Roligt?

Jag skrev om att jag ville se en blogg baserad på naiv glädje i förrgår, men eftersom jag inte har hittat någon så får jag väl försöka bidra med något själv.

Jag noterade att räknaren längst ner visar på över 1600 besök i bloggen under januari vilket är mer än 60 besök per dag! Min blogg har i genomsnitt alltså haft över 60 hits varje dag i år! Det är mer än vad kent, Beatles och ABBA kan ståta med under en hel karriär! För det är väl så man räknar?

På mitt arbete har vi en maskin som tillverkar ungefär tio dosor per minut. Det gör ungefär 600 bitar i timmen. Om vi skulle koppla bredband till maskinen, 2Mbit, så skulle den tillverka 2 miljoner bitar i sekunden. Det är en ökning med 120 000%!

Låt oss anta att maskinen går 16 timmar/dag (dubbla skift) och att vi arbetar 220 dagar på ett år. Detta ger en årsproduktion på 2 112 000 bitar. Om vi installerar bredband behöver maskinen alltså bara gå lite drygt en sekund per år för att komma upp i samma antal som med nuvarande kapacitet. Fast om vi kör med den sortens bredband som Telia med flera lurar på oss så hamnar vi ju bara på 0.5 Mbit och därmed en fjärdedel mindre i kapacitet. Detta gör att vi måste köra maskinen i drygt fyra sekunder/år.

Apropå fyra sekunder så är det ju en låt med Magnus Uggla. Inte nog med att han har Uggla som efternamn, hans initialer är dessutom MU. Snacka om djurvän!

Apropå initialer så måste Jarl Alfredius vara en av världens mest positiva nyhetspresentatörer.

...

Söndag måste vara den sämsta dagen ur bloggsynpunkt. Det är inte många av de bloggar jag följer som är uppdaterade idag och jag tycker mig känna igen det från tidigare söndagar. Skönt att det är måndag imorgon.

...

Apropå initialer ovan så kom jag på att en av världens mest negativa fotbollsspelare måste vara Nils-Erik Johansson i Blackburn. Fler liknande exempel, någon?

...

Anteckningen försvann vid en databaskrasch tidigare, men nu har jag hittat den i en backup-fil. Jag vet inte var den kommer att visas eftersom jag tidigare inte knappat in nya anteckningar som ska visas långt tidigare. Vi får se om det ser okej ut eller inte. (2003-09-04)

Andra blogganteckningar i kategorin Humor.

Söndag 2003-01-26 21:17
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info