Ja, vad menar Mats Andersson? Egentligen?

Klipspringer lämnar nu gamla invanda hjulspår och överger i sitt senaste inlägg Vad mena Mats Andersson? politiken för att istället skriva om fotboll.


Det jag antar att Klipspringer menar är att jag i min anteckning Sport (fantasieggande rubrik, inte sant?) dels hyllar landslaget för bedriften att nå åttondelsfinal trots att man hamnade i samma grupp som Nigeria, England och Argentina.


Samtidigt spelar man 0-0 i kvalmatch efter kvalmatch trots att man har tillgång till Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic. Men som Klipspringer mycket riktigt påpekar är det först på senare tid Zlatan gjort sig ett namn i landslaget. Jag minns inte exakt hur mycket han spelade i VM, men efter årets bravader i Ajax måste han vara självskriven. Men man vet aldrig med Lars-Tommy. Klipspringer namnger två spelare; Andreas Hermansson och Kennedy Bakircioglu vilket ger mig en otäck känsla av att det är Stig H Olsson, den gamla Hammarbyaren, som gömmer sig bakom signaturen Klipspringer, om det inte vore för den lilla felstavningen i Bakircioglu (och nu antar jag att man stavar rätt på Hammarbys hemsida). Men tanken är rätt, det är förnyelse och kreativitet landslaget behöver. Man har ett stabilt försvar där ingen är oersättlig. (Se på Andreas Jakobsson som gick in och tog Patrik Anderssons plats OCH spel under VM.) Man har ett spännande mittfält på gång med Anders Svensson, Fredrik Ljungberg, nya stjärnan Kim Källström och vi har en lysande anfallsstjärna i Zlatan Ibrahimovic. MEN! Detta är ett sårbart lag, offensivt sett. När Zlatan inte har en bra dag då är han usel. När Fredrik Ljungberg är på fel humör får han inte mycket uträttat och lyckas inte Anders Svensson med sina vickningar, klackar och annat skönlir då är han livsfarlig för det egna laget.


Vad det här laget behöver mer än en Schwarz-typ som ger den trygghet som behövs för att våga. Och sen behöver vi en förbundskapten som är mer resultatfixerade än Lars-Tommy. Någon med Peter Antoines jävlar-anamma men samtidigt med Tommy Svenssons lugn. Lars-Tommy åstadkom stordåd under VM utifrån sina förutsättningar, men nu krävs det mer och det tror jag blir dem övermäktigt.


Till er som snabbt bläddrade förbi det här inlägget; jag är rädd att det kommer fler i samma ämne..

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Tisdag 2003-03-04 21:22
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info