Mycket nytt i bloggosfären

Det verkar hända mycket på olika fronter bland svenska bloggar för tillfället. Jag har tidigare berättat om sju minuter och bloggkartan och igår upptäckte jag två andra nyheter.

Bloggplock (länken borttagen pga annat innehåll nu): Varje vecka kvartal eller oftare bestäms ett nytt ämne av personerna bakom idéen och sedan samlar man med hjälp av tips ihop nya och gamla anteckningar kring detta ämne. Första ämnet är "yttrandefrihet och respekt".

Solidaritetsbloggen: "Tanken är att bloggens medlemmar varje månad (eller kanske kvartal) väljer ett gemensamt välgörande ändamål och skänker en hundring."

Vem som helst får gå med i projektet.

Andra bloggar om: ,


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2006-03-30 17:21
Skriv en kommentar!

Kommentarer:5. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Jo, det är sant. Fast vad jag menar är att jag tror att det finns fler som skriver bloggar än som läser bloggar utan att själv skriva.

2006-04-03 12:51

4. David Hall (Månhus beta)

Fast "det finns fler som bloggar än som läser bloggar" skulle ju innebära att det finns de som bloggar men som inte själv läser andra bloggar. Tja, det kan ju finnas men det känns fel.

2006-04-01 19:12

3. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Bengt: Miss av mig. Får ta och ändra det där. :)

David: Har en känsla av att antalet läsare som inte bloggar fortfarande är väldigt mycket lägre än antalet läsare som har egen blogg.

2006-03-30 22:32

2. David Hall (Månhus beta)

Lite spännande, hoppas att det kan hjälpa till att råda bot på den allmänna synen om bloggar: "det finns fler som bloggar än som läser bloggar".

2006-03-30 20:49

1. Bengt O. (Bloggplock)

Tack för att du uppmärksammade Bloggplock. Varje vecka blir nog litet i häftigaste laget. Just nu koncentrerar vi oss på första kvartalet men förhoppningsvis kan vi jobba litet snabbare i fortsättningen om idén får genklang.

2006-03-30 19:10

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info