Mina katter

I min 17:e bloggpost någonsin på den här bloggen (detta är nummer 2258) som postades just denna dag för 13 år sedan så skriver jag bland annat om mina katter.

Jag bodde i ett litet hus i Dala strax utanför Båstad på den tiden. Huset ägde min far och jag hyrde det av honom. Jag minns att elräkningarna vintertid var rätt saftiga (jag har för mig att huset var eluppvärmt) och jag hade ställt in att pannan skulle gå ner i drift om nätterna för att spara pengar. Jag tror temperaturen i köket var nere på 14 grader som lägst när jag kom upp på morgonen.

Och så hade jag katter. Jag hade köpt två halv-manx-honor (Manx-katter är som vanliga katter men har ingen svans) som bodde utomhus då jag är allergisk. Hönshuset hade gjorts om till katthus med frostvakt och lite mysiga sovplatser så där höll de oftast till.

Jag minns hur jobbigt det var att ge dem mat i början. Så fort burken jag höll i handen var på väg ner mot golvet så hoppade de upp och satte klorna i handen för att dra ner burken. Jag fick ha handskar på mig när jag skulle mata dem till slut.

Under sommaren fick de tre ungar var så plötsligt hade jag åtta katter som dock minskade efter hand då jag sålde några medan andra slutade sina dagar mot fronten på en bil.

Sommaren efter hade jag bara en katt kvar efter den här incidenten och jag har för mig att den flyttade till någon annan för jag minns inte att jag har något datum för när jag blev kattlös igen.

Katterna gjorde ju ofta så, gick hem till någon annan, blev matad och stannade kvar. En av katterna försökte flytta hem till sjukhemmet ett par hundra meter från där jag bodde. I början tyckte de boende och personalen att det var trevligt att ha den där, men så började de ge den mat och sen var det ju hopplöst att få den att stanna hemma hos mig. Jag tror att jag lyckades sälja den senare. Jag behövde i alla fall inte avliva någon av katterna.

Hade jag haft katter idag hade jag kunnat klä ut dem så här:Andra bloggar om:

Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Tisdag 2015-12-15 18:30
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info