De äger oss!

Per Gudmundson tvingas sluta blogga.

Pers chef på SVT menar att bloggandet strider emot kravet "att i offentliga sammanhang avhålla sig från uttalanden och åtgärder som kan medföra att företagets opartiskhet med fog kan ifrågasättas".

SVT äger alltså Per. Men han är knappast ensam om att vara ägd. SVT äger i viss mån mig också. Ni minns kanske mina djuplänkningar till videoklipp på svt.se från friidrotts-VM 2003?

Visst, jag hade kunnat fortsätta länka till videoklippen på samma sätt som Per kunnat fortsätta blogga, men vad hade vi tjänat på det?

Per hade kunnat förlora sin tjänst och SVT hade kunnat förlora rättigheterna att visa videoklippen.

Min arbetsgivare gillade inte när jag skrev saker som kunde tolkas negativt i min nätdagbok för fem-sex år sedan. Jag ändrade texten även om jag inte behövde, men jag hade inte tjänat något på att låta bli.

Vi är alla ägda i någon mån..

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Tisdag 2004-11-30 21:17
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Daniel Olovsson (minmening.com - tankar i tiden)

Det är synd att han inte får fortsätta skriva pga sitt jobb. Men man kan ju alltid ha ett "hemligt" skrivande på en blogg under ett alias, fast, det kanske äventyrar hans karriär och familj i det fallet. Hoppas han får fortsätta i framtiden.

2004-12-01 09:02

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Det är många som föreslagit att han ska fortsätta under pseudonym, men vad händer när det kommer fram? Nä, jag tror inte det är en så bra idé.

2004-12-01 18:45

3. Daniel Olovsson (minmening.com - tankar i tiden)

Ja kommer det fram sitter han verkligen i smeten; alla har olika sätt att skriva på och kommer någon på via det att det är han eller en miss vid koll på domännamn eller så... Sparken? Kanske bäst att hålla sig till jobbet då.

Men han var en bra bloggare, bra svenska och intressanta texter.

2004-12-02 09:50

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info