Armlös, benlös, makalösIkväll sänder SVT dokumentären Armlös, benlös, makalös. Den handlar om Mikael Andersson som är född utan armar och ben men som ändå är gift tvåbarnsfar och dessutom egen företagare som både kör bil och pratar i mobiltelefon.

Dokumentären sänds ikväll klockan 20.00 på SVT2 och på SVT`s hemsida kan man läsa mer om den och Mikael.

En sak jag reagerade på när jag läste texten var orden som en gymnastiklärare sa till honom: "Du kan! Gör på ditt eget sätt!"

Det är precis så Niklas på Enkelriktat verkar uppfostra sina barn. Idag skrev han till exempel om hur sonen Joey lärde sig stava till ordet "gjorde".

Idag skriver Niklas också om sina senaste lärdomar.

Jag håller dock inte med honom om punkt nummer ett där han skriver att "Gör inte om vad någon annan redan har gjort bättre. Lägg din energi på saker du kan göra bäst."

När jag bestämde mig för att börja blogga upptäckte jag att det fanns en hel del publiceringsverktyg att välja mellan. Jag valde dock till slut att programmera mitt eget bloggverktyg trots att resultat inte skulle bli lika bra som de alternativ som fanns.

Men det viktigaste är som bekant inte alltid målet utan vägen dit. Min blogg är välbesökt och uppskattad på ett sätt jag inte tror jag hade uppnåt (känslan av) om jag använt ett färdigt verktyg från början.

Fast det är klart, mitt bloggverktyg är bäst i världen på att vara just det; mitt bloggverktyg. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Media/TV.

Onsdag 2004-03-17 18:05
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. John E Thelin (Supertrevligt)

*Heter* ungen "Joey" snarare än Joe? *rys*

2004-03-17 20:23

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Joey, efter Joey Tempest. Nä, jag har ingen aning. Niklas skriver Joey så jag utgår ifrån att han heter Joey.

2004-03-17 21:57

3. Daniel Olovsson (Hemsida)

Det finns brett leende ljusglimtar där ute och den här killen är en av dessa. Sannslöst värmande i ett fruset hjärta. Han kan och vi kan.

2004-03-17 22:34

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Tyvärr missade jag första halvtimmen och efter en kvarts tittande ringde en kompis men det är repris på lördag klockan 12.45 och då ska jag försöka titta. Det lilla jag hann se var dock väldigt bra. Hans mobiljonglering gick inte av för hackor! :)

2004-03-17 22:36

5. Daniel Olovsson (Hemsida)

Att han trots sitt stora handikapp står ut med vardagen och lyckats ta sig igenom den första tiden kan jag inte förstå, men så har jag inte samma handikapp som honom (såvida du inte räknar glasögon & linser lika allvarligt...)

2004-03-17 22:38

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Det gäller ju att inte se sitt handikapp som ett handikapp utan sträva efter att göra saker på sitt sätt. Det som verkar otroligt för oss är kanske egentligen samma sak som att använda fingrar för oss. Okej, jag hårddrar det nu, men man måste nog undvika att se begränsningarna utan istället leta efter möjligheter.

2004-03-17 22:42

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info