Anna Lindh är död

Jag vaknade av nyheterna i morse precis som jag hade planerat. Jag ville få reda på hur det gått för Anna Lindh så fort jag vaknade.

Nyhetsuppläsaren sa att hon hade avlidit. Jag blev arg och samtidigt förvånad. Alla läkare och journalister sa ju att det inte var livshotande.

Sen vaknade jag lite mer och undrade varför klockradion inte stod på. Jag hade inget minne av att jag stängt av den. Vänder mig om och ser att klockan är 02.55. Jag hade bara drömt om nyhetssändningen.

Jag går upp och sätter på TV´n. Kommer in lagom till en direktsänd presskonferens med två av läkarna ur teamet som opererat henne under natten. De ger lugnande nyheter. Blödningen har gått ner och de har avslutat operationen en timme tidigare.

Jag går och lägger mig igen, somnar och vaknar av klockradion tre timmar senare. De har tvingats börja operera igen.

Stiger upp och tittar lite på TV´s nyhetssändningar innan jag cyklar till jobbet.

Kvart i nio tar jag cykeln hem igen, byter hjul på bilen (punktering) och kör till Volvo för att få bytt dem. (Lika bra att ta alla då däcken var ganska slitna.)

När jag står och väntar på att få besked om huruvida jag hinner få tillbaka min bil innan helgen börjar nio eller halv tio-nyheterna. Anna Lindh har avlidit..

När jag kommer tillbaka till jobbet hinner inte jag inte inta min arbetsplats innan vi samlas för information. Vi informeras om att Sveriges utrikesminister avlidit av sina skador och att vi får 15 minuters fri tid att prata igenom det som hänt.

Det går en minut, inget händer. Det går två minuter, inget händer. Efter fem minuter är sorlet igång och en avdelningen lämnar samlingssalen. Jag också. Jag sätter mig framför en dator och går igenom tidningsartiklar och blogganteckningar.

Har fått höra vissa korkade kommentarer också idag, men inte så många som jag trodde. Skönt.

Brukar stanna kvar ett tag efter jobbet och prata med folk, men orkade inte idag. Cyklade hem istället. Erkände för mig själv att jag inte vet om bestämt mig för att rösta ja innan dådet och att jag nu blivit osäker. Om jag röstar ja, är det grundat på det jag fått information om INNAN mordet eller har mordet påverkat mig att rösta ja?

Jag är rädd för att valet kommer att få en annan utgång än det fått om inte det här hade hänt. Jag tror många osäkra röstar ja som ett bevis på sitt stöd för henne eller nåt sånt.

Men man kan inte skjuta upp valet, det hade varit att ge vika för våldet.

Ostrukturerade tankar..


Andra blogganteckningar i kategorin Övrigt/Politik/Anna Lindh.

Torsdag 2003-09-11 17:53
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info