Jag vill se debatt!

Jag skulle vilja se lite mer debatter på alla dessa bloggar jag läser. Alla hyllar t.ex Michael Moore, även om det finns de som inte håller med.


Drullestigen var ett välkommet tillskott, men det finns för få exempel. Jag skulle vilja se lite nya bloggar som kan ta upp debatt-tråden. Vad sägs om följande kombinationer t.ex:I Dåligt Sällskap - I Gott Sällskap

Enkelriktat - Dubbelriktat

Drullestigen - Motorväg

Lägg ut! - Lägg ner!

mulli.nu - smal.sen

Mitt liv som skeptiker - Mitt liv som naiv

I hastigt mod - Utanför långsam feghet

Blind Höna - Allseende tuppen


Och sist men inte minst, min egen kombatant; Watch me!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2003-03-27 18:51
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Thorvald (Förvetet)

Nu blev jag allt lite besviken Mats! Fast det är klart, det skulle väl inte bli mycket debatt med någon som kallar sin webblogg för "Nöjd och självutplånande" :-D.


2003-03-27 19:23

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Nej, det hade väl inte det. Visserligen skulle din antagonist kunna kalla bloggen Akter-Okunnig-Noll, fast det är kanske liiiite långsökt?


2003-03-27 19:27

3. Fredrik (mulli.nu!)

Jag skulle å det bestämdaste vilja dementera att namnet på min blogg skulle ha något som helst att göra med upphovsmannens rondör. Istället är det en referens till tidiga Robban Broberg, som ju av och till i sina program utbrast "Mulli-nöh!"

Med tungan i kinden,
-- Fredrik


2003-03-27 21:24

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jag har faktiskt aldrig funderat över vad mulli.nu stått för, bara konstaterat att det inte kan ha med kroppsstorlek att göra. (Den heter ju inte mullig.nu, eller hur?)Så det är alltså Robert Broberg som är pappa till uttrycket mullinöh. Ja, vad lär man sig inte av att blogga... :)


2003-03-27 22:16

5. talisyn (Mitt Liv Som Naiv)

Det tråkiga är att många (inte alla, men många) av de mer högerinriktade nätkåsörerna (inte bloggare, för det är ett fult ord) verkar älska att enbart klippa och klistra, utan att själva lämna konstruktiv kritik. Det tycker jag är tråkigt. Mer substans och mindre citat vore trevligt.


2003-03-28 10:01

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ja, du har rätt i att det är roligare att se egna idéer och inte bara citat som du skriver. Fast man kanske skulle ta och börja skriva eget istället för att citera andra innan man börjar komma med önskemål. :)

Jag bidrar sällan med egna idéer, men det beror mest på att det är så många andra som gör det bättre än vad jag gör.

Jag vet egentligen inte vilken nytta min blogg gör. Jag antar att det var denna Erik menade när han skrev att man diskuterat överskattade bloggar.
Oj, självförtroende är visst på topp idag..


2003-03-28 16:40

7. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jag noterade förresten att du skrev Mitt liv som Naiv som namn på din sida. Jag utgår från att det var en del av kommentaren och inte en (freudiansk) felskrivning. :)


2003-03-28 16:45

8. Klipspringer (I Dåligt Sällskap)

Till Talisyn: Jag antar att Du tänker på bloggare som Glenn Reynolds som i stort sett är en enda länksamling. Jag tycker att InstaPundit är fruktansvärt överskattad och numera så tråkig att jag sällan läser den.

Fotnot om terminologi: "nätkåsörer" - nja, "Mitt liv som skeptiker" kan möjligen sägas ha utvecklats till fortlöpande kåserier, likaså Förvetet och möjligen också I Dåligt Sällskap. Men det passar definitivt inte in på exempelvis Klocklös eller mymarkup. Inte heller på xipe eller Drullestigen. Men "kåsörer" får mig att tänka på Cello, Red Top och Kar de Mumma om nu någon minns dem. Själv vill jag helst vara en webkrönikör (med ett b...)Men var och en får väl välja vad h/h trivs bäst med. Trots fulheten, kommer jag nog att använda "bloggare" som ett samlingsbegrepp för kåsörer, krönikörer och provokatörer. T.o.m kolumnister...

