Ovanlig hockeymatch!

I gårdagens avslutande omgång av Slutspelsserien (jag tycker det är ett väldigt missvisande namn) som skulle ta ett lag vidare till fortsatt kval om en SHL-plats så hände något ganska ovanligt.

Mora ligger under med ointagliga 4-0 i slutet av matchen mot Leksan, men tar ändå ut målvakten för att försöka få till en reducering. Istället gör Leksand både 5-0 och 6-0 i öppen kasse.

Varför gjorde nu Mora så här?

Det var sista matchen i serien som sagt och endast vinnaren av serien skulle få spela vidare. Inför sista matchen ledde Mora serien med tre poäng och sju plusmål. Leksand behövde alltså vinna med fyra för att gå förbi.

Så när Mora låg under med 0-4 saknades det alltså ett mål för att de skulle kunna behålla sin ledning. Så man gör som lag som måste göra mål i slutet brukar göra, man tog ut målvakten.

Ett liknande scenario inträffade i avslutningsomgången av SHL i tisdags. Växjö mötte Luleå och i slutet står det 3-3 då Luleå tar ut målvakten. Växjö gör 4-3 och vinner.

Hade Luleå gjort mål hade man fått fördel av fler hemmamatcher i SM-slutspelet och det var det man ville åt.

Men eftersom Växjö nu vann så gjorde det att laget spelar kvartsfinal i SM medan Djurgården får inrikta sig på åttondelsspel. Hade Växjö - Luleå slutat 3-3 hade det varit tvärtom.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Fredag 2016-03-11 19:51
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info