Vadå skyll dig själv?

Aftonbladet berättar att Karolina Lassbo fortfarande får ta emot sexuella trakasserier och hotfulla mail pga sin blogg. Bara det i sig är för jävligt.

Men när jag kollar på andra bloggars kommenterar kring artikeln på Knuff så tycker många att hon får skylla sig själv.

I nuläget har 25 bloggare skrivit om artikeln. Väldigt många av dessa är negativa till Karolina och Engla (som också förekommer i artikeln) och menar att de får skylla sig själva.

Är ni dumma i huvudet?
Varför är alla så jävla avundsjuka och tycker att folk får skylla sig själva? Jag fick min bil stulen för några år sedan. Eftersom jag parkerat längs gatan så fick jag skylla mig själv. Jag blev varslad om uppsägning från mitt jobb för några veckor sedan. Enligt Moderaternas sätt att se på det får jag skylla mig själv. Kan man tolka deras sänkta a-kassa på annat sätt?

Min arbetsplats gjorde en vinst på drygt 66 miljoner och hade en omsättning på nästan 260 miljoner 2005. Företaget hade 132 anställda. Det borde vara en ganska säker arbetsplats alltså. Men nej, jag får skylla mig själv.

Mia på Basin City Blues är inne på samma sak.

För övrigt är det sällan jag skriver om politik eller svär i en anteckning, nu blev det både och.

Andra bloggar om: , ,


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Måndag 2007-02-05 14:35
Skriv en kommentar!

Kommentarer:8. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Man kan inte dra in för de rika fattar du väl, de har ju för mycket inflytande och det kommer att höras när de protesterar. De fattiga däremot..

Har du ny blogg förresten? Du har väl kommenterat här tidigare under annat bloggnamn?

2007-02-10 15:23

7. Christina W (Äta bör man annars dör man)

JApp...du får skylla dig själv eftersom du nu blivit uppsagd. Och för att du ska veta vilken parasit du är så gör vi allt vi kan för att göra livet extra surt för dig. På så sätt kommer du att börja arbeta igen och på så sätt kommer en massa arbeten att skapas.

Jag är ledsen men jag förstår inte det där med akassan alls. Och inte en enda politiker eller annan person heller för den delen kan förklara varför de arbetslösa, sjuka, ungdomar med särskilda behov och alla de andra svaga som nu får det sämre - ingen kan förklara varför just de ska drabbas. Jag har dock mina aningar...

2007-02-09 15:44

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

ef: Eller också är de med i Aftonbladet för att peka på att problemet fortfarande finns och nu menar jag inte att det finns för de två utan generellt. Det är många tjejer som får utstå en massa skit för att de bloggar.

När det gäller din fråga om Reinfelt så är det naturligtvis tragiskt att samhället ser ut som det gör.

Jerry: Hennes textutbrott är borta nu.

insolens: Jämförelsen med min bil och mitt jobb är attityden att man får skylla sig själv om det händer nåt.

Hotness: Att brevledes skicka lögner till Lassbos framtida arbetsgivare (som är en del av vad trakasserierna går ut på) kallar inte jag att inte smeka medhårs.

listopisto: Nej, förvånad över det som står i artikeln är man inte. Det som förvånar är andra bloggares inställning.

2007-02-06 13:19

5. listoplisto (Bloggen som säkert kommer byta namn flera gånger)

Som jag själv skrev tidigare i kväll så är nog de flesta bloggare väl medvetna om att kritik hör till bloggandet, men det är en hiskelig skillnad mellan kritik och trakasserier.
Jag är väl egentligen inte förvånad över det som står i AB´s artikel, men det är förbannat trist.

2007-02-05 21:18

4. Hotness (Hotness Liv och Lustar)

Bara för att en del provocerar henne och inte smeker henne medhårs innebär inte att det är avundsjuka. En del kanske helt enkelt ruttnar när allt dom läser är något självsmek och vältrande i egen förträfflighet.

2007-02-05 20:47

3. insolens (live, love, let go)

men.. vad finns det för koppling mellan en stulen bil, reinfeldts politik, en uppsägning och att engla och lassbo går ut och klagar om brist på empati i en skräptidning?

2007-02-05 19:42

2. Jerry (Jerrys Ord)

Någonting måste ju ha hänt hos prinsessan, för det språket och den attityden känns främmande som hon nu visar upp. Kapning är ju min spontana tanke, men när texten fortfarande står kvar så kanske det är ett uttryck för en sida vi inte sett sedan tidigare.

Jag vet inte vad jag tycker om avundsjukan mot Lassbo, men tyvärr så funkar ju nätvärlden lika illa som den verkliga. De som sticker ut får ofta problem.

2007-02-05 15:48

1. ef (ef - livsnjutare)

Tycker du lika synd om Reinfeldt som måste flytta nu ifrån sitt hus i Täby? Det var ju pga säkerhetsskäl. Finns en del galningar därute, som vi vet.

Det är en bättre jämförelse än din grej om din stulna bil. Din bil blev inte stulen för att halva Sverige vet vem du är.

Visst, det är ju aldrig okej att folk behandlar varandra illa. Men dethär är verkligen ingenting nytt, och om man väljer att vara en känd person och tjäna pengar på sitt kändisskap, så får man faktiskt ta det goda med det onda.

Tough luck liksom, är det för jobbigt så sluta skriva blogg och vara med i aftonbladet och andra tidningar varje vecka.

2007-02-05 14:58

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info