Sport

Det är sällan det skrivs om sport i den svenska blogosfären, men idag är både Blind Höna och I Dåligt Sällskap inne på dessa ovanliga domäner.


Jonas på Blind Höna skriver om Vasaloppet och möjligheten att få MMS från SMM (Sälen, Mångsbodarna, Mora). Han undrar hur tekniken fungerar och jag inbillar mig att jag vet svaret.


Jag tror att varje åkare får ett chip fäst på sig med information om starttid, startnummer, namn och andra uppgifter som sedan läses av vid varje mellantid.


I sommarens Brolopp över Öresundsbron kommer den här tekniken att användas då loppet är tänkt att bli en folkfest utan fastlagd starttid utan man startar när man känner för det.


Klipspringer skriver om hur svårt det blir att spela fotboll på Mars då bollen kommer att fara i rakt motsatt riktning mot hur det fungerar på jorden. Klipspringer skriver lite elakt "Om det inte hade gällt Mars skulle Klipspringer utan vidare ha trott att detta var en av Lars-Tommys [...] förklaringar till det egendomliga spel som deras landslag lyckas få till stånd mot praktiskt taget vilken motståndare som helst."


Det ligger dock mycket i det. I fjolårets VM förlorade man inte en enda match under ordinarie speltid, trots att man hamnade i Dödens grupp tillsammans med England, Argentina och Nigeria, alla potentiella kandidater till guldet. Samtidigt har man problem att göra mål mot blåbärsnationer som Lettland och Nordkorea. Med de världsspelare Sverige faktiskt har idag (Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg) borde man kunna kräva mer.


I sin anteckning skriver Klipspringer också att att "sport [...] inte alls verkar vara närvarande i blogosfären."


Ursäkta mig, men jag har rapporterat om Rögles öden och äventyr i Allsvenskan och SuperAllsvenskan sedan jag började blogga. Fast Rögle räknas kanske inte, Klipspringer? (OBS! IRONI-VARNING!! OBS!)


Till slut tänkte jag bara göra ett tillägg till Jonas anteckning MMS från SMM då den lämnade ett stortfrågetecken hängande i luften. Det blev Oskar Swärdh som vann årets upplaga av Vasaloppet.

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Söndag 2003-03-02 22:14
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. KLipsproimnge

Rögle räknas kanske inte,

2003-03-04 19:14

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Hmm... "KLipsproimnge"
och sen bara "Rögle räknas kanske inte,"
Sitter Klipspringer och är lite på lyran ikväll? :)


2003-03-04 19:17

3. Klipspringer (I Dåligt Sällskap)

"Fast Rögle räknas kanske inte, Klipspringer"

Jo daa, Mats, jag minns t.o.m Rögle fraan den tiden naagon som kallades "pollenkungen" försökte köpa sig in i Allsvenskan. Gjorde inte Uffe Sterner ett par säsonger där?

Ledsen att jag inte gav Ditt sportbloggande full rättvisa. Jag noterar dock att i listan över Dina inlägg fördelade paa kategorier finns det färre noteringar under rubrikerna "Sport" resp. "Rögle" än under "meningslöst". (OBS OCKSAA IRONI OBS)

Vänligen

K.-

2003-03-04 19:20

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Du har så rätt. Om antalet säsonger blev så många att man kan kalla det sägsonger (plural) vet jag inte, men någon säsong gjorde han i alla fall.

Och laget lyckades väl med Pollenkungens hjälp att ta sig till högsta serien om jag inte kan min historia helt fel. Och nu försöker man alltså igen, fast med mindre pengar, mer skulder och utan Pollenkung.

Jag får nog byta måttstått på mina anteckningar om inte Meningslöst ska springa iväg alldeles förskräckligt. I jämförelse ter sig mina blogganteckningar nämligen ganska meningslösa. (Syftar på världsläget)2003-03-04 19:33

5. Klipspringer (I Dåligt Sällskap)

"Sitter Klipspringer och är lite på lyran ikväll? :)"

Om saa vore skulle K.- vara i gott sällskap med en stor del av den central- och sydeuropeiska befolkningen - i dag är det nämligen "karneval"; slutet paa den festliga säsongen. I morgon är det "askonsdag" som inleder 4 veckors fasta och botgöring. Tyvärr var det dock bara fraaga om litet alltför ivrigt klickande fram och tillbaka. Ursäkta. Men nu förbereder jag ett litet inlägg paa I Daaligt Sällskap för att bemöta Dina synpunkter paa Lars-Tommys landslag...
Vänligen

K.-

2003-03-04 20:20

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Ja, de där utomnordiska européerna kan verkligen roa sig. Så osvenskt! :)

Jo, jag anade att dina flinka fingrar flinkade för snabbt, men utan att fråga om du var på lyran hade jag aldrig fått reda på att det är karneval.

Jag ser framemot din anteckning om Lars-Tommy.


2003-03-04 20:24

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info