Femman: Tema musik

Okej, det är nästan dags för en ny Femma men bättre sent än aldrig.

Ni som följer min blogg vet att jag sällan svarar på fredagsfyran eller Femman men när nu ämnet är så här pass intressant så slår jag till.

1. Vilken var den första artist/grupp du vet med dig att du gillade?
Den första grupp jag minns är Herreys. Jag hade så klart sett dem när de vann melodifestivalen. Att de dessutom var tre bröder precis som i min familj gjorde ju inte saken sämre.

I samma veva hade jag snöat in på Twisted Sisters "We´re not gonna take it" fast jag tyckte de sjöng "Winner´s gonna take it". Jag minns speciellt en gång när jag och mina lika insnöade yngre bröder var ute och lekte och mamma plötsligt öppnade köksfönstret och ropade på oss. Hon skruvade upp radion som spelade We´re not gonna take it.

2. Vilken var den första skiva du köpte själv?
Jag köpte inte många LP-skivor utan det är sedan CD-skivan gjort sitt intåg i varje svenskt hem som jag började köpa skivor på allvar.

Jag vet dock att jag köpte minst en LP-skiva, Magnus Ugglas "Allting som ni gör kan jag göra bättre" som enbart bestod av covers. Det visste jag inte då utan trodde att Livet är en fest, Häng med på party, Påtalåten, Hög standard osv var hans kompositioner. Att In kommer Gösta var en gammal låt visste jag dock. Den spelades av någon anledning ganska ofta på radion i mitt barndomshem (eller minns jag fel?) och jag tyckte det var en väldigt konstig titel. Jag hörde de nämligen sjunga "En komma gädda" och tyckte att det var ett väldigt konstigt tal.

3. Hur var din första konsert?
Fantastisk! Det var i augusti 1996 och hela den sommaren gick i Gyllene Tiders tecken. Två-tre veckor innan konserten hade jag dessutom blivit tillsammans med min dåvarande flickvän som var en av de jag gick på konserten med. Jag var redan då alltid nyfiken på förbandet men eftersom det inte fanns lika mycket information om okända artister på internet som det finns idag så visste jag inte mer om Love Olzon än att han gjort en singel som hette "Jag vill ha en tjej som tycker om mej" vilket jag fortfarande tycker är en fantastisk titel i all sin enkelhet.

Andra band på scen var Wilmer X och sedan så kom Gyllene Tider upp på scenen. Vi skrek, sjöng och dansade konstant under hela konserten (eller så är det mitt minne som vill att det ska ha varit så) och det är fortfarande ett av mina bästa konserminnen.

4. När var du på konsert senast?
Det beror på om man räknar musikgalor, men det gör man väl? I så fall var det i lördags på P3 Guldgalan. Räknar man bara konserter med en viss artist så är det Lars Winnerbäcks konsert i Lund i höstas där Anna Ternheim var förband. Anna har förresten börjat skriva dagbok på sin hemsida. Alltid kul att läsa om artisters liv.

5. Längst fram, längst bak, i mitten eller på sidan?
Det beror på vilken artist det är och om man sitter eller står. Är det mycket publik vill jag inte stå längst fram. Gärna långt fram, men inte längst fram. Är publiken sittande så sitter jag gärna någonstans i mitten. Jag har sällan bråttom ut efter en konsert så ute på sidan är inte intressant av den anledningen.

Veckans femma hittar du här.

Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Fredag 2005-01-28 14:46
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Gånte

1. Vet inte exakt, men Carolas första skiva gick varm när den kom.

2. LP: U2-The Joshua tree.
Singel: Madonna-Like a virgin
Maxisingel: Depeche Mode-Stripped
CD: Jean Michel Jarre-Oxygene
Maxi CD: Dusty Springfield-In private

3. Magisk. Trance Dance på Norrviken.

4. Se ovan. Bortsett ett antal festivaler då.

5. Längst fram eftersom jag är kort och inte ser annars.

2005-01-28 18:32

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Wow, Trance Dance! Schysst. Jag kom att tänka på låten In private för några dagar sen. Lustigt.. Vet du om att Kent har spelat Stripped i Sen kväll med Luuk för några år sedan?

2005-01-28 23:35

3. mattias

Kent spelade Stripped på Sen kväll med Luuk för att fira något DM jubileum. Troligen 10-årsjubileum.

2005-01-29 10:17

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Mattias: Vilken koll! Tack! :)

2005-01-29 11:54

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info