Lite av varje

Återigen har det kommit en decimeter snö. På gräsmattan utanför lägenheten ligger det nu uppemot tre decimeter och utanför kör någon och plogar parkeringsplatsen.

De senaste veckorna har jag hittat två blogganteckningar som är så kloka att man undrar varför man inte tänkt på det själv. För att man inte är lika klok kanske?
Det handlar om Håkan Jakobson som undrar varför personer i maktpositioner inte kommer ihåg vad de gjorde eller var de befann sig när de hör talas om katastrofer som Palmemordet, Estonia, 11 september-attackerna och framförallt tsunamin, när alla andra vet det. Alla vet precis var de befann sig när de fick dessa nyheter.

I den andra anteckningen berättar Hakke om sina tankar kring Muhammed-karikatyrerna och jämför dem med utnyttjandet av den svenska allemansrätten.

Han har för övrigt lagt in en skylt i den här anteckningen, en skylt som verkar betyda förbud mot förbud. Peter Rangmar, den medlem i Galenskaparna & After Shave som dog för snart tio år sedan, sa en gång i en intervju att han ville ha ett förbud mot förbud. Jag kom att tänka på honom när jag såg skylten, googlade, och hittade en minnessida om honom.

Andra bloggar om: , ,

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Fredag 2006-03-03 13:41
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info