måste jag återigen ta upp att Rögle alltså lät hela 14 juniorspelare på prova på SHL-spel den här säsongen. Som nykomling! Låt vara att fyra av dem gjorde sin första match igår men ändå.

Att som nykomling våga släppa fram 14 juniorspelare när målet i första hand är att säkra nytt SHL-kontrakt känns ganska unikt. Att värva ihop ett lag brukar annars vara melodin, men här har man vågat krydda sin anrättning med unga, hungriga spelare underifrån.

Det ska bli riktigt kul att se vad man får ihop nästa säsong!

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2016-03-09 20:06
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!28 år sedan idag!

Någon gång i mitten av 80-talet började jag följa Rögle. Jag vet faktiskt inte varför. Jag hade ingen kompis som gillade dem, mina föräldrar var inga fans och jag såg dem inte på TV.

Jag vet att jag läste om dem i tidningen, men på den tiden var det inga färgbilder så jag kan inte ha fastnat för dem för att jag tyckte de hade fina färger.

Men jag minns att jag kollade hur det gått för dem på Sportnytt och Sportspegeln. Särskilt en match minns jag. Rögle var ett topplag i Allsvenskan, serien under SHL (eller Elitserien som det hette då) men hade hamnat i en formsvacka.

Den här kvällen mötte man jumbon Sollefteå på hemmaplan. Sollefteå vann med 5-3 och jag gick in till mamma och pappa och sa "de förlorade.."

När vi kommer fram till 1988, den 18 februari, så får jag för första gången åka in till Ängelholms ishall som den hette då och se Rögle live. Vilket intryck det gjorde!

Nu var vi i och för sig verkligen på rätt match. Rögle vann med 10-1 mot Mörrum, Mats Ulander gjorde det sista målet i matchen allra sista sekund (och någon med 9-1 på sin resultatlott blev antagligen väldigt arg) och jag satt och ropade "Kontra Rögle!" hela matchen.

Jag har fått uppleva flera höjdare med laget. De två topparna var Elitserieavancemangen 1992 och 2008 men det är klart att avancemangen 2012 och 2015 också var trevliga.

Efter besöket i Ängelholms ishall 1988 har det blivit många besök. Ett tag hade jag årskort och åkte in så ofta jag kunde, men numera blir det bara nåt enstaka besök per säsong om ens det.

Men deras resultat har fortfarande en viss inverkan på mitt humör. Det är lättare att andas när de har vunnit än förlorat. Livet är lite ljusare efter ett avancemang än en degradering.

Jag beskrev laget en gång som en gammal hund och det är väl så det är. Jag kommer alltid ha laget i hjärtat.

Jag har tidigare nämnt jubileet här och här.

Och här är en artikel om klubbens störste genom tiderna, Kenny Jönsson, med anledning av att det är 10 år sedan han var med och vann OS-guld och blev utsedd till turneringens bästa back. Vilket lag han spelade i då? Rögle.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2016-02-18 20:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Skönt besked!

För alla oss som har Rögle i hjärtat är namnet Kenny Jönsson något alldeles speciellt. Han debuterade i A-laget innan han fyllt 18 år, var en av lagets bästa backar de två säsongerna som först ledde till avancemang till Elitserien (nuvarande SHL) och sen även en säsong i nämnde serie. Detta var i början 1990-talet och efter det försvann Kenny till NHL i tio säsonger.

Han sa hela tiden att han ville avsluta sin karriär i Rögle, men det är många spelare som säger sig vilja avsluta sin karriär i moderklubben och sen kommer tillbaka när bäst-före-datumet egentligen passerats.

Kenny var på toppen av sin karriär när han kom tillbaka i mitten av 00-talet. Han blev utsedd till OS bästa back 2006 och spelade då med Rögle i Allsvenskan. Två år senare var han med och tog upp laget till Elitserien.

Karriären avslutades 2009 och sen dess har han bland annat haft olika träningsuppdrag, senaste i Skånes TV-pucklag.

I höstas under just TV-pucken så kollapsade han. Det rapporterades om blodförgiftning och att han var mycket trött och inte orkade träffa någon utanför familjen osv.

Sen blev det tyst. Och jag är nog inte ensam om att ha funderat över hur det har gått, hur han mår. Så sent som igår var jag nära att slänga iväg en tweet till Daniel Rooth, sportchef på Helsingborgs Dagblad och erfaren Rögleskribent för att höra vad han visste.

Men idag kom svaret i form av en artikel av just Daniel Rooth.

Kenny har drabbats av Crohns sjukdom och mår mycket bättre idag men räknar inte med att vara helt återställd förrän om en månad. Han berättar också att det kunde ha fått värsta tänkbara utgång, så det är skönt att höra att han är på benen igen.

Krya på dig, Kenny.

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2016-01-22 17:12
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögles novemberIkväll är det återigen SHL-match för Rögles del då man tar emot Djurgården hemma i Lindab Arena. Det är fjärde matchen efter juluppehållet för Rögles del och man har verkligen blandat och gett. Så här har de tre tidigare matcherna slutat:

Rögle - Örebro 7-2 (säsongens största seger)
Linköping - Rögle 7-2 (säsongens största förlust)
Rögle - HV 71 6-2

Men det var inte det jag tänkte ta upp utan matcherna i november.

Jag har nämnt det i förbigående tidigare, men tänkte nu visa hur dåligt det egentligen gick i november.

Rögle har en historia av att göra dåligt ifrån sig under just november och den här säsongen var inget undantag.

Så här ser tabellen ut just nu efter 30 (vissa har 31) spelade matcher:

1 Frölunda 31 20 6 5 0 119-67 70
2 Skellefteå 31 21 6 3 1 96-62 70
3 Växjö 31 16 10 2 3 94-80 55
4 Linköping 30 12 8 6 4 89-73 52
5 Brynäs 31 14 11 4 2 88-80 52
6 Luleå 30 15 11 2 2 80-81 51
7 Färjestad 30 11 7 5 7 78-77 50
8 Djurgården 30 14 11 1 4 77-71 48
9 HV71 31 12 14 4 1 87-81 45
10 Örebro 30 10 13 3 4 81-88 40
11 Malmö 30 9 16 2 3 70-90 34
12 Rögle 30 9 16 1 4 70-89 33
13 Modo 31 7 20 2 2 78-109 27
14 Karlskrona 30 1 22 2 5 64-123 12

Så här ser tabellen ut om man bara räknar in de matcherna som spelades i november:

1 Skellefteå 7 6 0 1 0 27-11 17
2 HV71 7 4 1 1 1 19-12 15
3 Växjö 7 5 2 0 0 19-14 15
4 Frölunda 7 3 2 2 0 22-18 13
5 Örebro 8 3 3 1 1 23-17 12
6 Djurgården 7 4 4 0 0 22-17 12
7 Modo 8 3 3 1 1 22-23 12
8 Luleå 7 4 3 0 0 15-20 12
9 Brynäs 7 3 3 1 0 19-14 11
10 Malmö 7 3 3 1 0 17-18 11
11 Linköping 8 1 3 1 3 18-21 8
12 Färjestad 7 1 3 0 3 11-21 6
13 Karlskrona 7 0 3 1 2 13-25 5
14 Rögle 7 1 6 0 0 10-26 3

Sämsta novemberlaget alltså. Och att laget gärna skulle klippa ut november ur kalendern visar tabellen över alla spelade matcher i serien som inte spelades i november:

1 Frölunda 24 17 4 3 0 97-49 57
2 Skellefteå 24 15 6 2 1 69-51 46
3 Linköping 22 11 5 5 1 71-52 44
4 Färjestad 23 10 4 5 4 67-56 44
5 Brynäs 24 11 8 3 2 69-66 41
6 Växjö 24 11 8 2 3 75-62 40
7 Luleå 23 11 8 2 2 65-71 39
8 Djurgården 22 10 7 1 4 55-54 36
9 HV71 23 8 13 3 0 68-69 30
10 Rögle 23 8 16 1 4 60-63 30
11 Örebro 22 7 10 2 3 58-71 28
12 Malmö 23 6 13 1 3 53-72 23
13 Modo 23 4 17 1 1 56-86 15
14 Karlskrona 22 1 19 1 3 53-98 7

Men förhoppningsvis följer årets säsong tidigare mönster och i så fall var november säsongens formsvacka och från och med nu blir det bara bättre och bättre.

Min förhoppning är att laget hamnar bland de 12 främsta och därmed slipper kvala för att stanna kvar. Skulle man hamna topp-tio är det en rejäl bonus som innebär slutspel (eller play-in som det kallas för lag nio och tio).

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2016-01-07 18:35
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Årets största seger!I eftermiddag var jag hos min kompis Niclas och såg Rögle - Örebro. Det var bara andra matchen jag såg den här säsongen men jag lyckades verkligen pricka in rätt match då Rögle tog årets största seger med hela 7-2!

Så här såg det ut.

Extra kul förresten att trotjänaren Viktor Lindgren fick göra sitt första mål för säsongen.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2015-12-26 21:59
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!HalvvägsIgår spelade det flesta lagen i SHL sin 26:e match i serien och därmed har man kommit halvvägs.

Det ser inte alls lika bra ut för Rögle som det gjorde för en månad sedan.

Då var det tio poäng ner till kvalstrecket (de två sista lagen kvalar för att hålla sig kvar), nu är det bara fyra.

Och det var november som ställde till det som vanligt. Bara en seger togs och nu krävs det lite uppryckning om det ska sluta på säker mark när serien summeras framåt mars.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2015-12-11 12:47
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Timothy Liljegren

Som jag skrev igår så hade Rögle en viktig match efter att bara ha tagit en seger under november och börjat bli än mer indragen i striden kring nedflyttningsstrecket.

Då plockar tränare Anders Eldebrink in två juniorer, bland annat 16-årige(!) Timothy Liljegren.

Och matchen mot HV71 vinns med 5-3 och ett av matchens utropstecken är just Timothy Liljegren som både matchas i powerplay och som får med sig en passningspoäng.

Daniel Rooth som är sportskribent på Helsingborgs Dagblad (och en personlig favorit) undrar "Är det ens tillåtet att vara så cool i sin A-lagsdebut? Behövs inte målsmans underskrift eller nåt?"

Efter 24 av 52 matcher ligger Rögle nu på 11:e plats och har fyra poäng ner till Modo på nedflyttningsplats.

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2015-12-04 21:04
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögles start i SHL 2015/2016


Även om Rögle är mitt favoritlag så känner jag att Klocklös i Tiden varit lite enahanda de senaste åren med mycket Rögle-skriverier.

Men eftersom jag blandat upp det lite grand nu under november så skriver jag en bloggpost om laget igen.

Rögle tog ju steget upp i SHL (fd Elitserien) igen via seger mot Västerås i bäst av sju matcher och har nu kommit en dryg fjärdedel in på årets säsong.

Och saker och ting ser mycket bättre ut än förra gången man var uppe 2012/2013. Då slutade man sist i serien, skrapade bara ihop 46 poäng och ramlade sen ur genom att göra den sämsta kvalserie ett elitserielag någonsin gjort.

Nu ligger man nia och har spelat in 20 poäng på 16 matcher, alltså nästan hälften så många poäng som senast på bara en knapp tredjedel av matcherna.

Jag har noterat också att moralen i laget är betydligt bättre än senast också.

I år har man tagit hela 14 av 20 poäng efter att ha haft underläge i matcherna. 2012/2013 drog man in 16 poäng efter under läge på hela säsongen!

Jämför man med en annan av årets nykomlingar, Malmö, så är siffran 2 poäng.

Och just moralen är jätteviktig för på torsdag när SHL startar om igen efter landslagsuppehållet så börjar november månads matcher, vilket är en historiskt jobbig månad för klubben. Några förluster på rad så är snart den goda starten glömd.

Å andra sidan, några segrar så kan man skapa sig ett ännu större gap ner till kvalstrecket än de 10 poäng det är just nu och det måste vara det som är målet med årets säsong, att slippa kvala för att hålla sig kvar.

Resultaten hittills (vinster i fetstil):
Frölunda - Rögle 2-1
Rögle - Linköping 3-0
Rögle - Karlskrona 3-2 OT
Örebro - Rögle 5-2
Rögle - Djurgården 1-2
Rögle - Brynäs 3-4 OT
HV71 - Rögle 2-4
Modo - Rögle 3-1
Rögle - Skellefteå 0-4
Växjö - Rögle 3-1
Rögle - Malmö 3-2
Luleå - Rögle 4-3 OT
Rögle - Färjestad 1-2 PS
Skellefteå - Rögle 1-0
Rögle - Örebro 6-3
Örebro - Rögle 2-4

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2015-11-10 17:12
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!En femte samanfattning av Rögles Elitseriesäsong 2009/10

Som jag skrev i min fjärde summering så tog inte Rögle in de poäng som krävdes för att hamna på säker plats i Elitserien. Bara 55 poäng under säsongen inbar en klar sistaplats och imorgon börjar en osäker kvalserie.

Det verkar dock som man fick lite ordning på slutet och tog skalper mot bland annat de två topplagen HV71 och Linköping så det bådar trots allt gott inför vad som komma skall.

Imorgon hoppas jag på minst en poäng borta mot Södertälje. TV8 sänder matchen med start 15:30.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2010-03-20 14:35
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!En fjärde summering av Rögles insats i Elitserien 2009/2010Nu går det utför. De 11 matcherna som spelats sedan förra summeringen har bara inbringat i två futtiga poäng, man har bara tagit en trepoängare på de senaste 21(!) matcherna och laget ligger nu hopplöst sist, 12 poäng från säker mark.

Daniel Rooth, journalist på Helsingborgs Dagblad, skriver i en krönika att det är som om Rögle försöker pumpa in luft gång på gång istället för att laga punkteringen.

Och något känns väldigt fel i föreningen just nu. Flera spelare har lämnat laget under säsongen och för bara några dagar sedan fick Richard Demén-Willaume se sig om efter en ny arbetsgivare.

Han som fått de senaste två säsongerna spolierade på grund av skador och försökte komma tillbaka. Igår skrev han på för Malmö istället.

Det enda som tyder på att Rögle spelar i elitserien nästa år också är att man har vana av kvalserien. De senaste två åren har man kommit tvåa när det avgjorts vilka två lag som spelar i elitserien kommande säsong och förhoppningsvis spelar rutinen en stor roll även i år. För det blir kvalserien. Rögle tar inte in 12 poäng på 11 matcher.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2010-01-29 17:52
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!En tredje summering av Rögles insats i Elitserien 2009/2010Dags för en ny summering då 33 av 55 matcher spelats i årets Elitserie.

Vid tidigare två summeringar, efter 11 och 22 matcher, låg laget på samma placering som ifjol vid samma tid (femma respektive åtta), men i år har man tappat lite grand mot fjolåret, åtminstone sett till placeringen. Ifjol låg man nia efter 33 omgångar, i år ligger man elva.

Precis som ifjol blev december ingen rolig månad med ganska mycket förluster, men nu på slutet verkar man ha hittat tillbaka till formen med seger mot Timrå hemma och Färjestad borta (efter sudden) och en poäng mot Linköping borta.

Med 41 poäng (tre färre än ifjol) ligger man alltså på elfte plats men det är bara fyra poäng upp till slutspel. Man har också fått tillbaka Andreé Brendheden som knäskadades i höstas och även Richard Demén-Willaum har äntligen gjort comeback efter sin knäskada förra säsongen. Men lagom till att de två kom tillbaka hamnade Mathias Porseland på skadelistan då han fick ett slagskott på ena fingret mot Färjestad och blir borta ett par veckor minst.

Nu hoppas jag att formen fortsätter uppåt och att man tar tre poäng hemma mot Djurgården ikväll till att börja med. Det är ju just hemmaspelet som varit Rögles akilleshäl hittills den här säsongen. Man har tagit i särklass minst antal poäng på hemmaplan av alla lag medan man fortfarande är i topp i bortastatistiken. Ifjol var det nästan precis tvärtom.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2009-12-30 12:35
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!En andra summering av Rögles insats i Elitserien 2009/10Precis som förra året så har man samma placering efter både en femtedel av serien (11 matcher) och efter två femtedelar.

Då låg man femma, i år åtta. Man också tagit lite färre poäng i fjol. Efter 22 omgångar hade man 33 poäng i fjol, i år ligger man på 29.

Men det ska man vara realist så är det viktigaste trots allt avståndet ner till kvalseriestrecket. Just nu är det fem poäng ner till elvan Modo som vann senaste matchen lagen emellan (igår) efter sudden death.

Skador och sjukdomar fortsätter att härja i laget, men jag tror inte sjudomsläget varit värre än för andra lag.

Statistiken över hemma/borta-matcher är fortfarande helt upp och ner mot vad man är van vid. Rögle ligger sist när det gäller spelade hemmamatcher och leder(!) fortfarande bortastatistiken. Ifjol var det nästan precis tvärtom.

Man har fortfarande tagit lite färre poäng (fyra) än ifjol vid den här tiden, men å andra sidan var det i november man började tappa så kan man undvika samma djupa formsvacka som i fjol så finns det många poäng att vinna.

I veckan som kommer spelar man återigen viktiga matcher (borta mot Södertälje, hemma mot Skellefteå och borta mot Modo). Det är bara att hoppas att den fina bortasviten fortsätter och att spelet på hemmaplan fortsätter sin islossning (fyra poäng på de två senaste matcherna).

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2009-11-22 11:05
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!En första summering av Rögles insats i Elitserien 2009/10När jag läser om min summering av Rögles första femtedel av Elitserien i fjol märker jag att det främst var två saker jag fokuserar på. Dels alla skador (man hade sju spelare borta som mest) och dels de två tappade 3-0-ledningarna.

I år har man inte haft lika många skador, men man har ändå drabbats hårt. Richard Demén-Willaume åkte på en ny långtidsskada i slutet av förra säsongen och är nog inte tillbaka förrän om två månader. Nyförvärvet Giulio Scandella bröt foten i en av säsongens sista träningsmatcher och är inte tillbaka innan nyår och i senaste matchen mot Brynäs åkte Andrée Brendheden (fd Persson) på en knäskada och är borta två månader.

Så skadorna har halverats (även om tre långtidsskador inte är bra!) och de tappade 3-0-ledningarna har vi inte behövt se röken av i år. Det enda jag varit riktigt missnöjd med så här långt är senaste matchen mot Brynäs där man med fyra minuter kvar och ställningen 2-2 får ett fem minuter långt powerplay. En jättechans att ta tre poäng alltså. Och så kommer man knappt in i zon. Sudden death väntar och eftersom en minut återstår av utvisningen spelar man 4 mot 3 i en minut. Fortfarande skapar man absolut ingenting. Någon minut senare avgör Brynäs. I powerplay.

Men på det hela taget är jag väldigt nöjd med Rögles säsongsinledning. Man ligger åtta på 15 poäng (bara två poäng från fjärdeplatsen) och poängen har man tagit mot lag man räknar med att ha bakom sig i sluttabellen. Majoriteten av poängen har dessutom kommit på bortplan. Ganska imponerande med tanke på att man var näst sämsta bortlag i fjol och tog inte en enda bortaseger efter 1 november.

När det gäller spelarförluster så har nye backen Dominik Granak fyllt ut Kenny Jönssons kostym. På forwardssidan har Eric Beaudoin och Jeremy Colliton tagit över bröderna Abbott och även om målfabrikationen inte varit lika stor som för bröderna (även om de inte inledde förra säsongen särskilt bra beroende på sina skador) så har framförallt Beaudoin stått för några riktigt bra matcher och Colliton har visat sig vara en tekare i mästarklass.

På målvaktssidan har Jürgen Penker inlett precis lika bra som han gjorde när han kom till Rögle i början av säsongen ifjol. Bäst räddningsprocent i elitserien just nu med 93.73% räddningar. Trots det har Christopher Nihlstorp fått stå nästan hälften av matcherna och också gjort det bra även om poängen inte trillat in lika frekvent som när Penker stått. Trots det ligger han åtta i räddningsligan med 90.73%.

Efter 11 omgångar ifjol låg Rögle femma med 17 poäng. Lite sämre nu alltså men ändå fullt godkänt tycker jag.

Andra bloggar om: , , ,
Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2009-10-24 12:10
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kenny Jönsson lägger av
Kenny Jönsson lägger av.

