Musikutmanad på Facebook, del II

I fredags blev jag utmanad av Pierre på Facebook att under 7 dagar skriva om 7 låtar som betytt extra mycket för mig.

Tidigare låtar under utmaningen:
[Björns Vänner - Åkrar och himmel]

Som jag skrev igår så var vi några kompisar som åkte till The Tivoli för att se den där konserten med Björns Vänner våren 2004.

En av dessa kompisar var David. Vi började gå på konserter tillsammans året innan och jag tror att vår första gemensamma konsert var med Lars Winnerbäck på Olympen i Lund den 25 april 2003. Jag har kort skrivit om konserten här.

Egentligen var det inte Lars Winnerbäck som var den stora behållningen den kvällen utan hans förband, Elin Sigvardsson (Eller Elin Ruth Sigvardsson som hon kallar sig nu).

En av låtarna hon spelade var Where to start.Men jag skulle egentligen kunna valt vilken av låtarna från hennes konsert denna kväll för den här gången handlar det mer om artisten.

Både jag och David gillade vad vi hörde och köpte hennes album som sen gick varm hemma. Och vi fick ett nytt gemensamt intresse: åka till nya, okända ställen och gå på konsert med Elin Sigvardsson.

Vi åkte bland annat till Kivik, Sölvesborg och Stockholm och såg henne. Och visst, vi gjorde det mycket för musiken, men också för att det var kul att umgås, att komma till nya orter, äta på nya restauranger och gå på konsert på ställen jag inte trodde jag skulle besöka (fritidsgårdar och äppelfestivaler och P3 Guld-galan till exempel).

Mina intressen för musik och programmering samt det faktum att hennes dåvarande hemsida lämnade mycket övrigt att önska gjorde att jag slängde ihop en inofficiell hemsida där jag lade ut nyheter, låttexter och annat som inte fanns på hennes officiella hemsida.

Det gjorde att vi fick kontakt med andra Elin-fans och det hände flera gånger att folk vi pratade med nämnde hemsidan som anledning till att de var på konserten eller helt spontant frågade om det var jag som satt ihop sidan eftersom andra stammisar på hennes konserter börjat känna igen oss.

Efter några konserter började vi också stanna kvar efteråt och prata en stund med Elin och hennes musiker och vi bjöd henne till och med på tårta en gång innan en konsert på KB i Malmö i samband med hennes födelsedag.

Det häftigaste vi gjorde var nog ändå när vi åkte till Stockholm. SJ hade en kampanj med billiga biljetter så jag tror att vi inte betalade mer än 180kr per person för resan fram och tillbaka. Konserten (som egentligen bara var ett showcase med 3-4 låtar) var gratis och vi lånade övernattningslägenhet av min dåvarande arbetsplats. Så att resa till Stockholm för att gå på konsert och bo över en natt kostade oss 180kr var! Här har jag skrivit om besöket.

I samband med att hennes andra album kom och gick rakt in på förstaplatsen på försäljningslistan så fick hennes hemsida en rejäl uppryckning och jag tog ner min sajt om henne.

David bor numera i Stockholm så vi ses inte så ofta längre. Apropå det där med att tiden oförtrutet tuffar vidare som jag skrev om igår.

Länkar:
[Min bloggpost Att driva en fansajt]
[Min bloggpost om Elins låt Claudia]

Andra bloggar om: , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Måndag 2015-12-22 11:43
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info