En tredje summering av Rögles insats i Elitserien 2008/2009

De flesta lag har nu spelat 33 omgångar av 55 eller tre femtedelar så dags för en tredje summering av Rögles insats i årets elitserie i ishockey.

Efter 22 omgångar låg man femma med 33 poäng och hade dessförinnan hunnit med att toppa serien under något dygn, men därefter har laget dragit på sig förlust på förlust och dalat i tabellen. Visserligen blev det vinst både mot Modo (3-0 och första nollan för säsongen!) och Djurgården som jag hoppades på i den andra summeringen, men därefter blev det bara fem poäng på nio matcher, bland annat efter 0-5 mot Frölunda, första framåtnollan för säsongen. Trots detta ligger man fortfarande på slutspelsplats.

Laget ligger just nu åtta med 44 poäng men det är bara fem poäng ner till elfte plats.

Skadelistan har förändrats en del sedan sist också.
Bröderna Abbott har verkligen visat vilken tillgång de är de senaste matcherna. Efter att båda drabbats av skador och var borta i flera matcher har de visat grym form på sistone och i helgens match mot Linköping (5-5) gjorde man sammanlagt sju poäng (fyra mål och tre assist) och närmar sig båda Jakob Johansson i toppen av interna skytteligan.

Johansson har gått skadad några matcher men är förhoppningsvis tillbaka efter juluppehållet. Detsamma gäller för övrigt Mathias Tjärnqvist och Richard Demén-Willaume. En som redan är tillbaka är målvakten Christopher Nilstorp som gjort två matcher men som ännu inte helt är tillbaka i gammalt gott slag. Detta gäller tyvärr också Jürgen Penker som kom in på ett korttidskontrakt som ersättare för Nilstorp, men som sedan han skrivit på för resten av säsongen varit mer mänsklig. Men det är fortfarande för tidigt att se vilken av dessa som är den riktiga Penker.

Kenny Jönssons rygg tvingar honom att avstå från en hel del matcher och backbesättningen har fått kämpa extra mycket. Därför köptes slovaken Martin Strbak in för att förstärka och det lilla jag sett av honom verkar lovande.

Hur som helst, efter många förluster och dåligt spel så visade Rögle upp något helt annat i matchen mot Linköping. 1-4 blev 5-4 (som tyvärr blev 5-5) men detta var åtminstone ett steg i rätt riktning. Nu hoppas jag att laget vilar upp sig och kommer tillbaka till samma goda form som man visade i inledningen av serien. Då blir fjärde och femte summeringen roligare läsning än den här.

Andra bloggar om: , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Måndag 2008-12-15 18:14
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Daniel Olovsson (Bloggliv)

Nu är det iofs en del matcher kvar, men som vanligt får jag de där vibbarna om att Rögle tappar som sjutton efter ett tag. De kör stenhårt i början, plockar poäng och sen släpper de allt och dalar. Jag har sett det förr och kommer säkert få se det igen - men bara de håller sig kvar i elitserien så är jag nöjd!

2008-12-15 20:38

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info