Det är svårt att ta in. Han har ju alltid funnits där. När Rögle storsatsade och köpte in åtta storspelare som Kari Eloranta och Mikael Hjälm inför säsongen 1991-92 fanns en 17-åring med i laguppställningen när säsongen startade. En 17-åring som tog plats i detta stjärnfyllda lag! Bredvid Kari Eloranta. En bättre lärare kunde han inte fått.

När Rögle gjorde om bedriften att ta sig till Elitserien säsongen 2007-08 var Kenny där igen. Den här gången var det han som var läraren, ledaren.

18 år senare är en av Sveriges mest imponerande hockeykarriärer över.

Bilden ovan är missvisande. Det är inte du som ska applådera. Det är vi. Tack, Kenny!

Andra bloggar om: , , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2009-06-18 07:43
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Den sista summeringen av Rögles insats i Elitserien 2008/2009

Nej, det gick inte. Rögle slutade på elfte plats och nu blir det en oviss kvalserie istället för semester och uppladdning inför nästa säsong.

Nu gäller det att ta till sig av det positiva som trots allt finns. Det finns moral i laget. 0-3 blev 3-3 mot Färjestad sedan man kvitterat med endast en sekund kvar! Man vann klart mot både Modo (6-2) och Södertälje (6-2).

Tränarbytet då? Det känns som det kommer lite för sent. Det hade inte skadat om den tränare som kommit in fått några matcher på sig att i första hand försöka undvika kvalserien, men om det nu inte gick, fått några matcher på sig att lära känna laget innan det verkliga eldprovet.

Nu återstår 10 matcher av säsongen. Sex lag krigar om två platser. Blir det lika jämnt och spännande som ifjol? Inför sista matchen hade då fyra lag fortfarande chansen att ta sig upp. Med 30 sekunder kvar av matchen Rögle – Mora hade tre lag fortfarande chans att ta den sista platsen (Brynäs var redan klara). När Rögle gör 2-1 med 26 sekunder kvar så tar man den nödvändiga segern och gör Brynäs sällskap. Jag har en känsla av att det avgörs något tidigare i år.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2009-03-02 16:26
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Trogna fans

Det har inte funnits så stor anledning att skriva mer om Rögle som jag skrev att jag eventuellt skulle göra.

De sex matcher som spelats sedan dess har endast gett en seger och sammanlagt fyra poäng. Detta har lett till fortsatt kräftgång och laget ligger nu näst sist med hela sex poäng upp till Modo på tio poäng.

I måndags åkte laget dessutom på säsongens största förlust när Luleå vann med hela 6-1.

Igår åkte laget hem. Idag var det träning. Inget ovanligt alltså. Anledningen till att jag skriver är att ca 150 supportrar tagit ledig från jobb och annat och åkt in till hemmahallen för att stötta laget.

Nedan två videor från träningen.Läs mer på Lokaltidningen
Läs mer på HD.se
Läs mer på Daniel Rooths hockeyblogg (Ska man bara läsa en blogg om Rögle så är det hans!)


För övrigt är det idag 21 år sedan jag såg min första Rögle-match. 10-1 mot Mörrum blev det.Andra bloggar om: , , ,Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2009-02-18 16:43
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!En fjärde summering av Rögles insats i Elitserien 2008/2009

44 av 55 omgångar spelade. Det går sämre och sämre för den gamla slitna hunden Rögle i årets elitserie.

En femteplats efter 22 omgångar blev en åttonde plats efter 33 omgångar och efter 44 omgångar ligger laget på tionde plats på 58 poäng, lika många som elvan Modo.

Rögles problem är att man inte vunnit på bortaplan sedan 1 november ifjol. Endast två oavgjorda matcher har det blivit på 13 försök.

De senaste elva omgångarna finns det dock en hel del positivt att ta med sig. Vid tre tillfällen har man mött serieldaren (Luleå, HV 71 och Linköping) och på dessa tre matcher tog man sju poäng (två segrar och en oavgjord).

Senaste matchen var dock inte kul för Rögles del. Endast tre sekunder återstod när Skellefteå gör segermålet 2-1...

Men det är bara att ta nya tag och imorgon kväll måste sviten av bortamatcher utan vinst brytas då man möter Timrå.

Med tanke på att vi går in i sista femtedelen av säsongen blir det nog fler Rögle-anteckningar framöver.

Andra bloggar om: , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2009-01-26 16:46
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!En tredje summering av Rögles insats i Elitserien 2008/2009

De flesta lag har nu spelat 33 omgångar av 55 eller tre femtedelar så dags för en tredje summering av Rögles insats i årets elitserie i ishockey.

Efter 22 omgångar låg man femma med 33 poäng och hade dessförinnan hunnit med att toppa serien under något dygn, men därefter har laget dragit på sig förlust på förlust och dalat i tabellen. Visserligen blev det vinst både mot Modo (3-0 och första nollan för säsongen!) och Djurgården som jag hoppades på i den andra summeringen, men därefter blev det bara fem poäng på nio matcher, bland annat efter 0-5 mot Frölunda, första framåtnollan för säsongen. Trots detta ligger man fortfarande på slutspelsplats.

Laget ligger just nu åtta med 44 poäng men det är bara fem poäng ner till elfte plats.

Skadelistan har förändrats en del sedan sist också.
Bröderna Abbott har verkligen visat vilken tillgång de är de senaste matcherna. Efter att båda drabbats av skador och var borta i flera matcher har de visat grym form på sistone och i helgens match mot Linköping (5-5) gjorde man sammanlagt sju poäng (fyra mål och tre assist) och närmar sig båda Jakob Johansson i toppen av interna skytteligan.

Johansson har gått skadad några matcher men är förhoppningsvis tillbaka efter juluppehållet. Detsamma gäller för övrigt Mathias Tjärnqvist och Richard Demén-Willaume. En som redan är tillbaka är målvakten Christopher Nilstorp som gjort två matcher men som ännu inte helt är tillbaka i gammalt gott slag. Detta gäller tyvärr också Jürgen Penker som kom in på ett korttidskontrakt som ersättare för Nilstorp, men som sedan han skrivit på för resten av säsongen varit mer mänsklig. Men det är fortfarande för tidigt att se vilken av dessa som är den riktiga Penker.

Kenny Jönssons rygg tvingar honom att avstå från en hel del matcher och backbesättningen har fått kämpa extra mycket. Därför köptes slovaken Martin Strbak in för att förstärka och det lilla jag sett av honom verkar lovande.

Hur som helst, efter många förluster och dåligt spel så visade Rögle upp något helt annat i matchen mot Linköping. 1-4 blev 5-4 (som tyvärr blev 5-5) men detta var åtminstone ett steg i rätt riktning. Nu hoppas jag att laget vilar upp sig och kommer tillbaka till samma goda form som man visade i inledningen av serien. Då blir fjärde och femte summeringen roligare läsning än den här.

Andra bloggar om: , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2008-12-15 18:14
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!En andra summering av Rögles insats i Elitserien 2008/09

Så har Rögle spelat ytterligare 11 matcher i årets elitserie. Två femtedelar är nu spelade och precis som efter första summeringen så är Rögle femma. Trenden är dock att Rögle tappar då man för några veckor sedan faktiskt ledde serien.

Sedan dess har man fyra raka förluster och fått ännu fler spelare på skadelistan. Senaste långtidsskadan åkte Mattias Tjärnqvist på. Förhoppningsvis kan han vara tillbaka vid jul.

Men som sagt, Rögle är åtminstone fortfarande femma även om det är riktigt jämnt. Med 33 poäng har man bara tre poäng upp till andra plats och sex poäng ner till 11:e.

Nu väntar två viktiga hemmamatcher mot Modo och Djurgården. Seger i dessa matcher skulle kännas väldigt bra.

En positiv sak som hänt under de senaste 11 matcherna var att Rögle blev första lag att ta poäng av alla andra lag. Starkt! Under de 22 spelade matcherna har man också lyckats göra mål i samtliga vilket bara Skellefteå och Djurgården också mäktat med. Tyvärr man dock inte lyckats hålla nollan ännu vilket man har gemensamt med HV71, Frölunda och Södertälje. Frågan är vilken nolla som spricker först.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2008-11-19 17:29
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Serieledning!Rögle leder elitserien! Hur mycket jag än nyper mig i armen så leder Rögle elitserien!

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2008-11-02 14:39
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!En första summering av Rögles insats i Elitserien 2008/09

Nu har alla lag spelat 11 matcher i elitserien i ishockey. Alla lag har mött alla. Rögle är på femte plats!

Det går naturligtvis inte att vara annat än nöjd med detta, men det känns ändå lite frustrerande att veta att om laget inte tappat de där 3-0-ledningarna mot Brynäs och Skellefteå i inledningen av serien så hade man faktiskt varit serieledare.

Frustrerande är också alla skador i laget. Senast jag skrev om Rögle var inför matchen mot Södertälje (seger 4-1). Då skrev jag bland annat att jag hoppades att laget inte skulle drabbas av fler skador. Då var det "bara" Chris Abbott och Richard Demén-Willaume på skadelistan, men mot Södertälje blev det värre. Målvakten Christopher Nilstorp skadar knät och är borta fram till jul. Sedan har skadeeländet fortsatt...
Johannes Salomonsson, Mattias Sjögren (inte skadad, körtelfeber), Cam Abbott och nu senast Stefan Erkgärds.

Det har med andra varit tongivande spelare som är skadade. Hela förstakedjan (Abbott-bröderna och Demén-Willaume) t.ex, även om ena broder Abbott gjorde comeback senast mot Linköping (seger 3-2).

Trots detta ligger laget alltså femma i serien. Det är med stor tillförsikt jag ser framemot kommande 44 matcher!

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2008-10-16 17:58
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögles inledning av säsongen

Jag kan inte annat än vara nöjd med hur Rögle inlett elitseriecomebacken efter 12 år.

Visst, med två tappade 3-0-ledningar i tredje perioden, två säkra segrar som till slut bara givit sammanlagt en poäng, så kunde det naturligtvis ha varit bättre. Men hade någon innan säsongen började hade frågat mig om jag varit nöjd med en niondeplats och sex poäng efter sex omgångar hade jag tveklöst svarat ja.

Däremot är det väldigt trist att en av de spelare som imponerat mest i inledningen, Richard Demén-Willaume, brutit foten och är borta åtminstone resten av året. Men trots att han var i kanonform och i matchen efter skadan skulle fått möta sitt gamla lag Frölunda i sin gamla hemmaarena Scandinavium så verkar han vara på gott humör enligt den här artikeln i Helsingborgs Dagblad.

Nej, det har verkligen inte varit en dans på rosor att vara tillbaka i elitserien, trots stora förhoppningar (lagets officiella mål är slutspel) och ny hall.

Efter ett intensivt arbete som inleddes så fort säsongen tog slut den 10 april så stod hallen klar för att arrangera elitserieishockey lagom till hemmapremiären den 20 september. En imponerande arbete då arenan byggdes på samma plats som den gamla hallen som först fick monteras ner. Tyvärr tar det inte mer än en vecka innan några idioter slår sönder och förstör i arenan till ett uppskattat värde av 300 000 kronor.

Insamlingen som nämns i artikeln är ett bevis om något att Rögles fans tagit den nya hallen till sina hjärtan. Atmosfären på ståplatsläktaren ansågs så viktig att en akustikexpert fanns med under planeringen för att inte stämningen från den gamla hallen skulle försvinna. Att klacken och ståplatspubliken är viktig visar siffror från Röglesupportrarnas forum. Så här ser andelen ståplatser ut i alla elitseriearenor:

1. Lindab Arena (Rögle) ca 41%
(ca 5300 platser varav ca 2200 stående)


2. Skellefteå Kraft Arena (Skellefteå) 30%
(6013 platser varav 1801 stående)

3. E.ON Arena (Timrå) 29%
(6200 platser varav 1800 stående)

4. Coop Arena (Luleå) 24%
(5980 platser varav 1450 stående)

5. Cloetta Center. (Linköping) 20%
(8500 platser varav 1722 stående)

6. Löfbergs Lila Arena (Färjestad) 17%
(8250 platser varav 1453 stående)

7. Swedbank Arena (Modo) 16%
(7 600 platser varav 1 200 stående)

7. Kinnarps Arena (HV71) 16%
(7.038 platser varav 1.100 stående)

9. Axa Sports center (Södertälje) 14%
(6185 platser varav 900 stående)

10. Läkerol Arena (Brynäs) 12%
(8300 platser varav 1018 stående)

11. Globen (Djurgården) 6%
(13319 platser varav 800 stående)

12. Scandinavium (Frölunda) 0%
(12055 platser varav 0 stående)

Andra orosmoln på Röglehimlen är att publiken sviker. För något annat kan man väl inte säga när färre och färre kommer på matcherna och redan i tredje hemmamatchen mot Brynäs var man under 5000 åskådare. Dåvarande fyran Rögle mot tvåan Brynäs, då ska det väl vara fullt!

Imorgon möter Rögle Södertälje hemma i en efter förstörelsen ännu inte återställd Lindab Arena. Jag hoppas på över 5000 åskådare och tre poäng! Och inga nya skador.. Och ingen mer vandalisering…

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2008-10-01 17:05
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!En tillfällig njutningI eftermiddags såg elitserie-tabellen ut så här. Det är Rögles högsta placering någonsin.

I skrivande stund ligger laget trea och för den som undrar, jo, nya arenan är super och 4-1-segern mot Färjestad var hur säker som helst.

Jag passar på att njuta så länge det varar.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2008-09-21 22:08
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle till Elitserien - DVDnFör ett tag sedan så kom den med posten, Helsingborgs Dagblads DVD med deras TV-klipp från kvalserien och Rögles väg till Elitserien. (Läs om DVDn här.)

Det var kul att få lite andra kameravinklar och intervjuer än de jag redan sett på youtube och TV-sändningarna i TV4Plus.

Klicka på bilden för att läsa mer om DVDn och kanske slänga in en beställning.

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2008-07-04 22:46
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Gammal Rögleskyttekung till Västerås IK

Jag läser att Pär Albrandt, Rögles skyttekung 2006-2007 är klar för Västerås. Jag hade mycket hellre sett honom i Rögledressen igen, men Västerås är säkert ett jättebra val för Pär.

Jag har alltid gillat klubben Västerås. De vann Elitserien under en säsong under mitten av 90-talet, fick ekonomiska bekymmer och gick i konkurs. Började om i division fyra (var det väl?) och är sedan ett par säsonger toppklubb i serien under Elitserien. Mycket starkt jobbat!

Det ska bli intressant att följa Hockeyallsvenskan i höst trots att Rögle som bekant inte spelar där i höst, men med starka lag som Mora, Malmö, Leksand, Västerås, ett storsatsande AIK mfl kan det blir hur intressant som helst. Fast mest intressant för min del blir förstås Rögles Elitserieäventyr.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2008-06-20 12:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögles elitserieavancemang på DVD

Rögles avancemang till Elitserien finns nu på DVD och då pratar jag inte om den dvd jag brände med hela matchen mot Mora (finns att ladda ner här) utan om den som Helsingborgs Dagblad klippt ihop med matchbilder från kvalserien och från firandet på torget i Ängelholm ett par dagar senare.

Så klart har jag redan beställt ett exemplar. 99:- för 30 minuter. Ett kort klipp kan man se här.

För övrigt så är auktionen med Rögletröjor som jag skrev om här slutförd och inbringade nästan 66000:-.
Dyrast blev så klart Kenny Jönssons tröja som gick för 12000:-.

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2008-06-05 16:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Köpa Rögletröjor?

För den som är intresserad av att köpa en Rögletröja pågår just nu en aktion på Rögles hemsida. Utgångspriset är 1100:- och just nu är Kenny Jönssons tröja dyrast. Den ligger för närvarande på 4000:-.

Aktionen pågår till 20 maj.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2008-05-07 12:10
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle i elitserien!

Som jag berättade igår har jag sett många matcher i Ängelholms ishall. Jag har varit med om öronbedövande segervrål och lika många gånger har jag varit med om hur det blivit helt knäpptyst. Det förstnämnda är naturligtvis efter avgörande Röglemål. Det sistnämna när motståndarna gör avgörande mål. Ju senare målet faller, desto tystare blir det.

Igår kvitterade Mora till 1-1 med sex minuter kvar av matchen. Och i en normal match hade det blivit knäpptyst, spridda visslingar och avlägset jubel från bortaklacken på andra sidan. Men matchen igår var inte normal…

---

Det var ställningskrig i 60 minuter. Inte mycket till målchanser. Båda lagen spelade trevande i första perioden och fick inte ihop mer än 11 skott tillsammans. 6-5 till Rögle. Samtidigt kom 0-3 upp i både Västerås – Brynäs och Leksand – Malmö på resultattavlan.

Avvaktande på isen och ganska avvaktande på läktaren också. Några minuter in i andra perioden är bilden densamma och jag tänker att det måste hända någonting snart för att det här ska ta fart. Ett mål, ett slagsmål, en spelare som hetsar publiken, vad som helst!
Då plingar det till på resultattavlan. 1-3 i Leksand och jublet stiger i hallen. Det når inte samma nivåer som när Kenny skrinnade ut på isen efter ett kortare skadeuppehåll mot Brynäs, något som vände matchen och som jag skrev om här men det skulle komma…

---

När dagen började visste jag inte alls hur jag skulle uppleva kvällen. Skulle jag känna som när jag såg Rögle – Malmö, säker på vinst, eller som Rögle – Brynäs, övertygad om att Brynäs skulle vinna ganska enkelt? Man styr som bekant inte över känslor så det kändes ganska bra när det inte fanns ett spår av "de jävlas bara med mig genom att ge mig hopp" som jag skrev här utan det enda som kändes var "det här fixar de!"

När jag och Elin kommer till hallen vid halv sex, en dryg timme innan match, finns det folk som köat i fem timmar för en av de 100 ståplatsbiljetter som säljs på matchdagen. Jag gjorde samma sak 1992 när Rögle gick upp i elitserien förra gången. Det är 16 år sedan och jag var 16 år..

När musiken drar i gång är den första låten som strömmar ut ur högtalarna "The winner takes it all" med ABBA. Rysningar. Det var inte sista gången vi hörde den låten under kvällen…

När vi står och väntar på att matchen ska dra igång får jag ett sms från min kusin Henrik som jag stod och hejade fram Rögle med när de gick upp 1992. "Jag ser dig" skriver han och jag tittar mig runt. Får syn på honom 15 meter bort och svarar "Jag ser dig också! Elitserien! Det brukar ju gå bra när vi ser såna här matcher ihop."

---

Men som sagt, matchen och publiken började avvaktande och det först efter Leksands 1-3 på resultattavlan som det började hända saker. Publiken vaknade till och bara någon minut senare hör vi plinget som betyder nytt resultat och upp kommer 2-3. Nu når jublet samma nivåer som när Kenny skrinnade in på isen mot Brynäs och det känns som att det ger Rögle mer energi. Laget drar upp farten i anfallszon och får med sig en utvisning och efter halva matchen slår Johannes Salmonsson in 1-0! Ett Leksandsmål till och Rögle är i elitserien!

Men det skapas inte jättemycket fler chanser i Ängelholm trots mycket fler skott än i första perioden, 15-12 till Rögle. I Leksand gör både Leksand och Malmö ett mål till. 3-4 i Leksand alltså.

Minns ni inte förutsättningarna så är de att Rögle måste ta fler poäng eller vinna med två mål mer än Malmö. För Moras del krävs det att man tar fler poäng än Malmö och Rögle.

Jag minns inte riktigt hur lång tid som gått i tredje perioden när det bryter ut ett öronbedövande vrål. Det är kvitterat i Leksand! Resultaten just då gör att Rögle är i elitserien. Men då händer det som gör att jag förstår att det här inte är en normal match. Det är inte ens en normal match med en elitserieplats i potten. Det är första gången jag upplever att hela publiken börjar applådera och skandera samtidigt som motståndare jublar över ett mål, en kvittering, som innebär att Rögle är utanför elitserien igen.

Men alla på läktaren ville ge allt! Det är sex minuter kvar och allt som krävs är ett segermål verkade man resonera. Att detsamma gällde för Mora gjorde situationen ännu mer intressant. Sex minuter kvar, två lag med chans till elitserieavancemang. Vilket lag vågar mest?