Vänligen

Klipspringer (gm. Bengt O. Karlsson)


2003-03-28 19:01

9. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Nej, jag är definitivt inte någon kåsör. När det gäller innehåll finns det massor som skriver betydligt bättre än och intressantare än vad jag gör, men få bloggar är lika snygga som min. :)

Jag säger blogg om alltihop nuförtiden, oavsett om det handlar om webkåsörer, dagböcker eller webjournaler. Jag bryr mig inte om ifall ordet verkar uppfattas som fult. Ett ord blir aldrig viktigare än sin betydelse.


2003-03-28 21:20

10. Thorvald (Förvetet)

Mats: Det ligger visserligen mycket i det som Tage Danielsson sade - "Utan tvivel är man inte riktigt klok. Men i ditt fall är dina tvivel på ditt bloggande obefogade. Jag, och säkert många andra, blir på gott humör av att läsa Klocklös i Tiden (min enda invädning är att hockeyn tagit lite väl stort utrymme på sistone. Fast, å andra sidan, om du skrivit om ett klassiskt hockeylag som Leksand så hade hockeyn inte kunnat ta för stor plats:-)).


2003-03-28 21:37

11. Thorvald (Förvetet)

Tappade visst bort ett citattecken där, men du ser nog var Danielsson-citatet slutar.


2003-03-28 21:40

12. Klipspringer (I Dåligt Sällskap)

Thorvald: Leksand!!! Det kan Du väl inte mena på fullt allvar? Det tragiska inom hockeyn är dock att anrika Hammarby verkar ha lika liten chans som Rögle att gå upp ;-)

K.-


2003-03-28 22:40

13. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Thorvald:
Det är bara mitt dåliga självförtroende som lyser igenom, det ordnar sig snart upp sig. I början av min blogg-karriär skrev jag något i stil med att jag tänkte skriva med gott självförtroende, men det går väl inte att undvika att vardagens sämre dito lyser igenom nu när jag är nere på 13:e(!) plats på blogs.unmade.com´s lista över populäraste webbloggar. Skämt åsido, livet går upp och ner och just nu har jag en down-period som jag skrivit om tidigare. En elitserieplats åt Rögle skulle kanske lyfta mig lite? Hur som helst, mycket Rögle blir det, men lugnt, bara lugn, om sex matcher är säsongen över och sen lär det vara tyst ett bra tag framöver. :)

Klipspringer:
Hammarby har mindre chans att gå upp. De ligger efter Rögle i tabellen. Kunde inte låta bli att påpeka detta. :)


2003-03-28 23:33

14. talisyn (Mitt Liv Som Nätkåsör)

Jodå. En del kanske inte kan tillskrivas epitetet nätkåsör, men eftersom jag (i alla fall vad jag vet) var den som myntade uttrycket så slänger jag mig stolt med det (ordet myntades i samband med en dialog i mitt kommentatorsystem). Å andra sidan så försöker jag undvika hela citatsamlingar när jag reflekterar över något. Ser ingen mening med att dunka in 714 rader citat som sedan följs med 1 rad av eget tyckande. Därav tycker jag att nätkåsör är ett ord som i alla fall jag kan använda mig av. Reflektioner som står på egna ben, utan drösvis av citat.


2003-03-29 16:36

15. Erik (mymarkup.net)

Mats: jag kan garantera dig att det inte var din blogg som avsågs med överskattade webbloggar. Det var nog någon amerikansk. Din webblogg är allt det som en papperskrönika inte är: personlig, massivt länkande, provocerande, uppmanande, uppskattande, innehåller högt och lågt, vardag och idéer. Fortsätt i samma stil!


2003-03-29 17:00

16. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Talisyn:
Tycker du ska fortsätta att köra med nätkåsör, det är ett bra om än inte heltäckande ord för vad de flesta bloggare pysslar med. Citering är inte att förakta, men när det handlar om det du beskriver, långa citat och bara någon ytterligare kommentar så känns det lite överdrivet. Om det inte handlar om något man vill uppmärksamma, men då handlar det ju inte riktigt om ett citat utan mer om en länk.

Erik:
Det var just sånt här jag ville undvika när jag började skriva. Det finns både intressantare och mindre intressanta bloggar än min och det är ju så det ska vara. Men det är ju alltid kul att få positiva omdömen, jag menar, det fanns ju en anledning till att jag börja spara dem på anti-jante-sidan. :)2003-03-29 17:34

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info