Musikutmanad på Facebook, del IV

I fredags blev jag utmanad av Pierre på Facebook att under 7 dagar skriva om 7 låtar som betytt extra mycket för mig.

Tidigare låtar under utmaningen:
[Robyn - Be mine]
[Elin Sigvardsson - Where to start]
[Björns Vänner - Åkrar och himmel]

Så här på julafton skulle jag kanske ha haft en jullåt istället, men jag postade ju faktiskt en tidigare idag.

Men den fjärde låten i utmaningen blir inte någon jullåt utan det blir en låt av en grupp vars albumsläpp ett tag var som julafton för mig.

Dagens låt är kent - 747.I mitten/slutet av 90-talet släppte kent (ja, de stavar sitt namn med liten begynnelsebokstav) sina fyra första album.

Jag upptäckte dem i och med deras första hit Kräm (så nära får ingen gå) från andra albumet Verkligen men det var egentligen när jag köpte albumet som jag på riktigt fastnade för dem. Redan blåset i introt på inledande Avtryck fick mig fast.

Men trots att jag inte tyckte att tredje albumet Isola var lika bra som det andra så fanns det en låt som stack ut, avslutningslåten 747.

Kent är ju egentligen det band som hängt med mig längst. Jag har inte varit på fler konserter med något annat band och ska jag rangordna mina favoritband så blir kent etta. Men det var egentligen med 747 det startade för mig.

Bara det att låten är "döpt" efter sin längd (7:47) är ju lite speciellt och sen fick den avsluta deras spelningar under fler år.

Så 747 var låten som gjorde att jag insåg att kent nog skulle finnas kvar som favoriter under långt tid även om de har många låtar som finns högre upp på min lista. Dom andra är för ohotad etta (trots att jag ogillar stavningen).

Efter albumet Tillbaka till samtiden som släpptes 2007 så har de dock inte lyckats fånga mig på samma sätt som de gjorde i slutet av 90-talet.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Torsdag 2015-12-24 11:26
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info