---

I Leksand är Malmö på väg att ta ut sin målvakt i jakt på ett segermål när de nås av beskedet att Mora kvitterat. Snabbt in med målvakten i mål igen och nytt hopp för det hårt prövade laget. Ifjol skulle man "bara" åka upp till Leksand och vinna mot ett redan avsågat hemmalag. Då förlorade man med 6-5. I år skulle man "bara" åka upp till Leksand och vinna mot ett redan avsågat hemmalag. Matchen slutar 4-4 och förlängning.
Men eftersom det är oavgjort i Ängelholm räcker det att det står sig matchen ut för att Malmö fortfarande ska ha chansen. Oavgjort i Ängelholm och ett segermål för Malmö i förlängningen är allt som krävs. Samtidigt som ordinarie tid är slut i Leksand är det några minuter kvar i Ängelholm…

---

Rögletränarna har fått beskedet att det slutat 4-4 i Malmö. Andretränaren Michael Johansson berättar att han försökte förmedla detta till lagkaptenen Kenny Jönsson "men han spelade ju hela tiden!"
Publiken är ovetande. Det enda vi vet är att det just nu är oavgjort i Leksand och att Rögle måste göra ett mål till för att nå elitserien. Det är tre minuter kvar. Spelet haltar. Man försöker ta tag i matchen och skapa samma tryck som i slutperioderna hemma mot Malmö och Brynäs när man avgjorde. Man skapar en farlig chans som Moras målvakt Juha Pitkämäki plockar.

Samtidigt har Leksand avgjort sin match mot Malmö. Detta innebär att det räcker med ett segermål i sudden death för både Mora och Rögle. Men det har vi på läktaren som sagt ingen aning om.

Matchen i Ängelholm går in i slutminut. Rögle kommer i ett anfall med halvminuten kvar. Tommy Enström lämnar över pucken till Johannes Salmonsson. Passar fram pucken till Mattias Sjögren som åker i läge och skjuter ett dragskott…

---

Med 26 sekunder kvar avgörs den mest gastkramande kvalserien någonsin! Rögle har gjort 2-1! ”The winner takes it all” ljuder igen och hallen exploderar i glädjerus. Just som vrålet börjar avta plingar det till på resultattavlan. 5-4 OT i Leksand och segervrålet bryter ut på nytt. Matchen drar igång igen, det tar 11 sekunder så har Richard Demén-Willaume gjort 3-1 i öppen kasse och det exploderar på nytt i hallen.

Slutet blir lite absurt då Mora gör reducerar med två sekunder kvar samtidigt som Röglespelarna jublar över elitserieavancemanget. Mora hinner heller inte göra något på de två sekunder som är kvar och min magkänsla inför matchen gav mig rätt. Rögle spelar i elitserien nästa säsong!

---

Ungefär 15 minuter efter matchens slut är det fortfarande fullsatt i arenan. Det är inte lika trångt som tidigare eftersom många letat sig in på isen. Jag plockar fram mobilen och skickar ett sms till min kusin. ”Tja, det var ju det jag sa.”

Efter ytterligare cirka 30 minuter är det så lite folk kvar att vi kan gå till varandra och prata lite grand. Sen lämnar han hallen. Jag och Elin stannar kvar en stund till, ser Kenny bli intervjuad av TV4 Sport och sen åka ärevarv.

Efter det går jag och Elin ut genom dörrarna överst på ståplatsläktaren. Jag kastar en sista blick över rinken och firandet. Stannar upp. Tar in. Om några timmar börjar rivningsarbetet. Kunde Ängelholms Ishall ha fått en bättre avslutning?

Nästa säsong spelar Rögle i nybyggda Lindab Arena. Och i elitserien!


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2008-04-11 13:06
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Otänkbar upplösning?

Med tanke på allt som har hänt under kvalserien och att allt nu ska avgöras ikväll slår det mig plötsligt vilket antiklimax det kan bli.

Kvällens tre matcher måste spelas samtidigt för att inget lag ska kunna spela på ett annats reslutat.

Vad händer då om en match tvingas brytas? Det borde rimligen vara så att de andra två matcherna också måste brytas och spelas om vid ett senare tillfälle.

Varför skulle en match brytas då? Exempel på autentista anledningar är bombhot, brandlarm, sprucken is, trasig anläggning osv.

Med tanke på vilken dramatik den här kvalserien har bjudit på så är det väl inte ett mindre troligt scenario än något annat?

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2008-04-10 15:23
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Mora

Om en timme hämtar jag upp Elin och sen drar vi norrut mot Ängelholm. Det blir lite mat på vägen, sedan lite köande för en bra plats på ståplatsläktaren och sen blir det väl öronbedövande vrål i tre timmar innan det blir dags för fest/hemresa efter ha säkrat/missat elitserieplatsen.

Det kommer hur som helst att bli mycket känslor. Jag har sett en bra bit över 100 hemmamatcher i den gamla isladan som nu ska rivas till förmån för en ny. För 16 år sedan gick man upp i elitserien för första gången. Då missade jag festen efteråt eftersom jag och mitt sällskap skyndade oss hem till efterhandssändingen av matchen, en efterhandssändningen vi inte kunde få in...

Den här gången tänker jag vara kvar en bra bit efter matchens slut, oavsett hur det går.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2008-04-10 14:59
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Malmö - Rögle 4-4

Nej, helt nöjd är jag inte trots att Rögle tog en poäng och har ett bra läge inför sista matchen på torsdag.

Det går att färga matchen i både Malmöfärger ("Vi var värda segern för vi var bäst i fem-mot-fem och tog ledningen tre gånger om!") som Röglefärger ("Det skulle varit utvisning på en Malmöspelare strax innan deras kvittering till 4-4, deras 1-0-mål var offside i målgården, Jacob Johansson skulle haft straff i förlängningen") men det bestående intrycket är ändå vilken otrolig kämpamatch båda lagen gör när det gäller som mest!

Inför sista omgången har Malmö, Rögle, Brynäs och Mora alla 16 poäng. Det är fördel Malmö och Brynäs tack vare bättre målskillnad, men om Malmö (borta mot Leksand) eller Brynäs (borta mot Västerås) tappar poäng går vinnaren mellan Rögle och Mora förbi.

Målskillnaden kan dock komma att avgöra och där har Brynäs +10, Malmö +6, Rögle +4 och Mora +1.

Det man som Röglesupporter kan hoppas på är att Leksand inte viker ner sig trots att deras chans att ta sig till elitserien försvann efter förra omgången. Sen undrar jag hur man resonerar i Leksand om man ligger under med ett mål i slutet av matchen samtidigt som matchen i Ängelholm slutat med tremålsseger för Rögle.

I vanliga fall tar man ju ut målvakten sista minuten om man ligger under med ett mål, men i det här läget hade det ju givit Malmö öppet mål mot elitserien.

Det finns massor av tänkbara scenarion. Ett av de minst tänkbara är att Brynäs vinner mot Västerås med 10-9, Malmö slår Leksand med 12-7 och Rögle slår Mora med 7-0. (Vilket Bomben-odds!)

Då skulle Brynäs, Malmö och Rögle hamna på 19 poäng och 43-32 i målskillnad. I det här läget räknas inbördes möten och eftersom tre lag är inblandade får man då göra en ny tabell baserad på de matcher där de tre lagen mött varandra. En sån tabell hade sett ut så här:

Malmö 4 2 1 1 17-16 7
Rögle 4 2 1 1 14-15 7
----------------------
Brynäs 4 1 0 3 15-15 3

Men jag tror inte det slutar så. Mitt tips är att Malmö och Brynäs tar de tre poäng de behöver och spelar i elitserien nästa år.

Imorgon är det sista matchen någonsin i Ängelholms Ishall. Nästa säsong spelar Rögle i nybyggda Lindab Arena.Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2008-04-09 10:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Skillnaden mellan Malmö och Rögle

Inför kvällens derby mellan Rögle och Malmö slog det mig plötsligt vad som är skillnaden mellan lagen.

Tidigare har det känts som att Malmö är laget med pengar men utan hjärta medan Rögle är laget med hjärta och utan pengar och så idag hittar jag beviset för hur det står till med lagkänslan.

Malmö Ville Nieminen säger "Vi har ett bra lag".
Rögles Kenny Jönsson säger "Vi är ett bra lag". (Hittar tyvärr inte artikeln.)

Jag tycker de citaten säger en hel del.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2008-04-08 13:03
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bara två matcher kvar!

Rögle fortsätter att retas med mig (läs: imponera på mig) genom att fortfarande vara med i snacket om en elitserieplats.

Jag hoppas naturligtvis att de klarar ta en av de två platserna men bara att vara med så här långt är en bedrift som borde generera en nominering till Bragdguldet.

Matchen igår började inget vidare. Innan fem minuter hade gått hade Brynäs fått powerplay och pang, 1-0. Efter 16 minuter och vad som kändes som ett konstant tryck i Rögles zon gjorde Brynäs 2-0.

Den enda jag tyckte mig se utmärka sig i Rögle var (förutom målvakten Christopher Nilstorp som höll nere siffrorna) Johannes Salomonsson som bland annat ordnade ett powerplay efter en fin uppåkning.

Därför var det helt rättvist att det var just han (även om det inte var rättvist sett till matchbilden) gjorde den viktiga reduceringen till 1-2 med bara 30 sekunder kvar av perioden.

Johannes fick för övrigt inget förnyat förtroende från sin förra klubb Brynäs utan hamnade istället i Rögle och den här kvällen fick han sin revansch.

När spelarna åker ut i pausvilan ser jag att Kenny Jönsson, lagets stora ledargestalt, fick ledas av isen. Senare fick jag reda på att det var efter ett slagskott som träffat foten.

När andra perioden börjar är Kenny inte med och matchbilden ser ut som i första, det vill säga med stor Brynäs-dominans.

Men matchbilden förändras markant när klockan står på 12.47. Varför? Blev det mål? Blev det slagsmål? Råkade Brynäs ut för en utvisning? Nej, men dörren till spelargången öppnades och ut skrinnar Kenny likt en pånyttfödd Gandalf och möts av stående ovationer!

Detta tänder både laget och publiken och den stämning och energi som plötsligt infinner sig är bland det grymmaste jag upplevt i den gamla isladan. De senaste tio åren är det väl bara vändningen i senaste hemmamatchen mot Malmö som kan mäta sig.

Rögle flyttar upp spelet, får med sig en utvisning och vips har André Persson fått öppet mål och kvitterat till 2-2 efter passning från.. Just det, Kenny.

I tredje perioden är det mest avvakande spel även om pucken mest befinner sig i Rögles försvarszon. Det känns som att Brynäs är det starkare laget men Rögle försvarar sig bra och sticker upp i några farliga anfall.

I mitten av perioden får Brynäs en utvisning och jag tänker att "Nu gäller det!"

Brynäs är starka framåt och har ett bra försvarsspel och ska Rögle vinna matchen krävs det att man utnyttjar lägen som powerplay.

Plötsligt kommer André Persson inskrinnande i anfallszon från sin högerkant och skjuter. Brynäs 18-årige målvakt Jacob Markström ser inte ut att vara skymd men lyckas ändå inte fånga pucken i plocken utan den studsar in i mål och 3-2 till Rögle! Öronbedövande jubel i den fullsatta ishallen!

Det lilla misstaget Markström gjorde kan ha varit det enda han gjort under kvalserien. Han har varit en jätte trots att han inte varit förstemålvakt särskilt länge. Men det misstaget var vad som behövdes.

Resten av perioden trycker Rögle ut Brynäs i sarghörnen de gånger de kommer i anfall och när Brynäs tar ut sin (förutom det lilla misstaget) duktige målvakt åker André Persson in med pucken och gör sitt tredje mål för kvällen! 4-2 och Rögle upp på andraplats i kvalserien!

Men jag tror det krävs två under till för att Rögle ska nå elitserien nästa år trots att man har två poäng till godo till Brynäs och Mora och ytterligare en till Leksand.

Jag tror att Brynäs vinner sina två avslutningsmatcher mot Leksand hemma och Västerås borta. Jag tror också att Mora vinner hemma mot Västerås i morgon. Om detta stämmer bör Malmö slå Leksand borta i sista matchen eftersom Leksand då inte har något att spela för.

Rögles återstående program är Malmö borta och Mora hemma och slutar övriga matcher som jag tror krävs det nog fyra poäng i de två avslutande matcherna. Är Rögle mäktiga att klara av det?

Näst sista omgången spelas imorgon och på torsdag avgörs det!

Kolla här hur tabellen ser ut.

Förresten, ska du bara läsa en enda kvalserieblogg i år så är det den här.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2008-04-07 13:10
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jäkla Rögle!

Usch, den här kvalserien har blivit värre än jag någonsin kunde tro!

Alla experter skrev på förhand att detta skulle bli den jämnaste kvalserien någonsin och visst, jag var beredd att hålla med dem. Malmö, Leksand, Brynäs och Mora såg jämnstarka ut men jag trodde att Rögle som vanligt skulle tappa i början och snabbt bli avhängda.

Och så blev det ju. Det är bara det att serien är så jämn att alla lagen slår alla (utom Västerås som bara slår Malmö) så efter Rögles tre raka segrar är man med i racet om en elitserieplats i allra högsta grad!

Och det är det som är typiskt. Det där jäkla laget ger en hopp. Nu har jag börjat tro att det faktiskt är möjligt för laget att ta en av de där två elitserieplatserna. Jag tror på det tillräckligt mycket för att ha köpt biljett till matchen mot Brynäs imorgon.

Men jag vet att jag kommer att bli så besviken. Det blir ingen elitserie nästa år heller. Men jag hoppas att laget överraskar mig igen. Forza Rögle! Tre matcher kvar och det "enda" som behövs är tre segrar så är saken klar!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2008-04-05 19:17
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag har sett Rögle vinna igen!

Jag bor som ni kanske vet i Malmö nu och redan sista åren jag bodde i Båstad kom jag inte iväg till Ängelholms ishall särskilt många gånger. De tre senaste matcherna jag sett Rögle spela live har varit Södertälje 0-4, Halmstad 2-2 och 1-5.

Dessförinnan minns jag inte när jag var på hockey senast och vet alltså inte när jag såg Rögle vinna senast (förutom på TV).

Men i veckan ringde min kusin Uffe och berättade att hans bror skaffat biljetter och att det fanns om jag ville följa med och se Rögle - Malmö på långfredagen. Visst ville jag det!

Och om jag var besviken efter förlusten i onsdags mot Mora (jämn match som Rögle förlorade med 1-2 trots fem mot tre-överläge i slutet..) så var jag desto nöjdare efter vinsten mot Malmö. 5-3 med segermål i tom bur, härligt!

Om ett par timmar börjar TV-sändningen från matchen Brynäs - Rögle. Det är sån match som Brynäs vinner 9 gånger av 10. Får se om det kanske kan vara den tionde matchen som spelas i eftermiddag..

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2008-03-23 13:12
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ikväll börjar det!

Ikväll börjar det!

Var Rögle hamnar? Förhoppningsvis högre än de senaste åren, men jag tror ändå inte det blir bättre än trea-fyra..

Men jag hoppas förstås på en repris...

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2008-03-19 08:22
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Stort!

Jag har följt Rögles öden och äventyr i de två högsta serierna i hockeyn men jag kan inte minnas när det sist hände att man lyckades slå ärkerivalen Malmö i Malmö.

Men ikväll gjorde man det!!

3-2 slutade matchen.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2007-10-19 21:20
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Leksand 2-3

Historien upprepar sig. Rögle förlorar återigen med uddamålet i kvalserien.

Kul att se att serien lever ända in i det sista. Med två omgångar kvar leder Skellefteå serien en poäng före Malmö som i sin tur är en poäng före Södertälje.

Det borde dock bli Skellefteå och Malmö som tar de två platserna då de har relativt enkla matcher kvar medan Södertälje har det lite svårare och förutom en poäng dessutom måste få lite bättre målskillnad.

Deras hopp står antagligen till att Skellefteå ska darra på slutet som de har gjort nästan varje gång de varit i kvalserien de senaste åren, med fjolåret som lysande undantag.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2007-03-27 12:43
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Malmö - Rögle 3-2 e.förl

Jag har inte varit hemma på några dagar och missade därför att Rögle sparkade sin tränare Bobo Simensen i onsdags. Det fick jag reda på först sent i torsdags kväll, ungefär samtidigt som jag fick reda på att Rögle tagit sin första seger i årets kvalserie i och med 4-2 mot Björklöven.

Idag var det match igen, mot Malmö på bortaplan. Jag har inte rätt statistik, men jag kan inte påminna mig om att Rögle tagit poäng i Malmö ishall sedan jag började följa laget på allvar runt 1990. Därför är det en historisk dag idag då det efter 2-2 efter full tid blev 3-2 till Malmö.

Trots att Bobo Simensen gjorde ett jättejobb med Rögle verkar tränarbytet haft positiv effekt alltså.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2007-03-24 17:56
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Malmö 1-4

Nä, det blir ingen elitserie nästa år för Rögle. Efter fjärde raka förlusten är det kört. Jag såg matchen på TV4+ och Rögle gör en bra match men tappar lite grand i vissa situationer vilket tunga Malmö utnyttjar. Att skillnaden mellan ett av allsvenskans bästa lag och elitseriens sämsta är så stor visar bara på hur stort glappet mellan elitserien och allsvenskan är.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2007-03-20 13:22
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Leksand - Rögle 6-5

Hur var det nu med det där hundskrället? 5-2 blev 5-6 på 15 minuter.

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2007-03-16 01:47
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kvalserien har börjat!

Jag har tjatat om kvalserien i stort sett hela hösten och vintern och nu när den har satt igång så har jag inte skrivit ett ord om den. Förrän nu.

Två omgångar har spelats och det har redan delat upp sig i två läger. Tyvärr tillhör Rögle det sämre lägret..

Malmö och Skellefteå har inlett serien med två raka segrar, vilket även Södertälje gjort även om det krävdes sudden death mot Björklöven i första omgången.

Leksand och Rögle har två raka förluster och noll poäng. Jag hade stora förhoppningar på laget i TV-matchen mot Södertälje i söndags sedan man förlorat knappt med 1-2 borta mot Skellefteå men man börjar ängsligt och får inte upp något tempo i varken passningar, skridskoåkning eller spel utan puck och när Södertälje lite turligt slår in 1-0 redan efter fem minuter blir det knappast bättre.

I slutet av första perioden fastnar Rögles stora stjärna Kenny Jönsson med skridskon i isen och ser ut att vrida sönder knät men lyckligtvis är det bara en vrickad fot och han kommer tillbaka i början av andra perioden.

Strax innan Södertäljes 2-0 tappar Rögles målvakt Andreas Andersson hjälmen men domaren ser inte detta och blåser inte av utan godkänner målet. Fem minuter senare studsar en puck på Kenny Jönsson och i mål. Efter detta tar Rögle timeout och byter målvakt. In kommer istället Christopher Nilstorp.

Även om Rögle inte spelade bra så hade man mycket väl fortfarande kunnat vara med i matchen om man haft lite flyt. Det hade man nu inte så trots en rejäl uppryckning i sista perioden med ett snyggt solomål av Andreas Byström till 1-3 och ett vackert anfall i fem-mot-tre som gav 2-3 så var man aldrig riktigt nära att kvittera och istället gör Södertälje 4-2 i tom bur.

Även om Rögle nu har sex poäng upp till en elitserieplats och det bara återstår åtta matcher av serien så är det långt ifrån kört. Serien är så pass jämn att alla lag kan slå alla så får man bara lite flyt och kan vinna de kommande två matcherna borta mot Leksand och hemma mot Malmö så är man med och krigar igen. Men då måste man spela bra i alla tre perioderna.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2007-03-13 14:01
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hockeyallsvenskan färdigspelad!

Rögle avslutade snyggt genom att bortaslå Nybro med 6-0. Reservmålvakten Christoffer Nilstorp fick alltså hålla nollan, kul för honom!

Sedan tidigare har det varit klart att Södertälje, Rögle och Leksand spelar i Kvalserien till Elitserien, som inleds den 9 mars och att Västerås, Björklöven och Växjö kvalar vidare om den sista platsen. I sista omgången säkrade också Nyköping en plats bland dessa fyra som gick till play off.

