Kreativ varje dag!

Kreativ varje dag är något jag verkligen inte är.

Fast jo, det är jag ju om man tycker att blogga är kreativt och det tycker jag ju.

Det finns en blogg som heter just Kreativ varje dag som jag hittade via listan över årets Blogg100-deltagare.

Bloggen uppdateras varje dag med en akryltavla och en liten dikt och är inte en inspirationsblogg på det sättet, men det räckte med att se namnet för att jag skulle börja tänka till lite grand.

Hemma på kylskåpet har jag och sambon satt upp en A4 på vårt kylskåp. På lappen finns ett rutnät med fem kolumner; datum Mats OV, Mats NV, Elin OV, Elin NV. Denna lista är till för att påminna oss om att varje dag förbättra något på ovanvåningen och på nedervåningen i vårt hus, och varje gång vi lyckas med detta så sätter vi ett kryss.

Vi har ju en son på 2½ år så att plocka leksaker är en vanlig kryss-anledning, men det kan också något så enkelt som att lägga ner det där gemet på skrivbordet i gemlådan. Inga stora saker, men när det är dags att byta papper så ser vi hur mycket vi faktiskt gjort.

Även om det i perioder är väldigt tomt på pappret så hänger det kvar och påminner oss och snart är vi reda för en ny omgång med många kryss.

Jag tror det här är ett bra sätt att skaffa sig en ny vana på. Det finns ju de som satsar på att skaffa sig 50 nya vanor men att börja med bara en är gott nog, och då är det bra att påminna sig om vad man faktiskt fått gjort.

Om man börjar träna är det så lätt att man ger upp för att man missat några gånger. Men sätt ett kryss i kalendern för varje träningspass. Och även om det blir tomt några dagar så kolla igenom och se hur mycket träning det faktiskt har blivit!

Jag skulle önska att jag lyckades skaffa mig en ny vana i form av att skriva skämt. Jag håller ju på med standup (se min hemsida om min standup-karriär) och tänk om jag hade fått in vanan att varje dag sätta mig ner och skriva 60 sekunders skämt. En minut om dan!

Nu tar det förstås inte en minut att skriva en minut skämt, det är ett värkande och ett arbetande som tar tid och kraft, men tänk om jag efter ett år hade lyckats skriva ihop en minut standup i låt säga varannan dag i alla fall, 180 dagar.
180 minuter standup, det är tre timmar det, då borde det finnas mycket att plocka av för att sätta ihop en hel "full act" på 45 minuter.

Men ska jag ha tid att genomföra det får nog sonen bli lite äldre och självgående först.

Men nya vanor, det är utvecklande det!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2016-03-22 18:12
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info