Funderingar kring kommentarer

Det där med kommentarer på bloggar är ett ämne som det skrivs om då och då. Vissa bloggar har inte kommenteringsmöjligheter medan andra hävdar att det just är kommenteringsfunktionen (tillsammans med permalänkar) som gör att det är en blogg.

Jag tycker att en blogg ska ha kommenteringsfunktion och permalänkar för att kallas blogg, men det är inte det jag tänker ta upp nu.

Jag skulle vilja veta hur du som bloggar använder kommentarerna du får i din blogg?

Själv är jag extremt noga med att försöka svara på alla kommentarer jag får även om det inte finns något att egentligen svara på. Det är mer någon sorts tecken att jag har sett vad du skrivit och tagit det till mig. Men är det egentligen ett bra sätt att hantera sina kommentarer på?

Visst, att blogga är att tvåvägskommunicera men kommentarer av vikt riskerar att försvinna i mängden.

Erik har ett bra sätt tycker jag. Han lyckas med det jag efterlysar, att svara på det som är relevant och låta annat vara. Är det ett medvetet drag?

Jag vet inte så mycket om hur andra gör med sina kommentarer då jag inte studerat några andra närmare.

För övrigt rapporterade Daniel på MinMening.com (kul att du bloggar igen, förresten!) att sidan som visar mina toppkommentatorer inte fungerade som den skulle. Anledningen visade sig vara att antalet olika signaturer som lämnat kommentarer hade överstigit 200 som jag satt som tak.

Nu är det inte 200 olika personer som lämnat kommentarer eftersom en del bytt signatur under åren men det är inte långt ifrån. Tack alla som tyckte det varit värt att kommentera. Ni gör det värt att blogga!

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Tisdag 2004-11-16 21:49
Skriv en kommentar!

Kommentarer:14. Bengt (Frihetens vingar)

Jag brukar inte få så mycket kommentarer. De är nog rädda för CIA...
Skämt åsido så tycker jag att interaktiviteten är viktig...

2004-11-18 12:02

13. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Det händer att jag också väntar ganska länge med att svara, men bättre sent än aldrig tycker jag i det sammanhanget. Strunt samma om det blir pinsamt. :)

2004-11-17 22:23

12. Åsa (Hemsida)

Jag vill svara på de kommentarer jag får och oftast gör jag det också. Emellanåt får jag ett motstånd mot att svara för att jag vill tänka på svaret och då blir det nästan pinsamt att svara för att det tagit så lång tid.

Jag tycker oftast att kommentarerna är intressantare än själva inlägget är.

2004-11-17 20:27

11. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Oj!
Vill man få kommentarer i sin blogg så ska man tydligen skriva en anteckning om kommentarer. :)

Erik: Jag har aldrig haft problem med att du inte svarat på mina kommentarer. Svarar du inte så svarar du inte, inte mer med det. Fast det kanske kunde vara bra att upplysa om din "policy" på din blogg? Det gäller kanske oss allihop. På min blogg kunde det till exempel stå "Varning! Det du skriver här kommer att svaras på!" :)

2004-11-17 19:39

10. Chadie (Chadie NU)

Jag försöker svara på kommentarer. Men jag vill samtidigt inte vara den som alltid ha sista ordet. Om någon annan tycker något annat än jag vill jag inte trycka ned den personens åsikter. Samtidigt vill jag svara och visa att jag faktiskt läst.
Jaha, angående att Erik bara svara på relevanta kommentarer: då förstår jag varför jag inte får svar:)

2004-11-17 14:41

9. Joakim (Hemsida)

Jag blir fortfarande så exalterad när folk kommenterar det jag skriver att jag oftast inte kan låta bli att svara även i de fall när det kanske är onödigt.

2004-11-17 14:20

8. Erik (mymarkup.net)

Jag tycker verkligen inte att mitt sätt att hantera kommentarer är bra, det är på gränsen till nonchalant ibland. (Jag borde definitivt svara på Davids kommentarer!). Oftast är det för att jag inte hinner. Jag försöker svara om det är direkta frågor, men ibland väntar jag på att någon annan ska svara (vilket folk ibland gör, men inte alltid). Kommentarerna ska inte ägas av mig, är nog min princip dock.

2004-11-17 13:21

7. David Pettersson (Månhus beta)

Så det är därför Erik aldrig svarar på mina kommentarer! Jag är själv lite dålig på att svara på kommentarer, jag ska försöka bättra mig på den punkten.

2004-11-17 12:58

6. Johnny (stationsvakt)

Du ska ha heder för att du alltid svarar på kommentarerna, även om det är som du säger, inte nåt att svara på.

2004-11-17 12:21

5. Hannu (Hannu Bloggar)

Svarar på det som behöver svaras på. För det mesta är det bara feedback enkelväg jag får. Det tar jag till mig i min tysthet och när det är positivt ler jag. Ett inlägg som det här hade jag inte kommenterat eftersom kommentar varken behövs eller förväntas. Jag tycker inte kommentarfunktionen är till för att diskutera men visst ska man svara när det är läge för det.

2004-11-17 11:27

4. Jerry (Jerrys ord)

Det är dagsformen som avgör hur aktiv jag är i min blogg. Men visst försöker jag kommentera det mesta. Interaktiviteten är viktig!

2004-11-17 08:33

3. Annica Tiger (Hemsida)

Kommentarer är viktiga. Det blir en interaktivitet. Bloggare som ej ens bemödar sig att svara på några kommentarer alls tyckerjag ska ta bort sin kommentarsfunktion. Att alla kommentarer inte behöver besvaras eller bemötas är en annan sak.

Annica

2004-11-17 08:21

2. Patrick (Strangs Blog)

Jag märkte nyss att fältet "Hemsidans namn" inte aceepterade apostrof. SQL-satsen avbröts och det blev fel.

Bra med kommentarer, va? ;)

2004-11-17 01:07

1. Patrick (Strangs Blog)

Jag försöker också svara på det mesta, men samtidigt finns det vissa kommentarer som enbart är en sorts one-liners - dessa brukar inte behöva besvaras.
Jag tycker det är väldigt viktigt med kommentarer. Man kan som läsare påpeka att bloggaren kanske inte är ensam om sin åsikt eller man kan peka på ytterligare information i ett visst ämne. Samtidigt har man möjlighet att påpeka felaktigheter eller liknande.

2004-11-17 01:05

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info