Redan idag började play off-spelet och där vann Växjö över Björklöven med 2-1 efter sudden death och Nyköping slog Västerås med 4-3. Därmed leder Växjö och Nyköping med 1-0 i vinster, först till två går vidare till play off-final.

Kul också att se slutställningen i skytteligan som Rögles Pär Arlbrandt vann överlägset på 72 poäng, 22 före tvåan. Rögle fick med ytterligare två spelare bland de tio främsta.

Så här slutade Hockeyallsvenskan 2007:


De två sista lagen, Arboga och Huddinge skulle ha kvalspelat för att stanna i hockeyallsvenskan, men idag kom beskedet att Arboga drar sig ur på grund av dålig ekonomi och flyttas ner till division 1. Trist.
Andra bloggar om: , , , , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2007-02-25 22:45
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Huddinge 2-3 e.fl

Bottenlaget Huddinge tog en bra skalp när man besegrade Rögle i Ängelholm med 3-2 efter sudden.

Rögle blev visserligen klara för Kvalserien i matchen innan, men det är ändå strongt att besegra Rögle på bortaplan. Rögle hade bara fyra hemmaförluster innan mötet med Huddinge.

Tyvärr kom bara 1937 åskådare till Ängelholm, säsongens sämsta publiksiffra. Men det lär bli bättre när kvalserien inleds den 9 mars.

Ikväll slutförs för övrigt Hockeyallsvenskan. För Rögles del handlar det om bortamatch mot Nybro.

Andra bloggar om: , , , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2007-02-23 14:42
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle klara för Kvalserien!

Rögle kvalar till Elitserien! Efter seger hemma mot Hammarby med 3-2 och borta mot Västerås med 6-4 är Rögle nu klara för Kvalserien, serien där två av sex lag spelar i Elitserien nästa år.

Rögle blev därmed tredje lag att ta sig dit. Sedan tidigare är Södertälje klara från Allsvenskan och Malmö är sedan länge avsågade i Elitserien och får använda Kvalserien för att försöka hålla sig kvar.

Ytterligare tre lag ska till Kvalserien och just nu talar allt för att Leksand tar den tredje direktplatsen från Allsvenskan medan Västerås (som är Leksands enda hot), Björklöven och Växjö genom cupspel gör upp om en plats. Förutom dessa tre lag ska ytterligare ett lag få chansen och just nu står det mellan Almtuna, Nyköping och AIK.

Det sjätte och sista laget som spelar i Kvalserien hämtas från Elitserien och där är det fem omgångar kvar att spela och otroligt jämnt. Linköping, Luleå, Skellefteå, Mora och Frölunda ligger alla inom fyra poäng. Alla fem har chansen att spela slutspel, men alla fem riskerar också att behöva spela i Kvalserien för att få förnyat elitseriekontrakt.

I Kvalserien spelar alla lag tio matcher med början fredagen den 9 mars. Den första april vet vi vilka två lag som spelar i Elitserien nästa säsong.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2007-02-20 12:38
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Snart blir Jörgen Jönsson Sveriges meste landslagsman

Om bara några minuter blir Jörgen Jönsson historisk. Han gör då sin 273:e landskamp i ishockey, mer än någon annan svensk. Den tidigare ledaren Jonas Bergqvist blir då förpassad till andra plats med sina 272 landskamper.

Kul i sammanhanget att de två spelare som just nu gjort flest landskamper för Sverige båda har Rögle som moderklubb.

Och ni vet förstås vilket lag som är mitt favoritlag..?

DN har skrivit om tronskiftet.

Jag har väl berättat att jag var på plats i Ängelholms ishall när Jörgen Jönsson gjorde debut i A-lagssammanhang? Ja, det har jag.


Sedan tidigare är Jörgen dessutom den svensk som spelat flest VM-matcher.


Andra bloggar om: , , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2007-02-11 15:23
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Guldkorn!

Ibland hittar man riktiga guldkorn på Youtube, som idag när jag hittade ett fyra minuter långt videoklipp från matchen där Rögle går upp i Elitserien 1992. (Shit, det är FEMTON år sedan!!)

Jag är ledsen, Sara, Thorvald och alla andra Leksandsfans, men detta är baskemej det vackraste jag sett sen jag konfirmerades.

1992 möttes ettan och tvåan i Allsvenskan i en så kallad Allsvensk final. Vinnaren där gick till Elitserien, förloraren fick en andra chans.

Den Allsvenska finalen gick till så att lagen möttes hemma och borta i bäst av fem matcher. Efter fyra matcher stod det 2-2 i matcher och den femte matchen i Ängelholm skulle avgöra allt.

Jag och min kusin Uffe hade inga biljetter till matchen så vi åkte in till ishallen redan klockan 12.00 (matchen började 19.00) och köade. Då hade vi ett femtiotal personer före oss i kön, de första hade kommit redan 09.00!

Men det var den 3 april, det var fredag och det var ett härligt vårväder så tiden gick snabbt. Vid 15-tiden fick vi sällskap av Uffes bror Henrik som åkte direkt från jobbet. Jag tror vi hade med oss någon form av fika också, annars hade det nog inte funkat.

Hur som helst, matchen var jämn och vid full tid stod det 3-3 och allt skulle avgöras i sudden death. Ingen tidsbegränsning, matchen skulle avgöras.

När klippet börjar har det gått ungefär 6.20 av fjärde perioden... Sudden death alltså, första målet avgör. Rögle spelar i vitt, Leksand i blått.Andra bloggar om: , , , , , , ,Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2007-02-10 15:16
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Oskarshamn - Rögle 3-4

Rögle tog en mycket viktig seger borta mot Oskarshamn igår. Man vann med 4-3 sedan Pär Albrandt gjort segermålet i slutperioden.

Rögle inledde bra med mål redan efter nio(!) sekunder men när förstaperioden var slut hade Oskarshamn vänt och ledde med 2-1.

I andraperioden kom Rögle bättre in i spelet och kunde både kvittera och ta ledningen med 3-2, men Oskarshamn kvitterade på nytt och 3-3 stod sig in i period tre där Rögle alltså avgjorde.

I och med segern är avståndet ner till strecket fortfarande oförändrat. Fyra matcher återstår för Rögles del.

Noterbart från omgången är annars Arbogas val av målvakt. Pga ekonomiska problem har många spelare lämnat klubben mitt under säsongen, däribland målvakterna. Därför fick Johan Gustafsson chansen mot Sundsvall. Johan är 14 år.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2007-02-05 14:12
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Leksand 2-4

Leksand tog en viktig, för att inte säga nödvändig seger, mot Rögle igår när man vann med 4-2 i Ängelholm. (Grattis Sara!)

I och med segern ligger man kvar på den viktiga tredjeplatsen i tabellen, lika många poäng som fyran Västerås men med färre spelade matcher.

För Rögles del var förlusten inte jättebra, men man har ändå fem poäng till godo till både Leksand och Västerås och med lika många matcher spelade som Västerås.

Det återstår fem matcher för Rögles del, bland annat mot Västerås borta.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2007-02-01 12:10
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Björklöven - Rögle 2-3 e.f

Rögle vann återigen borta mot Björklöven när lagen möttes i söndags och precis som förra gången krävdes det sudden death för att sära lagen åt.

Rögle hade ganska mycket tur när man lyckades kvittera Björklövens 2-1-ledning i slutet av tredje perioden efter en idiotpassning från en Björklövenspelare som istället nådde Rögles poängkung Pär Albrandt som tackade och tog emot och lade in sitt andra mål för kvällen.

I sudden death fixade han en billig Björklövenutvisning då han får ett slag över skridskorna och faller till synes ganska lätt. I det efterföljande numerära överläget slår han den öppnande passning till Mattias Carlsson som slår in segerpucken.

Imorgon möter Rögle Leksand och vinner man där ska det mycket till för att inte kvalserieplatsen ska vara säkrad trots att fem matcher återstår. Matchen sänds för övrigt direkt i TV4-SportExpressen med start 19.00

Och så är Kenny Jönsson uttagen till Tre Kronor och turneringen LG Hockey Games 8-11 februari.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2007-01-30 15:19
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Hammarby 7-1

Trots överlägsen ledning i skottstatistiken efter två perioder (29-17) var ledningen bara 2-1, men i sista perioden blev det rejäl utdelning då man gjorde hela fem mål.

Rögles poäng Pär Albrandt stod för hela fem assist!

Redan imorgon är det match igen, borta mot Björklöven. Med start 16.00 kan alla med TV4+ se matchen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2007-01-27 13:38
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Upp och ner för Rögle

Först uddamålsförlust borta mot Växjö i söndags och sedan uddamålsvinst mot Arboga igår. Det är lite upp och ner för Rögle för tillfället men man behåller fortfarande avståndet ner till strecket.

Hockeyallsvenskan börjar gå in i slutskedet nu och för Rögles del återstår bara åtta matcher och man ligger fortfarande på andra plats.

Som jag tjatat om tidigare så leder de tre första platserna till kvalserien senare i år, den serie som avgör vilka av två av de sammanlagt sex lagen, fyra från allsvenskan och två från elitserien, som spelar i elitserien nästa år. (De lag som placerar sig på plats fyra till sju slåss om den återstående platsen i kvalserien.)

Rögle har i dagsläget åtta poäng till godo till fyran Leksand som dock har en match mindre spelad.

Nästa match spelas redan imorgon då Hammarby gästar Ängelholm.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2007-01-25 14:27
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögles senaste två matcher

Nyköping - Rögle 5-2
Rögle - Sundsvall 6-1

Rögle var spelmässigt ungefär lika överlägsna i båda matcherna, men hade som synes ingen större utdelning mot Nyköping. Trots 35-23 i skott vann Nyköping klart. Matchen avgjordes i slutet av andra perioden när Nyköping fick en spelare utvisad. Under de två minuter man spelade med en man mindre gjorde man både 3-0 och 4-0! Två insläppta mål i powerplay, när hände det senast på den här nivån?

Mot Sundsvall vann man skotten med 37-18 och hade bättre tur med utdelningen.

Rögle ligger nu tvåa, har tre poäng upp till Södertälje och åtta poäng ner till Leksand på fjärde plats. De tre första går till kvalserien.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2007-01-18 13:16
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kenny Jönsson gör comeback ikväll!

Visst hade det varit skoj att se Kenny göra comeback när jag besökte Ängelholms ishall i fredags, men det dröjde ytterligare fem dagar, men nu gör han äntligen comeback!

Jag förväntar mig inte stordåd, varken från Kennys eller Rögles sida, men han blir en stor tillgång när det börjar dra ihop sig.

Läs mer på hd.se och Rögles hemsida.

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2007-01-10 14:30
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bofors - Rögle 1-1

Bofors vann skotten överlägset och Rögle hängde dåligt med i de två första perioderna då man bara lyckades få iväg åtta skott mot Bofors 21.

I tredje tog det sig något, men det var Bofors som tog ledningen med 1-0. Rögle kvitterade dock några minuter senare och hade sedan två bra lägen att avgöra. Dels när Bofors hade två spelare utvisade och dels när man fick chansen att spela 4 mot 3 i sudden death.

Tyvärr fick både målvakten Anders Andersson och Peter Jönsson utgå på grund av skador.

Vidare har transatlanterna Marc Cavosie och David Oliver gjort sitt i Rögle. De har inte motsvarat förväntningarna och förhandlingar pågår om var de ska spela härnäst. Istället har man gjort klart med Luleås 20-åring Tomas Wallgren som kommer att debutera redan på onsdag då Rögle tar emot AIK.

Jag vet att jag tjatar om det, men kanske, kanske kan Kenny Jönsson göra comeback i den matchen. Han börjar bli efterlängtad efter den senaste tidens knackiga spel. Det är idag en månad sedan Rögle tog tre poäng senast.

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2007-01-08 14:08
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Samma gamla visa..

I fredags var jag i Ängelholms ishall för första gången på mer än fem år. Allt var sig likt. Klacken sjöng, plaststolarna gav träsmak och Rögle var urkassa. Södertälje vann med 4-0 och det var i underkant.

Rögle är som den där gamla hunden hos farmor när man var liten. Den luktade illa, var halvblind och märkte aldrig när man kom och hälsade på. Det fanns helt enkelt bättre hundar. Men man kunde inte låta bli att älska den ändå.

Så därför hoppas jag till att börja med på stordåd ikväll borta mot Bofors! Nästa vecka är det hemmamatch mot AIK och ni minns kanske hur det gick senast?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2007-01-07 12:51
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Seriefinal ikväll!

Efter två dagars sjukdom har jag nu kryat på mig tillräckligt för att de två bokade biljetterna till kvälls seriefinal i hockeyallsvenskan mellan Rögle och Södertälje inte ska frysa inne.

Jag läser på hd.se att Kenny Jönsson kanske äntligen får göra comeback.

Ni som inte gör som jag och tar er till Ängelholms ishall kan slå på TV4+ klockan 19.00 ikväll och se matchen.


UPDATE!

Det blir ingen comeback för Kenny ikväll berättar hd.se nu.


Andra bloggar om: , , , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2007-01-05 13:48
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Björklöven - Rögle 1-2 e.fl

Rögle tog två viktiga poäng mot Björklöven i lördags då laget vann med 2-1 efter sudden. Rögle hade ledningen med 1-0 tills det återstod knappt två minuter av matchen då Björklöven ganska rättvist fick in kvitteringen. Björklöven vann nämligen skotten med hela 23-2 i slutperioden!

I sudden avgjorde dock Pär Albrandt vilket gav Rögle bonuspoängen. På fredag spelar Rögle seriefinal i Ängelholm mot Södertälje.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2007-01-02 14:23
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle tappade serieledningen

Efter en snöplig förlust mot Leksand med 3-4 tappade Rögle den serieledning man haft hela säsongen. Södertälje har nu lika många poäng men bättre målskillnad. Låt vara att Rögle har en match mindre spelad..

Redan imorgon är det match igen, borta mot Björklöven. Det kommer att bli tufft..

När jag ändå är inne på hockey så har Andreas Ekström bloggat om Peter Forsberg.

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-12-28 13:23
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Första hemmaförslusten

Efter tolv raka hemmamatcher med enbart segrar (tre efter förlängning) kom första hemmaförlusten för säsongen för Rögle när Almtuna besökte Ängelholm i söndags. 3-2 slutade matchen och därmed är Almtuna enda lag som Rögle ännu inte vunnit över i år.

Nu är det juluppehåll under en dryg vecka men den 27 28 december smäller det i Ängelholm igen när Leksand kommer på besök. Det kan bli en riktig höjdarmatch och kan komma att ge en indikation på hur det kommer att gå framöver.

Rögle har inte visat toppform på sistone och behöver nog höja sig ett par snäpp om det ska bli serieseger.

Andra bloggar om: , , , , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-12-19 14:20
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vilken vändning, Rögle!

De två lätta matcherna som jag skrev om här vanns visserligen men man kan inte säga att Rögle imponerade. 6-2 borta mot Nybro är helt okej, men bara 3-1 (1-1 efter två perioder) mot bottenlaget Huddinge är inte bra.

Men trots att trenden var nedåtgående när svåra Västerås kom på besök till Ängelholm igår så lyckades man trots allt få med sig två poäng. Om jag inte minns fel så tog Rögle sin första seger mot Västerås på 12 år när lagen möttes i Ängelholm tidigare i år.

Efter halva matchen var det dock inte mycket som talade för Rögleseger. Underläge 0-3 och dessutom två spelare utvisade samtidigt vilket gav Västerås ett gyllene tillfälle att göra 0-4 och defenitivt stänga matchen. Man lyckades inte och några minuter senare kan Rögle göra 1-3.

I tredje perioden gör man så 2-3 och sedan kvitterar Patrik Zackrisson till 3-3 med mindre än två minuter kvar.

33 sekunder in på sudden death gör samma Zackrisson 4-3 och bärgar två nya poäng till sitt Rögle.

I och med vändningen är Rögle fortfarande obesegrade på hemmaplan.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2006-12-11 14:00
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!AIKaren fick nio matchers avstängning

Slagsmålet i matchen mellan Rögle och AIK som jag skrev om här slutade med nio matchers avstängning för AIKaren. I praktiken blev det dock "bara" fem sedan fyra matcher omvandlats till böter på 8000:-.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-12-08 18:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Tre matcher, fyra poäng

Rögles styrka den här säsongen verkar inte bara vara att man vinner mycket matcher, man vinner rätt matcher också.

Senast jag skrev om laget förutspådde jag en svår bortamatch mot Bofors. Jag fick rätt. Rögle fick stryk med 2-3 efter sudden och tog bara en poäng.

I fredags, två dagar efter Boforsmatchen, var det serifinal mot Södertälje hemma i Ängelholm. Rögle vann med 3-2 och tog tre poäng inför över 4000 åskådare. Två dagar senare, säsongens andra förlust (efter full tid) är ett faktum då Almtuna vann hemma i Uppsala med 2-0.

Tre matcher och "bara" fyra poäng, men som sagt, man vann rätt match, den mot serietvåan och Rögle leder därmed fortfarande serien överlägset även om det nu "bara" skiljer åtta poäng ner till Södertälje.

Nu väntar två "lätta" matcher imorgon och på fredag. Nästjumbon Nybro borta imorgon och jumbon Huddinge hemma på fredag. Allt utom sex poäng på dessa två matcher är en stor sensation.

Har jag sagt att Rögles stora stjärna Kenny Jönsson fortfarande är skadad?

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-12-05 13:46
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ny segersvit?

Rögle inledde ju Allsvenskan med 11 raka segrar innan AIK gav laget sin första förlust.

Därefter gick det lite trögt ett tag. Inga nya förluster, men några oavgjorda (seger i sudden death), men nu är laget tillbaka på segerspåret igen.

Efter fyra raka matcher utan seger (efter ordinarie tid) har man nu tagit sex raka segrar enligt nedan.

Arboga - Rögle 1-2
Rögle - Arboga 7-1
Växjö - Rögle 1-4
Rögle - Sundsvall 4-1
Nyköping - Rögle 1-4
Rögle - AIK 4-0

Imorgon möter man Bofors på bortaplan, en match som säkert blir hur tuff som helst. Rögle brukar ha svårt för Bofors.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-11-28 14:03
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Direktsänd misshandel

Jag hade bänkat mig framför TVn för att se Rögle - AIK i fredags men matchen blev inte riktigt som jag tänkt mig.

I slutet av andra perioden rök några spelare ihop framför Rögles mål. Ingen större fara på taket, de "kramades" lite en stund tills en av AIK-spelarna sliter sig loss och får in minst två knytnävsslag (handskarna är kastade/tappade) på en oförberedd Mikael Gath som är utan hjälm.

Gath ramlar ihop blödande och får hjälp av isen. Något senare lämnar även AIK-spelaren isen till följd av sitt matchstraff. Ytterligare två AIK-are och en Röglespelare får matchstraff efter incidenten.

Men de värsta bilderna återstår.

Plötsligt rusar Rögles målvakt mot dörren till spelargången och försvinner ut genom den. Ytterligare en Röglespelare åker fram till dörren men blir inte insläppt utan börjar slå med klubban mot plexiglaset i något som liknar desperation. När även ena linjedomaren kommer fram och börjar banka på glaset öppnas dörren.

Först efter en halvtimme får vi reda på vad som hänt i spelargången. AIK-spelare ska ha väntat på nästa Röglespelare och när Röglespelaren kommenterat händelsen på isen med "fegt" så ska AIK-aren ha flugit på honom och hotat döda honom. Uppgiterna om vad som egentligen hände går lite isär men AIK-aren förnekar inte att han sagt så, däremot förnekar han att han medvetet väntat in Röglespelaren.

Matchen då? Jo, AIK störde Rögle återigen (AIK är ju enda lag som besegrat Rögle hittills den här säsongen) och var det bättre laget i två perioder. Då stod det fortfarande 0-0. I och med att AIK fick ett matchstraff mer efter bråket fick Rögle spela 5 mot 4 i fem minuter, något som även blev 5 mot 3 under två minuter. Men något mål blev det inte.

Rögle skruvade dock upp farten i tredje perioden och ett tröttkört AIK orkade inte stå emot. Med mindre än tio minuter kvar gör Rögle 1-0 med en man mer på isen och resten av matchen är ren defilering. Till slut blir det 4-0 och avslutande målet är så vackert att det kunde varit hämtat från Sovjets storhetstid på 80-talet.

