11 tips på hur du uppfostrar din son att bli mer jämställd

Min son är 2½ år och jag och hans mamma försöker uppfostra honom efter bästa förmåga. Han kommer ha oss som förebilder i många år och det är viktigt hur vi uttrycker oss och vad vi gör.

Vi försöker till exempel dela upp hushållsarbetet så att diska, städa eller tvätta inte bara är något som mamma gör eller som pappa gör. Ibland städar pappa, ibland städar mamma.

Via Facebookflödet hittar jag 11 tips på hur du uppfostrar din son att bli mer jämställd och även om det är inte så många nyheter för mig så är det bra att bli påmind.

Samhället behandlar män och kvinnor olika och det är viktigt att vi uppmärksammar våra barn på detta för det är först när man ser strukturerna som man kan förändra dem.

I veckan gick till exempel polisen i Östersund ut och varnade kvinnor för att gå själva ute efter att flera kvinnor blivit överfallna i stan.

För några dar sedan blev en man ihjälskjuten i Malmö för andra veckan i rad men jag har svårt att se att polisen skulle gå ut och varna män för att gå ute själva.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Lördag 2016-03-13 10:47
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info