Tankar Tar Tid

Jag läser just nu Bodil Jönssons bok "Tio tankar om tid". I kapitlet Tankar Tar Tid läser jag:"Tankar tar tid i det lilla. Hur kommer det sig till exempel att vi fortfarande måste använda två tangenter samtidigt för att göra @?"Jag har läst många intressanta saker i hennes bok och det lär finnas anledning att återkomma. Det är förresten skönt att se att någon vågar säga emot devisen "Jag har så ont om tid" när tid i själva verket är det enda vi har.


Andra blogganteckningar i kategorin Böcker.

Fredag 2003-08-01 18:46
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. steff (http://www.steffanie.net/blog)

Reflektion gjord i det nederländska riket:

Varesig @ : eller / (tre synnerligen vanliga tecken i dessa nättider) kräver två tangenttryckningar.

Betyder det att holländarna har mer tid att än svenskar fjättrade vid sina stenålderstangentbord?

2003-08-01 18:50

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Nej, alla har lika mycket tid, vi använder den bara till olika saker. Tankar tar tid från annat och om det som i det här fallet är dubbeltangenttryckning som är exempel så måste det ju anses som onödig tankeverksamhet. (Undermedveten tankeverksamhet, vem tänker medvetet "Nu trycker jag på Alt Gr och nu trycker jag på 2"?)

Vad Bodil Jönsson vill med sitt exempel om dubbeltangentryckning är att man inte ska rätta sig efter sig saker och ting och tycka att det är okej bara för att det varit så "i alla tider".

När vi ändå är inne på onödiga saker och datorer så kan man ju fråga sig varför standard-disketten fortfarande är på 1.44 MB. Jag har en MP3-spelare med ett litet kort med plats för 64 MB. Tänk om diskettstationen klarade av att läsa såna kort.. Kanske skulle skriva en anteckning om detta istället för att skriva det i en kommentar. Får se..

2003-08-01 19:50

3. Karon Möredösk (Drullestigen)

Jag förstår verkligen inte. Jag förstår inte alla hyllningar som Bodil Jönsson får, och jag förstår inte vad snabelaexemplet ska illustrera.

"Man ska inte låta bli att ifrågasätta konventioner." Visst. Men vad i texten ger det? För det finns ju förklaringar till varför vi får trycka två tangenter för att skriva @, men då försvinner den förmodade poängen med liknelsen.

Eller är det bara jag som är drabbad av värmen...?

2003-08-02 20:23

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Karon:
Jag kan inte säga om det är värmen eller vad, men jag fick i alla fall många aha-upplevelser när jag läste boken. Vad är förklaringen till att vi fortfarande använder två tangenter till @, / och : mfl vanliga tecken?

2003-08-03 00:20

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info