Men tyvärr är det knytnävsslaget som man kommer ihåg efter matchen och jag läser en hel del konstiga saker på nätet efteråt. Till exempel har AIK hockeys ordförande Mats Hedenström skrivit en krönika där han gör flera uttalanden jag ställer mig frågande till.

"[På TV-bilderna] framgår även att den spelare som träffas av slaget från [AIK-spelaren] också är den spelare som startar hela bråket. Det var långt ifrån bara en spelare som betedde sig illa på isen i Ängelholm."

Jag minns inte exakt vad som startade bråket men det var knappast ett knytnävsslag mot ett oskyddat huvud. Fram till det var det som vilket hockeybråk som helst. Att skylla på andra gör inte din egen spelares skuld mindre.

"Tyvärr fortsatte stökigheterna även utanför isen och [det] uppstod tumult i spelargången när [AIK-spelaren] skulle lämna isen för att bege sig till omklädningsrummet. Även detta är självklart oacceptabelt och jag utgår från att [Röglespelaren] som åker i kapp [AIK-spelaren] granskas och bestraffas [.]"

Vittnen säger att AIK-spelaren stod och väntade i spelargången. Vad som är sant eller inte bör naturligtvis utredas men återigen, ens egen skuld blir inte mindre för att man skyller på andra.

"Jag anser dock att det är om möjligt än mer oacceptabelt att [..] söka upp en spelare och börja utdela slag i gången mellan isen och respektive lags omklädningsrum."

Enligt vittnen i båset var det AIK-spelaren som började utdela slag efter en ordväxling. Och återigen, vem sökte egentligen upp vem?

"Jag vill [..] samtidigt efterlysa en något mer nyanserad bild av [..] det faktum att några privatpersoner valt att polisanmäla [AIK-spelaren] för misshandel för det slag han utdelade [.]"

Ska vi acceptera knytnävsslag mot oskyddade huvuden bara för att de sker på en hockeyarena?

Och så här fortsätter det.. Jag är naturligtvis inte objektiv eftersom Rögle är mitt favoritlag och det var en Röglespelare som råkade illa ut. MEN jag hade reagerat på samma sätt oavsett i vilken match det hänt, men jag hade knappast bloggat om det.

För övrigt är jag ganska säker på att media försöker vinkla AIK-spelarens uttalanden. Jag har läst saker som kan tolkas som att han är ångerfull för att han kommer att stängas av. Klart han är det, men han kan ju vara ångerfull av andra orsaker också.
Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-11-28 13:55
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!AIK - Rögle 1-0

Efter elva raka segrar kom så första förlusten för Rögle i årets Allsvenska. AIK vann med 1-0 och naturligtvis var det målvakternas match.

Trots den lysande inledningen på säsongen så har Rögle faktiskt haft ännu större sviter utan förlust två gånger tidigare. Säsongen 91/92 (som slutade med en elitserieplats) vann man de inledande 15 matcherna och under 60-talet var man ännu värre då hela 26 matcher vanns.

Ikväll möter laget Nyköping hemma i Ängelholm och förhoppningsvis inleds en ny segersvit då.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2006-11-01 10:46
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Bofors 3-2

Jag hade fel och det känns bra. Visserligen spelade Rögle inte bra i matchen mot Bofors och sviten av ickeförlorade tredjeperioder sprack, men den viktigaste sviten, antal segrar i rad, är intakt.

Det var en ganska konstig match. Utan induviduella misstag hade matchen slutat 0-0. Rögle tog ledningen med 2-0 sedan en Bofors-spelare lämnat över pucken till Mattias Carlsson som slog in 1-0 och sedan fick Daniel Åhsberg hur mycket tid som helst på sig att slå i 2-0 sedan samtliga(!) Boforsspelare hamnat bakom egen mållinje.

Bofors reducerade till 1-2 i spel tre-mot-fem (då handlar det alltid om misstag) innan Rögle i slutet av andra perioden gör 3-1 sedan Mattias Carlsson och Pär Albrandt kommit fria från blålinjen och efter fyra passningar mellan varandra slås pucken i öppet mål av Mattias Carlsson.

I sista perioden gör Bofors 2-3 i spel fyra-mot-fem (då handlar det också om misstag) och pressar sedan på för en kvittering som aldrig kommer.

Ikväll spelar Rögle sin fjärde match på en vecka, borta mot AIK. Första förlusten ikväll då?

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2006-10-29 10:54
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Södertälje - Rögle 2-3

Jag tittar på tabellen om och om igen men kan inte tro att det är sant. Rögle har tio segrar på tio matcher och leder Allsvenskan med tolv poäng. Tolv poäng! Man kan inte bortförklara det med att laget har haft en bra lottning eller att man har en av världens bästa backar, Kenny Jönsson, i laget.

Kenny går som bekant skadad och har bara spelat en match den här säsongen. Förhoppningsvis kan han vara tillbaka på isen igen om två veckor. Och när det gäller spelschemat så har man mött både Leksand och Södertälje, som spelade i Elitserien ifjol, och vunnit. På bortaplan dessutom!

Jag är dock pessimist när det gäller den omedelbara fortsättningen i serien. Ikväll möter man Bofors hemma vilket är den tredje matchen på fem dagar och efter urladdningen mot Södertälje tror jag inte laget orkar ikväll.

Om några timmar får vi se om jag har rätt. Jag hoppas inte.


Matchen mot Bofors sänds för övrigt i TV4+ med start 19.00.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-10-27 16:32
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Almtuna - Rögle 2-4

Igår kom nionde raka segern för Rögle när man i den svåra bortamatchen mot Almtuna vann med 4-2. Rögle leder nu serien med hela nio poäng före tvåan Södertälje som i och för sig har en match mindre spelad.

Imorgon möts Södertälje och Rögle och skulle Rögle vinna även den bortamatchen då kommer jag att nypa mig i armen.

Men många matcher återstår innan årets första delmål är nått; att komma bland de tre första lagen som är direktkvalificerade för kvalserien nästa år. Kvalserien kommer förutom de tre topplagen i Allsvenskan också innehålla de två sista lagen i Elitserien och ett av de fyra lag som kommer på plats fyra till sju i Allsvenskan och som via cupspel tar sig vidare.

De två lag som kommer etta och tvåa i kvalserien är klara för nästa års Elitserie.

Men än är det många matcher kvar och Rögle hade en stor svacka i slutet av förra årets allsvenska som så när gjorde att man tappade den sista platsen till kvalserien.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-10-24 13:51
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Björklöven 4-1

Det skulle bli toppmatch i Ängelholm mellan två av Allsvenskans bästa lag så här långt. Etta Rögle mot trean Björklöven. Allt talade för en jämn kamp mellan två bra lag men så blev det inte.

Redan innan sex minuter hade gått hade Rögle avgjort matchen och ledde med 3-0. Matchen slutade 4-1 och förutom resultatet gladde publiksiffran. Över 3700 åskådare är åtminstone 1000 pers mer än vad motsvarande match hade dragit ifjol. Det är drag kring hockeyn i Ängelholm igen och tacka för det! Laget leder ju serien med sex poäng efter åtta matcher, låt vara att tvåan Södertälje har en match mindre spelad, men full pott efter åtta matcher var inget jag trodde.

Sen är som sagt lagets bästa spelare Kenny Jönsson långtidsskadad och är inte tillbaka i spel förrän i mitten av november.

Hur långt bär det här?

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-10-19 14:20
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Leksand - Rögle 1-2

Det blev seger också i den svåra bortamatchen mot Leksand. Rögles speciella målskytt Mattias Carlsson (sju mål på fyra matcher) avgjorde halvvägs in i tredje perioden. Annars var det Leksand som började bäst och vann skotten i första perioden med 20-5, mycket beroende på många Rögle-utvisningar.

I andra perioden var det dock Rögle som tog ledningen med 1-0, en ledning som man höll en bit in i tredje perioden. Sedan man missat ett gyllene läge att göra 2-0 då man spelade fem mot tre i nästan två minuter gjorde istället Mikael Karlberg 1-1 för Leksand direkt från utvisningsbåset.

Men Rögle har Mattias Carlsson som efter hattrick mot Hammarby, två mål mot Oskarshamn borta och ett hemma nu även gjorde mål mot Leksand.

Imorgon kommer trean Björklöven på besök till Ängelholms ishall och förutom tre poäng hoppas jag på storpublik!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-10-17 14:28
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Sjätte raka segern för Rögle

Rögle tog sin sjätte raka seger i hockeyallsvenskan i fredags då Oskarshamn besegrades med 5-2 inför drygt 3300 personer i Ängelholms ishall.

Jag kan bara påminna mig en lika bra säsongsinledning för laget under de snart 20 år jag följt dem och det var 1991-92, en säsong som slutade med elitserieavancemang. Jag minns inte hur många matcher laget vann i säsongsinledningen det året, men man slutade på 17 vinster och en förlust på de 18 matcherna i division 1 södra som det var på den tiden.

Just nu möter man Leksand på bortais, ett Leksand som inledde starkt med tre segrar för att sedan förlora lika många matcher. Intressant match med andra ord.

I slutet av första perioden står det fortfarande 0-0.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2006-10-15 16:33
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle leder allsvenskan

Efter fem matcher har Rögle fortfarande inte tappat poäng i Allsvenskan i hockey och leder serien med fyra poäng. De närmast jagande lagen bakom har visserligen en match mindre spelad.

Ifjol tog inte laget många poäng när lagets stora stjärna Kenny Jönsson var skadad eller var borta pga OS-spel, men i år verkar det annorlunda. Redan efter första matchen i serien tvingades Kenny gipsa armbågen pga ett trasigt ledband och kommer inte att vara tillbaka på isen förrän i mitten av november. Men trots det har Rögle alltså vunnit de fyra matchen man tvingats avvara sin lagkapten.

I och för sig befinner sig alla lag Rögle mött på den nedre halvan av tabellen, men ifjol var det ingen garanti för seger.

Igår var det Oskarshamn som fick stryk av Rögle, men bara med 2-3 och redan på fredag får man chans till revansch i Ängelholm. Kommer Rögles första förlust då? Och Oskarshamns första vinst?

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2006-10-11 14:35
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Nybro 6-3

Rögle vann sin premiärmatch i årets Allsvenska mot Nybro med 6-3. Matchen var ojämnare än siffrorna visar då Nybro gjorde två av sina mål sista tio minuterna då Rögle redan ledde med 6-1. Många matcher återstår men Rögle har fått en bra start!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-09-29 15:41
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Skellefteå - Rögle 2-4

Rögle avslutade på bästa sätt genom att sätta dig Skellefteå med 4-2 i en väldigt avslagen match. Rögle gick fram till 3-0 innan Skellefteå fick två reduceringsmål.

Därmed är säsongen slut, en säsong som Rögle ska vara mycket nöjda med. Det finns mycket att ta med sig inför nästa högintressanta säsong. Man besegrade elitserielaget Leksand både hemma och borta, man besegrade Skellefteå på bortaplan för första gången på länge och har visat att man kan störa de bästa lagen.

Det är bara att hoppas att nye sportchefen Roger Hansson lyckas i sitt nya jobb och att laget kan fortsätta på den inslagna bättre-och-bättre-år-för-år-vägen. Då kan nästa säsong bli riktigt, riktigt rolig!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-04-11 12:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Södertälje 2-5

Så var det avgjort då. Kvalserien har visserligen en omgång kvar att spela, men samtliga placeringar är avgjorda, utom vilket av lagen Malmö och Skellefteå som tar hem seriesegern. Helt ointressant egentligen eftersom båda lagen redan är klara för elitseriespel nästa säsong.

Trean Södertälje ligger just nu fyra poäng efter tätduon och kan inte längre hota.

Rögle hamnar på fjärde plats, placeringen före forna elitserielaget Leksand och jumbo blir Bofors.

Sista omgången spelas på måndag.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-04-06 13:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bofors - Rögle 2-4

Trots segern så är Rögle nu utan chans att nå elitserien. Med två omgångar kvar är man sex poäng och 15 mål efter Skellefteå på andra plats vilket i praktiken innebär att Rögle måste vinna sina två återstående matcher med fyra mål samtidigt som Skellefteå förlorar sina två lika stort.

Eftersom Malmö slog Skellefteå borta med 2-1 och Leksand och Södertälje spelade 3-3 ser det nu ut som om det blir Malmö och Skellefteå som tar de två elitserieplatserna. Båda lagen har 18 poäng, fyra mer än Södertälje och som sagt sex mer än Rögle.

Imorgon spelas den näst sista omgången som ser ut så här:

Rögle - Södertälje
Bofors - Skellefteå
Malmö - Leksand

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-04-04 13:10
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Leksand - Rögle 3-4

Sorry, Sara, det är kört för Leksand nu. Tre och en halv minut före slutet gjorde Pär Albrandt 4-3 i power play. Trots segern är Rögle också utan chans att ta någon av de två elitserieplatserna.

Jag såg de två sista periodern av seriefinalen mellan Södertälje och Skellefteå och vilken match det var! Båda expertkommentatorerna Johan Tornberg och Niklas Wikegård menade att detta var den bästa match de sett den här säsongen och de har sett en och annan match vill jag lova!

Skellefteå ledde ett tag med 3-0 men Södertälje kom så när i kapp. 4-3 till Skellefteå slutade matchen och nu har man fem poäng till godo på trean Södertälje med tre matcher kvar att spela. Malmö är ny tvåa, två poäng före Södertälje, efter 4-1 mot Bofors ikväll.

Tre matcher återstår och nästa omgång spelas på måndag.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-03-31 00:42
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Malmö 1-5

Nä, Rögle var numret för litet i säsongens sista skånederby och trots att man fick en sen reducering till 1-2 i första perioden var man aldrig nära att störa Malmö.

Skellefteå vann över Leksand med 4-1 och därmed ska Leksand inte ha en chans att nå elitserien. Istället bör det stå mellan de tre segrarna Malmö, Skellefteå och Södertälje som bortaslog Bofors med 3-2. Segermålet inprickat i sista sekunden!

Nästa omgång spelas ikväll och då spelas följande matcher:

Leksand - Rögle
Malmö - Bofors
Södertälje - Skellefteå

Rögle fick för övrigt klart med ny tränare idag då den förre AIK-tränaren Bobo Simensen skrivit på för klubben.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-03-30 14:12
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Avgörs det ikväll?

Kvalseriens sjätte omgång spelas ikväll och Skellefteå och Södertälje har chans att rycka ifrån i toppen.

Serieledande Skellefteå tar emot Leksand som måste vinna för att i praktiken fortfarande ha chansen att ta sig tillbaka till Elitserien.

Avhängda Bofors tar emot tvåan Södertälje och trots seger för Bofors när lagen möttes i Södertälje är inget annat än Södertäljeseger att vänta.

Skånederbyt Rögle-Malmö kan sluta hur som helst. Rögle har samma utgångsläge som Leksand och måste vinna om man fortfarande vill slåss om en av de två platserna. Malmö som inledde serien starkt har tappat på slutet och vid förlust ikväll kan man nog glömma elitseriespel nästa år.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-03-28 14:01
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Skellefteå 0-3

Nej, Rögle tog inte chansen att spetsa till toppen i Kvalserien som jag hoppades utan Skellefteå vann med 3-0 och leder nu densamma. Även Södertälje ligger just nu på elitserieplats efter 3-1 mot Malmö på bortaplan. Leksand vann sin bortamatch mot Bofors, också med 3-1 och har någotsånär häng på topplagen.

Nästa omgång på tisdag.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2006-03-26 13:51
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Södertälje - Rögle 4-0

Efter två raka 4-0-vinster för Rögle blev det den här gången 0-4 mot Södertälje som därmed tog sin andra 4-0-seger. 4-0 är ett mycket gångbart resultat i kvalserien då även Skellefteå - Bofors slutade med dessa siffror.

Malmö slog Leksand på bortaplan med 5-1 och leder serien tillsammans med Skellefteå på nio poäng.

Imorgon spelas femte omgången och då har halva serien spelats.

I och med att Rögle möter Skellefteå och Malmö möter Södertälje så kan Skellefteå och Malmö dra ifrån i toppen. De har redan två poäng tillgodo på trean Södertälje och vid segrar imorgon har man hela fem poäng ner till trean.

Men å andra sidan kan Rögle och Södertälje spetsa till det ordentligt i täten. Seger för båda lagen och fyra lag ligger inom en poäng!

Nog spekulerat, imorgon kväll vet vi. Sen är det bara halva serien kvar.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-03-23 11:52
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Bofors 4-0

Rögle följde upp den överraskande 4-0-segern mot Leksand med en lika säker 4-0-seger mot Bofors. Lite tråkigt och förvånande att det bara kom knappt 3500 åskådare, det handlar ju ändå om kvalspel till Elitserien och Rögle har börjat bra!

Malmö, Rögle och Skellefteå har alla sex poäng efter gårdagens resultat:

Rögle - Bofors 4-0
Malmö - Skellefteå 3-4
Södertälje - Leksand 4-0

För övrigt tycker jag det är lite jobbigt att Rögle har börjat så bra som de har gjort. De ger en förhoppningar som de trots allt inte kommer att kunna leva upp till. Eller som Niklas Wikegård sa i hockeykväll i går: "Det krävs Väsbyflyt för att de ska gå upp" och syftar på när otippade Väsby gick upp i Elitserien på 80-talet (jag tror det var 1987) och sedan bara tog tre poäng i högsta serien.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-03-21 13:08
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Leksand 4-0

Grattis ni 3904 som tagit er till isladan och fick se Rögle besegra Leksand med 4-0. Det trodde jag aldrig. Men vilken smakstart man fick. Redan efter 12 sekunder gjorde Kenny Jönsson 1-0 och det i powerplay. Vilken matchöppning! Utvisning och mål på bara 12 sekunder!

Leksand rapporteras ha varit väldigt uddlösa och vill man vara kvar i elitserien nästa år krävs en rejäl uppryckning.

Detsamma gäller för Södertälje som återigen förlorade, den här gången mot Skellefteå borta med 2-5.

Att Malmö är riktigt vassa visade man i bortamatchen mot Bofors som vanns med hela 9-2! Malmö enda fullpoängare efter två omgångar, Skellefteå, Rögle och Leksand skuggar på tre.

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-03-17 22:22
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Malmö - Rögle 4-1

Japp, det gick som väntat i premiären av kvalserien. I alla fall i matchen som åtdrog sig mitt intresse.

Övriga resultat:
Leksand - Skellefteå 4-2
Södertälje - Bofors 3-4 sd

Att Bofors skulle vänta 0-3 till seger är inget annat än en första klassens skräll! Återstår att se om laget orkar skaka fler av favoriterna eller om det var en engångsföreteelse.

Redan imorgon är det dags för nästa omgång då Rögle tar emot Leksand. Lika bra att redan nu gratulera Leksandssupportern Sara till segern.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-03-16 13:37
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Dags för kvalserien!

Ikväll börjar kvalserien, den serie som lagen i Elitserien avskyr och de som spelar i Allsvenskan vill nå.

Kvällens omgång:
Malmö - Rögle
Leksand - Skellefteå
Södertälje - Bofors

Rögle och Bofors bör vara chanslösa till att ta någon av de två platserna i nästa års Elitserie, men i övrigt kan det sluta hur som helst känns det som. Är det Skellefteås tur i år? De har varit nära flera år i rad nu.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2006-03-15 13:28
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Växjö 5-0

I helgen var jag lite deppig över att Rögle i det närmaste missat kvalserien vilket jag skyllde på spelschemat och ordförande, läs här.

Då var situationen sådan att Björklöven hade två matcher kvar att spela, Rögle hade en och Björklöven låg två poäng före. Med tanke på Björklövens form kändes det kört, men sen gick deras maskineri i baklås. 0-2 mot Västerås på söndagen gav Rögle chansen.

Inför gårdagens match krävdes minst två poäng för Rögle samtidigt som Björklöven förlorade, eller seger (tre poäng) samtidigt som Björklöven inte tog mer än en poäng.

Björklöven hade tuffast möjliga motstånd i form av Skellefteå borta medan Rögle mötte Växjö hemma, ett lag man inte slagit på hela säsongen.

