SoporSom 70-talist minns jag hur det var att leva med två TV-kanaler. Alla tittade på samma sak även om det inte var melodifestival eller stor fotbollsturnering på TV.
En TV-serie som Polisen i Strömstad hade stor påverkan på tioårsversionen av mig och min lika gamle kompis Rikard. På rasterna (och antagligen på lektionerna också..) citerade vi uppgörelsen av senaste avsnittet.
"Det var jag som hade ihjäl flickorna."
"Varför säger du så?"
"FÖR ATT DET ÄR SÅ!"

En annan TV-upplevelse som hade stor inverkan på oss var Hasseåtage-filmen... som jag inte kunde komma på namnet på.
Jag minns att rollerna i filmen var olika politiker och medlemmar ur kungahuset och att Olof Palme mest gick omkring och sa "hej, hej".
Så det gjorde jag och Rikard. "Hej, hej".

30plus-versionen av mig ville återuppleva tioårsversionens TV-upplevelse och köpte därför en Hasseåtage-box med de fyra filmerna Picassos äventyr, Släpp fångarna loss, det är vår!, Äppelkriget och Ägget är löst i tron att någon av dessa filmer skulle vara den jag och Rikard såg. Men nej.

Istället visade det sig filmen jag och min kompis citerade Olof Palme ifrån hette Sopor. Den finns på en DVD-box tillsammans med Den enfaldige mördaren, Att angöra en brygga och Mannen som slutade röka. Så nu blir det till att köpa den boxen också och återuppleva gamla minnen.

Andra bloggar om: , , , , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Film.

Torsdag 2008-06-05 16:16
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info