Musikutmanad på Facebook, del V

Förra fredagen blev jag utmanad av Pierre på Facebook att under 7 dagar skriva om 7 låtar som betytt extra mycket för mig.

Tidigare låtar under utmaningen:
[kent - 747]
[Robyn - Be mine]
[Elin Sigvardsson - Where to start]
[Björns Vänner - Åkrar och himmel]

Den 22 juli 2012 var jag och sambon Elin i vår sommarstuga utanför Örkelljunga. Vi hade besök den här efterdagen, jag tror det var mina föräldrar och pappas sambo som var där, men minns inte säkert.

På text-TV läste vi att det varit ett bombattentat i Oslo med flera döda, men vi lyckades inte riktigt ta in vad som hänt förrän senare då det började rapporteras om skottlossning på Utöya.

Sammanlagt dog 77 personer i attentaten, varav 69 på Utöya.

Mindre än en vecka senare är jag och Elin på Storsjöyran i Östersund. Vi ska bland annat se Annika Norlin som står bakom de båda artistnamnen Hello Saferide och Säkert!.

Denna kväll är det konsert med Säkert! och en av låtarna hon spelar är Allt som är ditt.Detta är nog den låt som jag mest förknippar med Annikas musik. Hon skriver texter som ingen annan, inte sällan med extremt starka budskap och till det riktigt dansvänlig popmusik. Det är väl egentligen bara Jakob Hellman som textmässigt träffat lika rätt för mig.

Allt som är ditt, som är från debutalbumet Säkert!, är en riktigt bra poplåt med en text som handlar om våldtäkt.

Refrängen är ett mantra som upprepas De jävlarna ska skjutas!

Kan man verkligen sjunga det på en musikfestival mindre än en vecka efter det att en galning skjutit ihjäl 69 människor på en ö i vårt grannland?

Annika säger innan låten att hon tänker spela den trots allt för annars har ju de onda krafterna vunnit.

Sen gungar introt igång. Och Annika börjar sjunga Du går genom parken... och jag undrar om det inte sjungs högre än vanligt när refrängen kommer och De jävlarna ska skjutas! dånar över stan.

Andra bloggar om: , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Fredag 2015-12-25 10:41
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info