Men puckarna gick Rögles väg. Säker 5-0-seger mot Växjö samtidigt som Björklöven åkte dit med 0-7. Om det är rättvist att det är Rögle och inte Björklöven som spelar i kvalserien som börjar på onsdag låter jag vara osagt, men jag tycker synd om Björklöven.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-03-09 13:38
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Malmö - Rögle 2-1

Efter ännu en förlust mot Malmö har Rögle i praktiken missat kvalserien. För att man ska klara sig dit krävs seger i sin sista match (mot Växjö) samtidigt som Björklöven måste förlora sina två återstående.

Detta gör att jag måste tacka några personer. Tack Rögleordföranden Kjell Nilsson som valde att välja Malmö (mer pengar, svårare att ta poäng) istället för något av de enklare lagen. Tack serieutvecklarna som körde vidare med seriespelet i allsvenskan trots att Rögle missgynnades då Kenny Jönsson, lagets bästa spelare, då var upptagen med OS-spel.

Rögle spelade sammanlagt fem matcher under "OS-uppehållet" plus de två extramatcherna mot Malmö, sammanlagt sju matcher. På dessa sju matcher tog Rögle endast en poäng och förlorade därmed kvalserieplatsen.

Tack så jävla mycket!

(Ja, jag är en dålig förlorare idag.)

Andra bloggar om: , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2006-03-04 12:26
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Nybro 7-1

Med Kenny tillbaka på isen kom också första segern sedan OS började. Eftersom Björklöven samtidigt vann är Rögle fortfarande bara en poäng före med en match mer spelad. Det blir hårt in i det sista, bara ett par-tre matcher återstår av serien nu.

Kenny chattade förresten på HD.se idag. Läs chatten här.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-03-02 12:38
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Malmö 2-4

Det är ingen tvekan om att Rögle behöver sin lagkapten Kenny Jönsson. Under hans OS-spel tog Rögle endast en poäng på fem matcher. Inte undra på att Björklöven är ikapp..

Imorgon är det ny omgång och för Rögles del blir det hemmamatch mot Nybro och då är Kenny tillbaka med allt vad det innebär.

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-02-28 12:49
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Oskarshamn - Rögle 3-2 SD

Rögle fick bara med sig en poäng borta mot Oskarshamn och därmed är det enorma försprång man hade i kampen om den sista kvalserieplatsen gentemot lagen under strecket i princip borta. Nu krävs det nya tag inför de avslutade omgångarna och förhoppningsvis ger Kenny Jönssons återkomst den injektion laget så väl behöver efter fyra raka förluster.

Andra bloggar om: , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2006-02-27 12:20
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Nyköping 0-2

Nej, man lyckades inte ta den där viktiga segern mot Nyköping och nu börjar det se illa ut i kampen om den sista kvalserieplatsen. Rögle är nu bara femma, sedan Björklöven vunnit och gått om på bättre målskillnad och även om Rögle fortfarande har en match mindre spelad så är tendensen till fördel för Björklöven.

På måndag spelar Rögle sin nästa match, hemma mot Malmö.
Redan ikväll spelar man nästa match, borta mot Oskarshamn.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-02-23 14:49
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bofors - Rögle 5-1

Bofors slog Rögle ganska enkelt med 5-1 i helgen och nu skiljer det bara tre poäng ner till Björklöven som dock har en match mer spelad. Redan ikväll är det match igen och en seger hemma mot Nyköping hade suttit bra.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2006-02-20 13:08
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Malmö - Rögle 3-1

Samma dag som Tre Kronor inledde OS-turneringen med seger mot Kazakstan avgjordes skånederbyt mellan Malmö och Rögle i hockeyallsvenskan.

Rögle hade nog behövt sin back-klippa Kenny Jönsson som ju är upptagen för OS-spel. Malmös två avgörande mål kom i power play, en spelform Rögle inte lyckades lika bra i, trots många chanser.

Andra bloggar om: ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-02-17 14:11
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Hammarby - Rögle 1-2

Rögle tog en ny nödvändig bortaseger igår, den här gången mot Hammarby och befäste sin fjärdeplats. Det skiljer nu hela nio poäng ner till nya femman Växjö och sexan Björklöven och Rögle har dessutom två respektive en match mindre spelade.

Till trean Bofors skiljer det nu bara fyra poäng och även Bofors har spelat två matcher mer än Rögle. Nästa gång Rögle är i elden möter man Malmö på bortaplan. Den 15 februari är datumet.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2006-02-06 12:40
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Västerås - Rögle 0-4

Ifjol stoppade Västerås Rögle från att nå kvalserien då man slog ut laget i play off. I år ser seriesystemet annorlunda ut och play off till kvalserien finns inte längre men Västerås hade chansen att om inte spela bort, så i alla fall försämra Rögles möjligheter att nå kvalserien ikväll, men Rögle vann med 4-0 och drog ifrån både Almtuna (oavgjort) och Björklöven (förlust).

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-02-03 23:42
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Almtuna 4-1

Rögle tog på söndagen en mycket viktig seger mot en av de värsta rivalerna i kampen om den sista kvalserieplatsen då Almtuna besegrades hemma med 4-1.

Trots segern blev inte avståndet ner till närmaste lag större då Björklövens framgångar på senaste tiden ger laget femteplatsen. Rögle är dock tre poäng före och har spelat två matcher mindre än Björklöven.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2006-01-31 17:51
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Sundsvall 3-5

Förlust hemma mot nästjumbon Sundsvall med 3-5. Bara 1952 behövde se eländet. Är Rögle verkligen tillräckligt bra för kvalserien?

Endast en Röglespelare kan vara nöjd med sin insats igår. Jacob Johansson gjorde tre mål, de två första innan tre minuter gått av matchen.

I morgon krävs det en bättre insats då en av de värsta rivalerna om den fjärde kvalserieplatsen, Almtuna, kommer på besök.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2006-01-28 17:12
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Skellefteå 4-5

Det blev en match som vände flera gånger. Efter första perioden ledde Skellefteå med 2-0 och en bit in i andra perioden gjorde man även 3-0. Efter det vände Rögle till 4-3 innan perioden var slut. I den sista perioden gjorde Skellefteå två mål och gick upp till 5-4 och efter det lyckades Rögle aldrig kvittera. Avsprånget till Almtuna är dock oförändrat.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2006-01-22 22:05
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Björklöven 1-5

Matchen började en och en halv timme senare än planerat på grund av snöovädret i Skåne tvingade Björklövens flyg att landa på Sturup istället för Ängelholm.

Den extra långa resan verkade tända laget mer än vad Rögles väntan gjorde och matchen slutade med Björklövenseger 5-1. Inför dagens match hade Fredrik Davidsson i Björklöven gjort fem mål på 30 matcher. Ikväll smällde han dit fyra stycken!

Rögle har dock fortfarande fem poäng och en match till godo på femman Almtuna i jakten på den fjärde kvalserieplatsen.


UPDATE!Efter matchen korrigerades målskytten på det fjärde målet, men ett hattrick blev det för Fredrik Davidsson i alla fall.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-01-20 22:57
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Arboga - Rögle 1-3

Det blev en ny välbehövlig seger för Rögle igår efter att Arboga besegrats med 3-1. Seger var välbehövlig i och med att alla andra lag som Rögle tampas med om kvalserieplatserna också vann. Hårdast var det för Skellefteå som låg under med 0-2 mot Nybro efter den första perioden. När matchen var slut hade Skellefteå vunnit sedan Magnus Wernblom gjort 4-3 med en(!) sekund kvar av matchen.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2006-01-16 14:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!AIK - Rögle 1-2

Rögle tog en viktig bortaseger mot AIK igår (eller i förrgår egentligen, klockan har passerat midnatt ser jag) och drog därmed ifrån i jakten på den fjärde kvalserieplatsen.

Rögle gjorde sitt 2-1-mål i tredjeperioden och även om AIK pressade på och var nära kvittering så kunde Rögle hålla undan.

I och med segern har Rögle nu fem poäng och en match mindre spelad till godo på femman Almtuna.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2006-01-15 00:06
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Växjö - Rögle 3-3

Rögle tappade återigen en 3-1-ledning borta mot Växjö. I förra bortamatchen vände Växjö 1-3 till 4-3 under den sista kvarten. Igår förvandlade man 1-3 till 3-3 under samma tidsperiod, sista målet inslaget med 35 sekunder kvar i spel sex mot fyra.

Redan imorgon är det match igen, den här gången mot AIK borta.

För övrigt läser jag att Rögle får ny sportchef i år när nuvarande marknadschefen Roger Hansson tar över.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-01-12 14:30
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Malmö IF 3-2

Att se ett skånederby på TV var värre än jag räknat med. Som jag skrev igår så visades matchen mellan Rögle och Malmö på Viasat Sport 1 och stämningen i hallen spred sig verkligen ut genom TV-rutan (läs datorskärmen) och fyllde min lägenhet.

Jaja, nog svamlat.

Matchen såg till en början ut på samma sätt som den förra hemmamatchen mot Malmö. Rögle startade matchen i ett högt tempo och Malmö drog på sig utvisningar. Vid två tillfällen i första perioden fick Rögle chansen att spela fem mot tre och båda gångerna blev det mål. 2-0 efter första alltså.

I andra kom Malmö ut som ett nytt lag och satte stor press på hemmalaget. Efter fem minuter var skottstatistiken redan uppe i 10-0. Reduceringen kom också under denna intensiva inledning.

Efter sex minuter får Rögle en utvisning men det är Rögle som får den stora möjligheten att göra mål i och med en mycket konstig situation.

Malmömålvakten Corey Hirsh har motat pucken i ena hörnet och slår upp pucken i mittzon, men inte bättre än att Kenny Jönsson får pucken i fart, tar sig lätt förbi två motståndare och hamnar fri med Hirsch som befinner sig på mellanhand. Kenny blir dock neddragen och pucken hamnar till vänster om målet där en annan Röglespelare fångar upp den. Hirsch, fortfarande på mellanhand kastar då klubban mot Röglespelaren och pucken hamnar framför mål hos en Malmöspelare och domaren blåser av på grund av en avvaktande utvisning.

Neddragning av fri spelare ska ge straffslag. Kastar målvakten klubben ska det ge straffslag. Att döma ut två straffar hade kanske varit för mycket begärt, men i och med att Rögle "bara" fick straffslag så tog domaren ingenting för den ena av straffsitutationerna. Enligt Håkan Södergren, expertkommentator, kan domaren inte döma två straffar i samma situation, men utvisning och straff hade gått bra.

Hur som helst, Pär Albrandt satte straffen och Rögle ledde med 3-1.

Malmö reducerar återigen innan perioden är slut.

I sista perioden är det mest ställningskrig och inget av lagen skapar särskilt mycket. Närmast är Juha Riihijärvi för Malmö som med ett kanonskott från ca fem meter träffar den storspelande Röglemålvakten Jere Myllyniemi på masken.

Samma Riihijärvi var anledning till att Rögle fick sitt andra fem mot tre-läge i första perioden, det som ledde fram till 2-0 då han oproverat slår den icke puckförande Mikael Gath över handen.

Riihijärvi drog på sig ännu en dum utvisning i slutet av matchen när Malmö pressar på för en kvittering då han crosscheckar en Röglespelare i ofarligt läge.

Lite synd att bara 4137 personer kom till ishallen men många gjorde väl som jag och skrek framför TVn istället. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2006-01-07 14:14
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Malmö på Viasat Sport 1

Jag såg just att Viasat Sport 1 kommer att sända matchen mellan Rögle och Malmö IF med start 15.45.

Oj, vad nervöst det kommer att bli. Jag tycker egentligen inte om att se Rögle på TV, jag brukar bli alldeles för nervös för mitt eget bästa, men hellre TV än inget alls.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2006-01-06 15:21
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nybro - Rögle 1-2 SD

Några 6-2 som jag trodde var det ju inte i närheten av.

0-0 stod sig i två perioder och fram tills dess hade det faktiskt varit jumbon Nybro som dominerat. I början av tredje fick dock Rögle spela fem mot tre och lyckades då ta ledningen, en ledning som stod sig i sju minuter. Då var det Nybro som fick samma läge då två Röglespelare dragit på sig utvisningar. 1-1 där och 1-1 vid full tid.

Under förlängningen gjorde dock Rögle 2-1 och fick med sig två poäng från matchen.

I och med att Almtuna samtidigt förlorade har nu Rögle tre poäng och en match mindre spelad till godo i jakten om en kvalserieplats.

Imorgon är det skånederby mot Malmö. Huvaligen!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2006-01-05 13:52
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nybro-Rögle (gissning)

Eftersom jag fått för mig att kvällens match mellan Nybro och Rögle slutar 2-6 och jag kommer att reta mig om den gör det och jag inte berättat det för nån så gör jag det här.

Jag tror matchen Nybro-Rögle slutar 2-6.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2006-01-04 18:13
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Oskarshamn 5-3

Rögle går in i det nya året på fjärde plats i den allsvenska hockeyn. Detta sedan Oskarshamn besegrats med 5-3. Kenny Jönsson deltog inte då han stängdes av ytterligare en match pga förseelsen mot Bofors för en vecka sedan.

Då övriga resultat i serigen också gick Rögles väg så passerade man Almtuna i jakten på en kvalserieplats.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2005-12-31 14:27
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nyköping - Rögle 3-2 SD

Nyköping vann den viktiga streckmatchen mot Rögle med 3-2 efter förlängning.

Nyköping var överlägsna i första perioden och vann skotten med 12-4 men perioden slutade 1-1.

Först i tredje kom nästa mål och det blev Nyköping som gjorde det trots Röglepress, en press som fortsätte perioden ut och resulterade i en sen kvittering då Peter Jönsson gjorde sitt andra mål för kvällen med bara 50 sekunder kvar. Skottstatistiken i de två avslutande perioderna var 25-11 i Röglefavör.

I sudden death gjorde sedan Nyköping 3-2 i powerplay.

Röglepoängen gjorde dock att man knappade in en poäng och nu bara är två poäng efter Almtuna. Fortfarande med en match mindre spelad då Almtuna förlorade mot Hammarby med 4-6.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2005-12-29 12:33
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Bofors 4-6

Allsvenskan startade om igen efter några veckors uppehåll på grund av landslagsspel och jul och så vidare.

Rögle tog emot Bofors i det som på förhand kallades hatmatch efter mordhoten mot en Boforsspelare.

Matchen avgjordes i början av andra perioden när Rögle drog på sig utvsning efter utvisning och Kenny Jönsson dessutom får matchstraff. Under dessa utvisningar går Bofors fram till 4-2 och gör sedan även 5-2 innan perioden är slut.

Det mest positiva med den här matchen var publiksiffran. Hela 3906 personer kom till ishallen den här kvällen.

Rögle är nu tre poäng från Kvalserien men med en match mindre spelad.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2005-12-27 15:09
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Växjö 3-3

Rögle låg under med 0-3 inför sista perioden och trots att Rögle legat på och varit det bättre laget långa stunder (till exempel var skottstatistiken så långt 21-12) så var det inte mycket som tydde på Röglepoäng.

Men en tidig reducering i tredje perioden (2.25 min) och 2-3 med drygt sex minuter kvar av matchen gjorde att avslutningen blev dramatisk.

Än mer dramatiskt blev det när Rögle fick in kvitteringen med drygt två minuter kvar av ordinarie speltid samtidigt som Växjös målvakt skadar sig och tvingas utgå.

Nyinsatte Pål Grotnes håller dock tätt både i avslutningen av perioden och i förlängningen och matchen slutar 3-3.

Att Rögle pressade i tredjeperioden avslöjar skottstatisken som säger hela 17-1!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2005-12-27 15:01
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Idioter

Jag hörde på radiosporten ikväll att Boforsspelaren Nicholas Angell som armbågstacklade Kenny Jönsson så att han fick hjärnskakning för några veckor sedan har mordhotats av Röglesupportrar.

Vilka idioter! Jag försvarar inte Angell på något sätt, hans historia att han försökt få tag på Kenny efteråt för att be om ursäkt är säkert sann, men det gör inte armbågstacklingen ogjord.

Däremot har han blivit avstängd en match för förseelsen och avtjänat sitt straff så det är dags att lägga det till handlingarna.

Annandag jul kommer Bofors på besök till Ängelholm och om stämningen fortfarande är uppriven så hoppas jag att Kenny och Nicholas kan göra gemensam sak innan nedsläpp, något så enkelt som att ta varandra i hand eller något liknande.

För hur löjligt är det inte att vara förbannad på någon å Kennys vägnar, när han själv inte är det?

Välkommen till Ängelholm, Nicholas! Må bästa laget vinna!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2005-12-06 02:00
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Arboga 4-0

En stabil seger med 4-0 mot jumbon Arboga innebar att gapet ner till strecket blev ytterligare en poäng, totalt tre.

Publiksiffran tyvärr bara 1768 personer.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2005-12-05 13:35
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - AIK 2-5

Det började bra, men slutade illa. 2-0 efter första perioden kvitterades i andra och när AIK gjorde 3-2, en ledning som stod sig tills bara minuter återstod av matchen tvingades Rögle ta ut målvakten i ett sista desperat försök att gå ikapp. Det slutade med två baklängesmål i tom bur.

I och med förlusten har Rögle nu bara två poäng till godo till lagen närmast under Kvalseriestrecket.

Just nu möter man jumbon Arboga hemma, en match som helt enkelt måste vinnas.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2005-12-04 16:13
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Malmö - Rögle 1-0

Jag minns inte när Rögle var närmare en seger i Malmö senast. Segermålet kom inte förrän tre och en halv minut från slutet och dessförinnan hade Rögle haft några bra powerplay.

Men nu börjar strecket för vilka lag som går till Kvalserien närma sig. Kenny Jönssons hjärnskakning kom inte precis lägligt.

Philip Larsen, 15-åringen som jag tidigare nämnt i mina Röglereferat fick återigen hoppa in. Han spelade dock bara i första perioden.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2005-12-02 15:18
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Nybro 6-4

Det stod 1-1 efter två perioder men det blev ändå målkalas när Rögle och Nybro möttes i Ängelholm i söndags i en match som till slut slutade 6-4 till hemmalaget. Mycket var anmärkningsvärt med den här matchen förutom de åtta målen i sista perioden.

När Mikael Svensk kvitterade till 1-1 i slutet av första perioden var detta hans första mål i Rögletröjan. Han spelade tidigare i Halmstad Hammers men efter deras konkurs hamnade han i Rögle.

I tredje perioden gjorde Rögle alltså fem mål och tre av dessa gjordes i numerärt underläge.

En annan anmärkningsvärd sak var Röglemålvakten Jere Myllyniemis två målgivande passningar, men också de två skott från mittzon som han släppte in. Det första dock bortdömt för offside och det andra kom med 20 sekunder kvar (i numrerärt underläge!) så segern var aldrig i fara.

Tyvärr var också publiksiffran anmärkningsvärd då endast 1816 personer hade sökt sig till Ängelholms ishall.

Ikväll blir det jobbigare för Rögle, bortamatch mot ärkerivalen Malmö. Om jag har rätt för mig så har Rögle ALDRIG vunnit i Malmö.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2005-11-30 14:48
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Oskarshamn - Rögle 5-4

Det blev en lite konstig match i Oskarshamns ishall igår. Redan efter 23 sekunder tog Rögle ledningen med 1-0, en ledning som Oskarshamn kvitterade i slutet av perioden.

I andra perioden dröjde det 59 sekunder innan Rögle på nytt tog ledningen. En minut senare hade Oskarshamn kvitterat och ytterligare två minuter senare var ställningen 4-2 till hemmalaget. Rögle hann dock reducera till 4-3 innan perioden var slut.

Vid det här laget vet ni att perioderna började med ett tidigt mål och tredjeperioden var inget undandag. Oskarshamn ville dock vara värst den här kvällen och utökade sin ledningen redan efter sju(!) sekunder.

Rögle reducerade på nytt med tre och en halv minut kvar men var sedan aldrig riktigt nära en kvittering.

Oskarshamn - Rögle 5-4

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2005-11-24 13:30
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Knapp seger för Rögle

Rögle slog Nyköping med 5-3 i söndags kväll men segern satt långt inne. Först en bra bit in i tredje perioden kunde man gå ifrån med två mål.

