Guldkorn!

Ibland hittar man riktiga guldkorn på Youtube, som idag när jag hittade ett fyra minuter långt videoklipp från matchen där Rögle går upp i Elitserien 1992. (Shit, det är FEMTON år sedan!!)

Jag är ledsen, Sara, Thorvald och alla andra Leksandsfans, men detta är baskemej det vackraste jag sett sen jag konfirmerades.

1992 möttes ettan och tvåan i Allsvenskan i en så kallad Allsvensk final. Vinnaren där gick till Elitserien, förloraren fick en andra chans.

Den Allsvenska finalen gick till så att lagen möttes hemma och borta i bäst av fem matcher. Efter fyra matcher stod det 2-2 i matcher och den femte matchen i Ängelholm skulle avgöra allt.

Jag och min kusin Uffe hade inga biljetter till matchen så vi åkte in till ishallen redan klockan 12.00 (matchen började 19.00) och köade. Då hade vi ett femtiotal personer före oss i kön, de första hade kommit redan 09.00!

Men det var den 3 april, det var fredag och det var ett härligt vårväder så tiden gick snabbt. Vid 15-tiden fick vi sällskap av Uffes bror Henrik som åkte direkt från jobbet. Jag tror vi hade med oss någon form av fika också, annars hade det nog inte funkat.

Hur som helst, matchen var jämn och vid full tid stod det 3-3 och allt skulle avgöras i sudden death. Ingen tidsbegränsning, matchen skulle avgöras.

När klippet börjar har det gått ungefär 6.20 av fjärde perioden... Sudden death alltså, första målet avgör. Rögle spelar i vitt, Leksand i blått.Andra bloggar om: , , , , , , ,Andra blogganteckningar i kategorin Sport/Rögle.

Lördag 2007-02-10 15:16
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info