Skönt

Moneybrother är en artist som hörs mer och mer i radio. Det är svårt att inte fastna för hans (enmans-band) röst och sköna låtar som Stormy weather och nya It´s been hurting all the way with you, Joanna. Det är bara en sak jag varit orolig för. Att han är en Fame Factory-produkt.

Jag är allergisk mot Fame Factory. Varför? För att det är en fame factory, kändisfabrik. Det är ingen Music machine, det är inte musiken som kommer i första hand, det är kändisskapet, pengarna osv, osv. När jag ser TV-reklam för Fame Factory-artisters skivor och speakern säger "Nu är xxxx´s nya album äntligen här!" så undrar jag två saker. Varför säger han/hon "nya"? Det finns inget annat album. Säg inte "nya" och du sparar en halv sekund vilket kostar multum under prime time. Skivan säljer inte bättre bara för att speakern säger "nya".

För det andra. Innehåller speakerns "äntligen" mer ironi än Gert Fylkings dito då Nobelpristagaren i litteratur presenteras? Antagligen.

Det finns bara en FF-artist som jag gillar och det är Sara Löfgren. Därför blev jag grymt besviken när jag hörde att hon varit med i FF. Hennes låt "Starkare" är bra, men jag tror inte den hade hamnat etta på försäljningslistan utan TV-programmet.

När jag berättade för min mor att jag varit på en Elin Sigvardsson-konsert frågade hon om hon varit med i FF. (Min mor tittar inte på FF, men jag antar att hon hört namnet Emil Sigfridsson och därför tyckte att Elin Sigvardsson lät som ett FF-namn.)

Nej, svarade jag, hon är äkta.

Tillbaka till Moneybrother. På hans hemsida kan man läsa att han egentligen heter Andreas Anders Wendin och att han spelat i punkgruppen Monster tidigare. Vet inte om de är så kända, låten Don´t answer the phone är den enda låt jag känner till med dem.


Andra blogganteckningar i kategorin Musik.

Lördag 2003-12-13 18:38
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Erik: Tack, visste knappt ens att det fanns en musiktidning värd namnet i Sverige.

2003-12-13 20:12

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info