Under matchen uttryckte de 2611 på läktarna sitt stöd för Gunnar Persson som protesterat mot ordföranden Kjell Nilssons val att möta Malmö IF två gånger under OS, ett OS där Kenny Jönsson, Rögles bästa spelare, med största sannolikhet deltar.

Jag vet inte riktigt hur det kommer sig att Rögle får välja Malmö som motståndare då jag läst att ettan i serien först skulle få välja ny moståndare i stället för Halmstad Hammers som gått i konkurs och tvingats dra sig ur serien. Därefter skulle tvåan välja motståndare osv och eftersom Malmö låg före Rögle borde det ha varit Malmö som valt Rögle och inte tvärtom.

Jag har lite dålig koll på det där eftersom jag var iväg på Bloggforum hela helgen och inte hade nån koll på vad som hände i världen, på nätet och inom hockeyn under dessa dagar.

Ikväll är det hur som helst bortamatch mot Oskarshamn.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2005-11-23 12:30
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kenny Jönsson skadad

Kenny Jönsson åkte enligt uppgift på en ful armbågstackling och fick lindrig hjärnskakning i matchen mot Bofors i måndags, något som uppmärksammats här och var. En del tycker att Röglespelarna stod upp för dåligt, andra skyller på systemet snarare än spelarna och syftar på utvecklingen i slutet av förra matchen lagen emellan.

Lagen möttes också i premiären och med två sekunder kvar utbryter ett stort slagsmål där två spelare i vardera laget får mellan två och sex matchers avstängning om jag minns rätt. Sex matcher för ett slagsmål alltså. Armbågstacklingen mot huvudet lär ge avstängning i efterhand, men jag tror inte det blir mer än sex matcher.

Det är kanske inte så konstigt om spelarna inte går in och markerar efteråt när man vet att det kan ge långa avstängningar, längre än vad killen som armbågstacklade gjorde.

Hur som helst, Rögle vann matchen med 5-1 och ligger återigen tvåa i serien. Matchen var den sista på en fem matcher lång bortaturné och jag tror tränaren Gunnar Persson är hur nöjd som helst med de 12 poäng man drog ihop under dessa fem matcher. Enda plumpen var uddamålsförlusten mot Skellefteå. Jag tror dock även att han gärna bytt bort några av poängen mot en hel Kenny Jönsson även om han lär vara tillbaka i träning igen redan om en-två veckor.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2005-11-17 11:59
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Magnus Wernblom gillar Skåne

I fredags spelade Skellefteå mot Malmö IF i hockeyallsvenskan, något jag nämnde här, och med 42 sekunder kvar gjort Magnus Wernblom 4-3-målet i matchen som sedan slutade 5-3.

Idag var det dags för skånskt besök igen när Rögle intog Skellefteå Kraft Arena för att försöka ta sin fjärde raka bortaseger.

Efter två perioder ledde Skellefteå med 2-1 och det såg ut att gå som vanligt. Jag minns inte när Rögle senast tog poäng mot Skellefteå på bortaplan så det var inte något jag räknade med.

Men så med bara lite drygt två minuter kvar av matchen kvitterar Kenny Jönsson till 2-2.

Det finns dock en anledning till att jag inledde anteckningen med att skriva om Magnus Wernbloms sena mål mot Malmö. Han avgör nämligen den här matchen också. Klockan står på 18.49 när han slår in 3-2 och Rögle är ett slaget lag.

I och med förlusten är Rögle nu nere på tredje plats efter Malmö och just Skellefteå.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2005-11-06 22:09
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ny bortaseger för Rögle

Rögle tog sin tredje raka bortaseger igår när Björklöven besegrades med 4-3. Rögle tog ledningen med 3-1 efter två perioder och när Jakob Johansson gjorde 4-1 åtta minuter in på tredje trodde nog alla att det var avgjort.

Men Björklöven gjorde två mål på knappt två minuter och strax därefter fick man ett gyllene tillfälle att kvittera när man fick spela fem mot i tre i drygt en och en halv minut.

Men Rögle höll undan och vann som sagt med 4-3 trots att Björklöven vann skotten med 36-19 efter hela 17-3(!) i sista perioden.

I och med segern är Rögle återigen serieledare och möter imorgon tvåan Skellefteå, också detta på bortais.

Skellefteå gjorde en sällan skådad upphämtning mot Malmö igår och vände 0-3 till 5-3 i sista perioden. Imponerande!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2005-11-05 17:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Andra nollan i rad

Rögle tog sin andra seger på sin fem matcher långa bortaturné igår när Almtuna besegrades med 2-0.

Det dröjde dock en bit in i tredje perioden innan första målet föll och med 59 sekunder kvar gjorde sedan Mikael Johansson 2-0 i tom kasse.

Skotten 24-23 till Rögle och utvisningarna blev jämnare fördelat än senast; 12-12.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2005-10-31 19:23
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Brott lönar sig

Jag har missat att Rögle haft match igen. Den här spelade man mot Sundsvall borta och det blev en målsnål historia.

Efter halva matchen när det fortfarande stod 0-0 fick Sundsvall ett jätteläge att ta ledningen då Rögles Andreas Byström fick matchstraff för tackling i ryggen och Sundsvall fick spela powerplay i fem minuter. Och mål blev det. För Rögle!

Fem minuter in på sista perioden avgjordes matchen då Rögle gjorde två mål på mindre än en halv minut. Rögle hade för övrigt bara tre skott på mål i sista perioden och två av dem gick alltså i mål.

Sundsvall - Rögle slutade 0-3.
Skott: 23-30
Utvisningminuter: 8-43 (Brott lönar sig alltså)


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2005-10-29 22:31
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle - Hammarby 1-2

Säsongens tredje raka förlust i och med 1-2 hemma mot Hammarby ikväll och nu tappade man serieledningen till Malmö. Först sex raka segrar och nu tre raka uddamålsförluster. Är det bara otur?

2719 såg hursomhelst matchen.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2005-10-23 18:52
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ny förlust för Rögle

Rögle åkte på andra raka förlusten i hockeyallsvenskan ikväll sedan Västerås vunnit med 4-3 efter förlängning.

Att Rögle har svårt för Västerås vet vi sedan tidigare och kvällens förlust var faktiskt Rögles sjätte sjunde raka mot Västerås.

Rögle spelade dock bra och vann skotten med 33-22 men trots detta var det alltså Västerås som drog längsta strået. Rögle fick dock en poäng med sig sedan Kristofer Starck kvitterat till 3-3 sedan tränare Gunnar Persson tagit ut målvakten Jere Myllyniemi i slutminuterna. Det tog dock mindre än en minut innan veteranen Patrick Juhlin avgjorde i förlängningen och bonuspoängen alltså till Västerås.

Rögle är dock kvar i topp, en poäng före Malmö.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2005-10-21 21:44
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Första förlusten

Igår kom första förlusten för Rögle i årets Superallsvenska. Jag var inte helt förvånad (jag tippade ju Växjöseger) men sättet den kom på var lite snöplig.

Efter två perioder var ställning 1-1 men Rögle såg ut att avgöra med två mål inom en minut i början av sista perioden, men inte då. Växjö kvitterade inom tre minuter och avgjorde sedan med 37 sekunder kvar.

Redan imorgon fredag är det dags för nästa match, Västerås hemma.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2005-10-20 18:42
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Stensäker Röglevinst

Att oddset för Röglevinst var så lågt som 1.05 tydde förstås på att Halmstad Hammers inte skulle ha en chans och så blev det också.

Efter ett tidigt mål av Kenny Jönsson spelade man ut Halmstad och vann med 4-0. Skotten var 42-24 efter hela 16-3 i sista perioden.

Skapligt med publik hade hittat till ladan också, 2851.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2005-10-16 18:41
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vilken rysare!

Rögle - Malmö 4-3

Vilken match det blev! Rögle tog ledningen med 1-0 i första perioden och utökade den till hela 4-0 under den andra.

I inledningen av tredje fick Malmö den reducering som var nödvändig för att matchen skulle få nerv igen och det fick den verkligen. Med sju minuter kvar gjorde sedan Malmö två mål inom en och en halv minut och jag kan tänka mig att det var spel mot ett mål sista fem minuterna, speciellt som Rögle dessutom drabbades av två utvisningar under den tiden och tvingades spela tre mot fem i 14 sekunder.

Men när Malmö med 55 sekunder kvar tog ut frimärkesmålvakten Corey Hirsh var Rögle närmast att avgöra med två skott i stolpen. Men varken Rögle eller Malmö gjorde fler mål och Rögle vann med 4-3!

Och i och med den här matchen så är det fler än Kenny Jönsson i Rögles lag som vet hur det är att möta Malmö IF i en tävlingsmatch i en kokande Ängelholms ishall.

Grattis förresen till backen Peter Jönsson som firade sin 26-årsdag idag.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2005-10-11 21:51
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Det blir tuffare imorgon

Som jag skrev igår så vann Rögle mot Nybro med 3-0 i hockeyallsvenskan. Det mest positiva med den matchen, förutom vinsten i sig, var blott 15-årige (fyller 16 senare i år) debutanten Philip Larsen. Han gjorde 12 byten (i par med Kenny Jönsson) och gjorde enligt rapporterna inte ett enda misstag. Rögle har skadeproblem på backfronten och spelade igår bara med fem backar. Därför fick Philip göra rekordtidig A-lagsdebut.

Även målvakten Jere Myllyniemi, som gjorde sin första tävlingsmatch för säsongen, gjorde en bra match.

Men imorgon blir det alltså tuffare då Malmö IF kommer till en fullsatt Ängelholms ishall. Frågan är om Rögles segersvit är intakt efter den matchen.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2005-10-10 18:02
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Nybro - Rögle 0-3

3-0 borta mot Nybro gav fjärde raka vinsten och eftersom Skellefteå samtidigt tappade poäng mot Västerås så leder nu Rögle serien. Det här var trevligt!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2005-10-09 21:07
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle ångar på!

Tredje matchen, tredje segern! Idag var det Oskarshamn som fick åka hem lottlösa från Ängelholm. Rögle vann med 4-1 inför 2754 tappra själar.

Därmed håller trenden i sig. Oskarshamn har inte vunnit i Ängelholm i tävlingssammangang mer än en gång på 40 år!

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2005-10-05 21:44
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bra start

Efter 2-1 mot Bofors i premiären blev det ikväll 5-3 borta på Nyköping. Rögle har börjat bra. Mycket bra med tanke på det klena resultet i träningsmatcherna som bara gav tre segrar på elva matcher. Nu ligger man tvåa i serien.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2005-10-02 21:23
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Det har börjat!

Rögles säsong började på allvar igår när Allsvenskan började. Allsvenskan består i år bara av en serie med hela 16 lag. Rögle inledde med seger 2-1 mot Bofors. Även favoriterna Malmö och Skellefteå inledde med segrar. Nedan följer alla resultat från premiäromgången.

Almtuna - Björklöven 2-1
Arboga - Västerås 1-5
Halmstad - Nybro 5-3
Hammarby - AIK 4-5
Malmö - Nyköping 3-0
Rögle - Bofors 2-1
Sundsvall - Skellefteå 1-4
Växjö - Oskarshamn 2-2

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2005-09-29 20:26
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Säsongen är slut..

Trots överlägsen skottstatistik (39-20) så förlorade Rögle måstematchen mot Västerås ikväll med 0-1 efter sudden death. Därmed går Västerås vidare i kvalet och Rögle får ta nya tag nästa år.

Fan också..

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2005-03-04 22:18
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Det började ju inte bra...

Play off började för Rögles del igår borta mot Västerås. Hemmalaget vann med 3-1 vilket gör att Rögle nu måste vinna hemma imorgon kväll för att på söndag få chansen att på hemmaplan avgöra mötet. Förlust i någon av matcherna och säsongen är slut för Rögles del.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2005-03-03 21:23
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Superallsvenskan avslutad

Så här slutade Superallsvenskan 2005:

1. Leksand
2. Skellefteå
3. Nyköping
4. Rögle
5. Oskarshamn
6. Bofors
7. Hammarby
8. Björklöven

Leksand och Skellefteå till Kvalserien tillsammans med Malmö och Brynäs. Nyköping, Rögle, Oskarshamn och Bofors slåss med Almtuna, Västerås, Halmstad och Växjö om de sista två kvalserieplatserna i ett playoff som börjar på onsdag.

Hammarby och Björklöven har spelat klart.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2005-02-27 16:16
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vet du vad du gjorde för 17 år sedan?

Jag vet vad jag gjorde. Jag var på hockey för första gången. Rögle slog Mörrum med 10-1. Trots den överlägsna segern satt jag och sa "Kontra Rögle!" matchen igenom. Efter matchen slogs jag och min kusin om några tomma coca cola-burkar. Jag var 12 år.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2005-02-18 23:01
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Vad fan händer?

Rögle - Leksand 1-7. Det har bara gått två perioder. Vad fan är det här?

Och Rögle mål har kommit i powerplay, fem mot tre..

Nä, det här var uselt!! Skärp er! Fullsatt arena och seriefinal. Det liknar World Cup och Sverige - Tjeckien 1-6.


UPDATE!
Till slut blev det 3-7.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2005-02-16 20:45
5 kommentarer.
Skriv en kommentar!Bättre än väntat för Kenny

Den skada som drabbade Rögles Kenny Jönsson i söndagens match mot Hammarby och som jag skrev om igår var inte så allvarlig som befarat. Kanske kan han till och med vara med redan när serien startar upp igen på onsdag i nästa vecka då man tar emot Leksand i Ängelholm. Helt klart är att det borde räcka med max två veckors vila. Inte undra på att han ser så glad ut på bilden. :)

Läs mer på HD.se

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2005-02-09 16:38
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Aj, aj, aj...

Det krävs nog att någon drar med mig för att jag ska gå och se någon av Rögles matcher, men jag gläds lika mycket med deras framgångar som förr.

I söndags tog laget sin sjunde seger i Superallsvenskan efter bortaseger med 3-2 mot Hammarby. Det var lagets blott andra bortaseger, de övriga har kommit på hemmaplan.

I och med segern och att Skellefteå slog Leksand i Leksand med 5-4 så har Rögle flest segrar, flest gjorda och minst insläppta mål i serien. Ändå ligger man bara tvåa och flåsas i nacken av Skellefteå.

Hur som helst fyra matcher återstår av serien och med lite tur tar lagen en av de två direktplatserna till Kvalserien.

Tyvärr var segern i Stockholm dyrköpt då Kenny Jönsson, Rögles hemvändande NHL-proffs och nyligen uttagen i Tre Kronor, skadade ett knä och blir borta minst fyra veckor, kanske resten av säsongen. Därav rubriken.

Förutom framgångarna på isen så kommer det mycket folk till matcherna också. Jag har för mig att jag läste att man budgeterade med 3200 i snitt på de sju hemmamatcherna och när fem av hemmamatcherna är spelade ligger snittet på en bit över 4000. Dessutom är matchen mot Leksand nästa vecka utsåld sedan någon vecka tillbaka. Det går med andra ord bra ekonomiskt också!

Jag hoppas verkligen de tar sig till Kvalserien där bland andra ärkerivalen Malmö IF väntar. Det var längesedan de möttes i en tävlingsmatch...

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2005-02-08 19:03
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle

Rögle överraskade på mig när man gick och vann Allsvenskan Södra i höstas. Att laget skulle nå Superallsvenskan (komma bland de fyra främsta) var jag ganska övertygad om, men vinna? Och dessutom lyckas vinna nästan 20 matcher i rad (eller om det var vunna och oavgjorda, utan förlust var det i varje fall)! Nä, Rögle imponerade.

Superallsvenskan började i söndags med hemmamatch mot Bofors för Rögles del. Det började inte så bra, 0-1 efter första perioden. När matchen var slut stod det 11-2 i Röglefavör på resultattavlan.

Och det verkar som om Röglesonen Kenny Jönsson gör comeback i laget efter sin NHL-karriär på onsdag, borta mot Nyköping. Precis som så många andra så lär han försvinna tillbaka till NHL nästa säsong om nu Rögle inte skulle lyckas ta sig till Elitserien. Då kanske man skulle kunna locka honom kvar. Annars har nog några bra år kvar därborta, han är trots allt inte mer än 30 år.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2005-01-11 21:13
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögles hemmasvit sprack

Efter 11 raka hemmasegrar så sprack sviten ikväll mot Troja. Kanske gick det för enkelt i början. Redan efter fyra minuter ledde Rögle med 2-0 men Troja kom igen och redan tre minuter senare var det kvitterat. Fyra mål första sju minuterna alltså!

Hur som helst, serieledningen är intakt eftersom Oskarshamn spelade 2-2 mot Nyköping och platsen i Superallsvenskan lär vara säkrad då man har 14 poäng ner till strecket.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2004-11-28 20:54
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Oavgjord seriefinal

Oskarshamn och Rögle möttes i en riktig seriefinal igår.

Oskarshamn började bäst och ledde med 2-0 efter första perioden men när matchen var slut hade Rögle kvitterat till 2-2.

Kul att se Rögle i Hockeykväll och kul att se att intresset för hockeyn i Allsvenskan börjar växa. Över 2700 såg matchen i Oskarshamn.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Tisdag 2004-11-16 20:41
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Så sprack den då..

Rögles förlustfria svit höll i sig i 19 matcher. I tisdags förlorande man bortamatchen mot Hammarby med 2-3. Risken är ganska stor att man istället påbörjat en förlustsvit. Nästa match är nämligen svårt tänkbara då man möter tvåan Oskarshamn på bortaplan. Lagen möttes i Oskarshamn i premiären också och det var då Rögle åkte på sin första förlust i serien.

Rögle har inte haft en längre förlustfri svit på drygt 10 år. Jag tror man hade fler förlustfria matcher i rad säsongen 91-92. Då slutade det med avancemang till Elitserien.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2004-11-11 18:35
1 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle leder Allsvenskan Södra!

Säsongen började trögt för Rögles del. Förlust borta mot Oskarshamn i första matchen och efter tre matcher låg man i mitten av tabellen och det såg ut att bli lika jobbigt för laget som ifjol då man inte ens klarade att gå till play off efter jul.

Men efter den inledande förlusten har trenden vänt och man har sju raka matcher utan förlust.

Ikväll är det seriefinal i Ängelholm då Oskarshamn kommer på besök. Det kommer att bli tufft men med med det "go" som verkar genomsyra laget för tillfället så är jag optimist och tippar 3-1.

Eftersom det kan svänga från match till match så visar jag tabellen medan Rögle ligger där jag vill ha dem. :)

1. Rögle
2. Oskarshamn
3. Nyköping
4. Hammarby

5. Växjö
6. Nybro
7. Skövde
8. Halmstad
9. Troja/Lj.
10. Mörrum
11. Huddinge

En mer detaljerad variant hittar man på Text-TV sidan 360.Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2004-10-13 18:46
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ishockey

"Ska du med till Halmstad ikväll och kolla Rögle?"

Jag fick den frågan igår och behövde bara två sekunder för att bestämma mig.

"Klart jag ska det!"

Resultatmässigt har jag följt med hela tiden, men när matchen kom igång och jag såg namnen på tröjorna insåg jag att även om det vara samma gamla Rögle som jag följde som intensivast 1991-95 så var det ändå ett helt nytt lag.

Dagen till ära hade man fått klart med ett nyförvärv från NHL som möjligen skulle debutera i kvällens match. Hans namn hade jag inte lagt på minnet men när en namnlös tröja med nummer 39 på kommer in på isen (på en spelare :) ) så tog det inte lång tid att förstå att det måste vara han.

Han dominerade inte som man kanske tror att en NHL-spelare ska göra i Sveriges andradivision, men han visade tendenser som gör att det ser ut att kunna bli en rolig säsong.

Matchen började annars inte bra för Rögles del. Halmstad Hammers tog ledningen med 1-0 efter 8½ minut. I andra ökade man på till 2-0 efter drygt fem minuter. Det tar dock bara två minuter för Rögle att reducera och 1-2 står sig perioden ut och långt, långt in i tredje perioden.

Att det är ett nytt Rögle jag får se märks inte minst på farten under skridskorna. Den finns inte där längre. För tio år sedan var det ett av de mest utmärkande dragen för laget, man hade fart under skridskorna. Nu gick det mest trögt..

