Hockey!

Jag tycker det har varit en bra hockeysäsong. Rögle visade i höstas att man kan mäta sig mot lag med elitserieklass även om man sjönk tillbaka under vintern och slutade sist i kvalserien. Att Skellefteå klarade sig kvar i Elitserien tyckte jag var kul och lika kul var det att Södertälje ersatte Malmö.

Avslutningen i nämnda Elitserie bjöd på stort raffel när det skulle avgöras vilka sista lag som skulle gå till slutspel.

Kul att två outsiders, Linköping och Modo, gör upp om SM-guldet.

Och framför allt, kul att höra gårdagens match, SM-final fem Modo-Linköping i radio.

Jag hoppas Modo vinner och att höra Harald Lückners coaching i förlängning var fantastiskt. Linköping hade fart och energi från ett sent kvitteringsmål under ordinarie speltid och dominerade fullständigt i förlängningen. Under de cirka 17 minuter som behövdes spelas innan segermålet föll vann man skottstatisken med 16-4!

Limköping dominerade och hade två tillfällen att avgöra i numerärt överläge men missade båda. Men Modo gick på knäna och var rejält slutkört och jag väntade bara på ett segermål från Linköping.

Istället får Modo ett numerärt överläge. Lückner tar timeout för att spelarna ska få lite extra vila. Han går igenom vad som ska göras och vilken variant man ska köra.

Sedan tar det inte mer än 20 sekunder av det numerära överläget innan Modo sätter 2-1 och avgör matchen. Rättvist? Inte ett dugg! Kul? Alla gånger!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Fredag 2007-04-13 14:07
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. David Hall (Månhus)

"lika kul var det att Södertälje ersatte Malmö."

Kul och kul... Desto roligare att få se ett inlägg från dig även om du bitvis har fel. ;)

2007-04-15 21:43

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info