Med knappt två minuter kvar tar Rögle ut målvakten för att nå en kvittering. Man har haft lite tryck i Halmstads zon, men inte vunnit mycket tekningar där vilket gör att man är lite bekymrad. 39:an (NHL-spelaren) tar de flesta tekningarna och vinner lite drygt hälften tror jag. Minns inte om han vann den här tekningen också, men plötsligt får han pucken i slottet och med ett dragskott kvitterar han till 2-2. Namnet visar sig vara Byron Ritchie.

Förlängningen blir mållös med litet övertag till Rögle.

Det bästa med matchen var ändå Rögleklacken. I 50 minuter låg Rögle under i den här matchen men det spelade ingen roll. Klacken sjöng ändå hela tiden. Till skillnad från Halmstads klack eller vad man ska kalla den för, som bara hördes ett fåtal gånger under hela matchen.


UPDATE!

För övrigt har den första renodlade hockeybloggen på svenska dykt upp i och med Elitseriestarten tidigare i veckan.


Jag hoppas verkligen att SSK borde vinna elitserien får efterföljare! Sportbloggar är ju något jag efterlyste redan i januari 2003.I sin anteckning Ledsna hockeyfans länkar Hockeydåren (som bloggskribenten kallar sig) till en del nordamerikanska hockeybloggar.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2004-09-25 20:57
6 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögles säsong

Rögles säsong blev som jag tidigare skrivit inte någon höjdare. Sista matchen för säsongen var dock alla Röglefans väldigt nöjda med.

När man spelat sista tävlingsmatchen anordnades en träningsmatch mellan Rögle och ärkerivalen MIF. Malmö som kom näst sist i Elitserien behövde hitta rätta gnistan inför kvalserien och jag tror man fick precis rätt tändvätska (tyvärr) då Rögle vann med 8-2!

På onsdag börjar kvalserien med Malmö, Leksand, Hammarby, Mora, Skellefteå och AIK. Ska vi gissa att serien slutar i den ordningen?

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2004-03-15 19:52
9 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle..

Det går inte så bra för Rögle för tillfället. Efter framgången ifjol som slutade med en plats i Kvalserien (kval till Elitserien) så missade laget i år Superallsvenskan.

När Södra Allsvenskan igår startade om pratade tränaren Mats Waltin om revansch och på löpsedlarna i Ängelholm kunde man i tisdags läsa att Rögle skrotar torped-hockeyn och byter spelsystem. Man kunde ana optimism i laget igen och jag hade stora förhoppningar inför matchen mot Växjö igår.

Det blev 1-6...

Enda trösten är att när laget missade Allsvenskan (som det hette då) 1991 och fick börja om i division 1 södra (nuvarande Södra Allsvenskan) så började man med match hemma mot Hanhals. Rögle förlorade. 3-10!

Därefter gick man obesgrad igenom serien och vann den med fyra poäng. Jag hoppas på nåt liknande den här gången..


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2004-01-08 17:20
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle

Förra säsongen skrev jag en del om Rögles öden och äventyr. I år har jag inte skrivit lika mycket. Det har inte gått så bra liksom..

Nu är allsvenskorna färdigspelade och de åtta lagen som går till Superallsvenskan är Skellefteå, Hammarby, Sundsvall, AIK, Oskarshamn, Mora, Bofors och Västerås.

Rögle hamnade sexa i den södra serien, två poäng från superallsvenskan.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2003-12-14 21:52
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Ny säsong

Så var hockey-säsongen igång igen. De båda allsvenska serierna drog igång ikväll. Rögle som är favorit till seriesegern i Allsvenskan Södra inledde med seger mot Arboga, men det satt långt inne. Segermålet, 2-1, kom först i sista perioden.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2003-09-17 22:19
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Sista kvalserieomgången

Rögle tog visserligen en poäng borta mot Brynäs, men hamnade sist ändå. Linköping slog AIK och Hammarby utklassade Skellefteå. När alla 10 omgångar nu är spelade ser tabellen ut så här:


1. Linköping

2. Brynäs

---

3. Skellefteå

4. AIK

5. Hammarby

6. Rögle


Ni kommer väl ihåg hur jag tippade? Precis som tabellen slutade, fast med den skillnaden att jag trodde att Hammarby och Rögle skulle komma före AIK. Beviset finns här.Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2003-04-12 20:37
2 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rätt och fel om kvalserien

Brynäs och Linköping är klara för Elitserien nästa säsong. Trots det spelas sista omgången som planerat imorgon. Tidigare har det varit så att om det varit klart vilka lag som tar elitserieplatserna före sista omgången så har serien varit slutspelad då, men tydligen gäller detta inte längre. Därför får ni stå ut med ytterligare en tippning och sedan en summering.


Jag tippar sista omgången så här:


Brynäs - Rögle 7-2

AIK - Linköping 6-2

Hammarby - Skellefteå 2-1


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2003-04-11 18:08
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Sista kvalserieomgången?

Om Linköping blir definitivt klara för Elitserien ikväll (man är redan klara i praktiken) så är detta sista kvalserieomgången. I annat fall spelas även den 10:e och definitivt sista på lördag.Så här tippar jag ikväll:

AIK - Hammarby 3-4 efter straffar.

Rögle - Linköping 2-3 efter sudden.

Skellefteå - Brynäs 4-2.


Blir segrarna som jag tippat så blir det alltså inte någon omgång på lördag.
Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2003-04-10 18:52
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Jag långsam?

Eller är det hockeymatcherna som börjar för tidigt? Nåväl, det blir inget tippande av åttonde kvalserieomgången heller. Såg just att Rögle ledde med 2-0 mot AIK och att Hammarby - Brynäs stod 1-1. Först imorgon spelas Linköping - Skellefteå.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2003-04-06 15:25
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Klipspringer får ta en ny titt

Ja, vad annat kan han göra när han inte läser rätt i tabellen. Det är inte Hammarby som ligger sist. Det tar emot att behöva rätt dig, bäste Klipspringer, men sist ligger Rögle. Jag gjorde rätt som visade tabellen efter första omgången. Efter det har laget sjunkit som en sten. Det var samma visa ifjol, fast då inträffade detta redan i Superallsvenskan. Men att nå kvalserien var ett stort steg framåt och jag tror inte att man varit mogen för Elitserien redan till nästa säsong. Det känns lite avslaget nu när laget inte längre kan fajtas som de två översta platserna, men det är bara att ta nya tag.


Via Klipspringer såg jag att Xipe också har känslor involverade i kvalserien, fast hans lag Linköping ligger betydligt bättre till.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2003-04-05 18:00
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kvalserieresultat

Brynäs - AIK 5-1 (för stora siffror)

Hammarby - Linköping 2-3 efter förlängning (jämnare än jag trodde)

Skellefteå - Rögle 5-1


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2003-04-04 21:39
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kvällens kvalserieomgång

Jag tippar så här ikväll:


Brynäs - AIK 3-2

Hammarby - Linköping 3-5

Skellefteå - Rögle 5-1


För er som inte är hockey-intressererade; håll ut, snart är det slut! :)

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Fredag 2003-04-04 17:47
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Pinsamt..

Missade att det var kvalserie-omgång redan ikväll. Pinsamt värre... Jag erkänner att jag inte hade fått in Hammarbys seger och knappast AIK´s heller. Men Allbäck som målskytt imponerade väl lite i alla fall? :)

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2003-04-02 22:32
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Mest sport

Jag fick kört rundan som jag sprang i måndags tidigare ikväll. 2.48 mil var den. Jag brukar lyckas hålla högre fart än en mil per timme, men inte den här gången. Men så var det första gången jag sprang långt i år också. Tiden var 2.59.05.Ikväll ska jag till Jens och Carina (och Klara) och titta på Ungern - Sverige i EM-kvalet. Jag tippar 1-1. Svensk målskytt? Marcus Allbäck.Det gick hyfsat i förra omgången av kvalserien. För mitt tips alltså, inte för Rögle. Rögle - Brynäs fick jag in och jag hade rätt segrar i de övriga två matcherna även om Skellefteå behövde straffar. På fredag spelas nästa omgång och jag återkommer med nytt tips innan dess.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2003-04-02 18:42
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kvalserien, omgång fem

Mitt tips för kvällen:

AIK - Linköping 2-5

Rögle - Brynäs 1-4

Skellefteå - Hammarby 3-1


Fast det gör ingenting om matcherna slutar precis tvärtom. :)


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2003-03-30 13:14
3 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kvalserien omgång fyra

Så här tippar jag denna gång:Hammarby - AIK 3-4 efter straffar

Brynäs - Skellefteå 4-2

Linköping - Rögle 4-1


(Fast gissa om jag hoppas på ett annat resultat i sista matchen... :) )


Trots mina förhoppningar så vann Linköping, precis som Brynäs och AIK gjorde. AIK behövde dock inte straffar som jag tippade.


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2003-03-27 17:19
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Gårdagens kvalserieresultat

Nja, mitt tipparego fick sig en knäck igår. Visserligen vann Brynäs, men det krävdes inte förlängning. Skellefteå vann, men inte med 3-1 utan 4-2 och Rögle åkte dit med 4-6 istället för att vinna med 3-1. På torsdag är det match mot Linköping borta. Förloraren där kommer antagligen att vara sju poäng från Elitserien med sex matcher kvar eller i klartext; man har inte en chans att ta sig till Elitserien längre.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2003-03-24 19:36
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kvalserien omgång 3

Det gick ju hyfsat sist, men inte mer. Jag försöker med följande resultat denna gång:


Brynäs - Hammarby 3-2 efter sudden death.

Skellefteå - Linköping 3-1

AIK - Rögle 1-3
Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2003-03-23 15:29
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kvalserien

Eftersom jag inte vet om jag hinner skicka någon anteckning imorgon så slänger jag in min tips inför morgondagens matcher i Kvalserien redan nu.


AIK - Brynäs 2-3

Linköping - Hammarby 4-1

Rögle - Skellefteå 3-2Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2003-03-20 21:34
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Mats - mästertipparen! :)

Ja, vad säger man? Världsklass? Nästan va? :)Brynäs - Linköping 2-1 efter straffar.

Precis vad jag tippade.


Hammarby - Rögle 3-5 (3-4 tippade jag.)


Skellefteå - AIK 3-2 (3-0 tippade jag.)


Varför satsade man inte på oddset??


---


Jag måste ju visa tabellen också medan det går bra. :)
1. Rögle 1 1 0 0 5 - 3 3
2. Skellefteå 1 1 0 0 3 - 2 3
---
3. Brynäs 1 0 1 0 2 - 1 2
4. Linköping 1 0 1 0 1 - 2 1
5. AIK 1 0 0 1 2 - 3 0
6. Hammarby 1 0 0 1 3 - 5 0


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2003-03-19 21:25
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kvalserien

Om en knapp timme börjar Kvalserien i ishockey. Sex lag gör upp om två Elitserie-platser. Så här tippar jag att det går i kvällens omgång:Brynäs - Linköping 2-1 efter straffar.

Hammarby - Rögle 3-4 (Rögle avgör med 1.21 kvar av tredje perioden)

Skellefteå - AIK 3-0 (periodsiffror 1-0, 1-0, 1-0)


Glöm inte var ni läste det först! (Skulle resultaten inte gå in så glöm att ni läste det överhuvudtaget...)


Aftonbladet tippar att Kvalserien slutar så här:


1. Brynäs

2. Hammarby


---

3. Linköping

4. Rögle

5. AIK

6. Skellefteå


Enligt en omröstning på samma sajt kommer Kvalserien att sluta så här:


1. Brynäs (39.4%)

2. Skellefteå (13.5%)

---

3. Hammarby och AIK (båda 12.6%)

5. Rögle (11.1%)

6. Linköping (10.7%)


När jag snodde siffrorna hade 16859 personer röstat.


Vad tror jag då? Jag är inte optimist i det här fallet. Rögle hamnar inte bland de två översta. Det kommer Linköping och Brynäs att göra (i den ordningen). Sedan följer Skellefteå, Hammarby, Rögle och AIK. Det är så hjärnan säger det, men hjärtat säger så klart något helt annat. (Se mina tippade resultat överst :) )

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2003-03-19 18:18
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Rögle klara för Kvalserien!

Jag trodde inte att man skulle klara det av egen kraft. För att vara helt säkra på att gå vidare krävdes seger borta mot Björklöven och ni som kan Rögles historia vet att laget har haft väldigt svårt mot norrlandslagen på bortaplan ända sedan elitserietiden. Det har blivit tvåsiffrigt i baken borta mot Luleå, nästan lika stort nederlagt mot Modo i Örnsköldsvik. I år hade man tagit totalt tre poäng på tre matcher mot norrlandslagen Skellefteå och Björklöven. Listan kan göras hur lång som helst. Men ändå lyckas man vinna med 4-1 och då spelade det ingen roll att Hammarby vann mot Bofors med 5-3. Den matchen spelade liksom ingen roll trots att båda lagen hade chansen att gå vidare. (Nu blev det Bofors som fick ge sig.)


Till Kvalserien går alltså följande lag:

* Brynäs

* Linköping

* Hammarby

* Rögle

plus ytterligare två lag som tar sig dit via play off-spel, en komplicerad historia som jag inte ska gå in på nu.


Det lustiga i sammanhanget är, som jag varit inne på tidigare, att Rögletränaren Roger Melin får en del av sin lön betald av Brynäs och kommer att träna Linköping nästa år.


Enligt Aftonbladet.se blir det Djurgårdens före detta sportchef Mats Waltin som tar över tränarjobbet med början den första maj.


(Kvalserien avgör vilka två lag som spelar i Elitserien nästa år.)

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Torsdag 2003-02-27 18:11
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Kvalserien?

Efter seger med 3-2 mot AIK ikväll så ligger Rögle tvåa i SuperAllsvenskan inför sista omgången. Om Rögle skulle klara det (det lär krävas seger borta mot Björklöven) så kommer Rögletränaren Melin att möta sin gamla arbetsgivare Brynäs som fortfarande betalar lön till honom samt sin nya arbetsgivare Linköping. Situationen är unik inom svensk hockey och jag tror inte den är till Rögles fördel.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2003-02-23 18:38
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Karon Möredösk - Innebandylaget

Thorvald har också gjort en sökning på Karon Möredösk i hopp om att bli klokare. Resultatet var lite lustigare tidigare när namnet inte fanns på var och varannan blogg....


På jobbet fick jag frågan om det här var ett bra köp. Har jag inte hängt med i prissänkingskarusellen eller är detta ett väldigt bra erbjudande?...


Grammisgalan var inte den enda galan värd namnet igår. Det var även friidrottsgala i Globen där våra svenska världsstjärnor visade upp sig. Christian Olsson hoppade nytt världsårbästa med 17.40. Stefan Holm och Staffan Strand vann dubbelt i höjd och Kajsa Bergqvist slog nytt nordiskt rekord med 2.03 och hade även bra försök på nya världsrekordhöjden 2.08. På jobbet idag konstaterades det att svensk friidrott just nu liknar rena rama Disneyklubben.


Christian Olsson = Långben

Kajsa Bergqvist = Kajsa Anka

Stefan Holm och Staffan Strand = Piff och Puff

Carolina Klüft och Patrik Kristiansson = Lady och Lufsen


Någon som vill utöka listan?


...


Mora - Rögle 7-5 och därmed är Rögle under kvalseriestrecket i den rekordjämna serien. Fem lag ligger inom tre poäng. Två lag går till Kvalserien. (De övriga har fortfarande chansen.)

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2003-02-19 21:42
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Julia, farfar, självmordstårtare, Kent och Rögle

Det blev en bra avslutning på lördagen. Först åt jag och min bror middag hos mor som bjöd på kyckling. Sedan var jag med Julia och hennes kompisar i Halmstad på kvällen. Det var jätteskoj att träffa dem igen, jag har ju knappt gjort det sedan jag och Julia gjorde slut för snart 1½ år sedan. Även om hon och jag tagit upp kontakten igen så har det inte blivit av vi umgåtts med kompisar då vi träffats, men som sagt, en lyckad kväll blev det.


Idag var jag och bror och hälsade på farmor. Vi tre och farsan spelade två rundor canasta där lagen fick vinna varsin gång, precis som det ska vara. Farfar har hamnat på sjukhus, men ska förhoppningsvis vara hemma snart igen.När jag kom hem från farmor så kollade jag om det hänt något på mina sidor i form av gästboksinlägg, bloggkommenteringar eller liknande. Jodå, i gästboken fanns ett inlägg som gjorde mig så där äckligt anti-jante-glad. Där stod det nämligen "Jag diggar din sida! Tycker att den är den ultimata bloggen. =)" Tack, tack, tack! :)


Senaste Kent-nytt:

FF ligger tolva på Tracks och fyra på Svensktoppen.


...


Jag såg Söndagsöppet ikväll där bland andra Håkan Lans var gäst. Intressant att se honom "privat" och få den lite träiga bild som byggs upp i David Lagercrantz bok "Ett svenskt geni" att bli lite mänskligare.


Kul också att se panelen diskutera onödiga nyheter. Ett exempel var den senaste tårtningen då Mikael Niemi tårtade till Bengt Pohjanen. Man spånade loss och tyckte att det mest förnedrande som kunde hända Saddam Hussein var om Bush tårtade honom. Olle Palmlöf undrade vad som skulle ske härnäst; "Självmordstårtare på Västbanken?"


I programmet var också Johan och Anders från HippHipp! gäster. Man fick se lite klipp från kommande säsongen som börjar på torsdag. Ladda videon!


Nypremiär är det också för Värsta språket på tisdag. I torsdags började nya program av både Studio Pop och Kobra men jag såg inte något av det. Jag var inte på humör.


...


På humör var däremot Rögles hockeygudar då alla resultat gick Rögles väg och nu är laget återigen i serieledning i SuperAllsvenskan. Tidigare i veckan blev tränare Roger Melin klar för Linköping. Vill det sig illa (inte alls omöjligt) så hamnar både Rögle och Linköping i kvalserien till Elitserien och media började spåna på huruvida Melin skulle klara situationen. Det är inte första gången det händer och inte sista heller och hittills har det aldrig funnits skäl att misstänka att en tränare agerat för sin blivande arbetsgivare, så lägg ner...


...


Jag skrev lite om nypremiärer i TV-rutan ovan. Jag såg en till nu ikväll; Parlamentet på TV4. Henrik Schyffert har tagit över programledarrollen efter Hans Rosenfeldt och det märkts. Språket är grövre, mer rätt på och antar att vissa gillar det. Jag gör det inte. H.R hade en mer tillbakalutad roll med H.S verkar försöka framhäva sig själv lite för mycket vilket gjorde att han hade svårt att smälta in. Men ge honom några program så ska det nog bli bra. Det var ju svårt att se Sven Melander i rollen som Stellan Sundahl, men nu är han ju självklar i rollen.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Söndag 2003-02-16 21:33
0 kommentarer.
Skriv en kommentar!Aftonbladet *suck*

När någon säger "trippelmordet" så tänker väl de flesta på det som hände i Åmsele. Vem minns att det inträffade ett trippelmord i Klippan för bara något år sedan?Om några år, kommer man då återigen bara att tänka på det som hände i början av åttiotalet när någon säger "styckmordet" och inte på det som hände i Halmstad under nyårshelgen?Hur kommer det sig att vi gör som tidningarna; frossar i tre dagar och sedan glömmer?Apropå tidningar... Det var ju tur att Aftonbladet var så snabba med att slänga upp nyheten om att oväntat många gravida dricker alkohol. Med tanke på att det en stund senare inte var lika många så var ju risken uppenbar att det inte hade blivit någon sensationell nyhet av det om de hade väntat ytterligare några timmar på nästa rapport. Detta kunde man läsa i början av sidan:

Och lite längre ner kunde man läsa följande:

Fast när man läste artiklarna så kan man börja undra varför de överhuvudtaget hade med artikeln om en av sju. Detta var nämligen förhållandet i USA. En av tre handlade om Sverige...Vidare rapporterar Aftonbladet att Klas Ingesson, en av VM-hjältarna från 1994 inte lyckats hitta sin plats i livet efter karriären. Man refererar till en intervju i Finans Vision. Man undrar ju om det var pga den här intervjun som ägaren MTG beslutade sig för att lägga ner tidiningen...Det här var en trevlig tabell att se!


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Onsdag 2003-01-15
4 kommentarer.
Skriv en kommentar!Visa äldre anteckningar