Rättelse

För några veckor sedan gick Olle Svalander ut i olika medier och berättade att han var Mats Hård som bloggat på Konsten att förlora.

I samband med detta skrev jag om nyheten och länkade till Aftonbladets artikel. Jag skrev "Aftonbladet avslöjar" något jag senare fick kommenterat av någon som påpekade att Svensk bokhandel var först med nyheten.

Jag svarade då lite ironiskt att jag nästa gång ska strunta i källangivelse och bara skriva Klocklös i Tiden avslöjar framöver.

Några dagar senare kommenterar författaren till Aftonbladet artikeln Jennifer Wegerup min anteckning och förklarar att jag och min kommentator är helt ute och cyklar, att Olle Svalander kontaktat Aftonbladet, Svensk bokhandel och SVTs kulturnyheterna några dagar tidigare och berättat nyheten samt sagt vilken dag de fick släppa nyheten.

Svensk bokhandel råkade bli först även om nyheten släpptes samma dag på de tre olika medierna.

Men som bloggare vet man bara det som står i tidningen. Visst kan man maila journalisten bakom artikeln (ett berömvärt initiativ att skriva ut artikelförfattarens epostadress) men oftast har man bilden klar för sig och inte en tanke på att den kan vara fel.

För precis som många bloggande journalister inte vet hur bloggosfären fungerar, vet många bloggare inte hur nyhetsvärlden fungerar. Ändå försöker båda parter ta del av den andra sidan.

Andra blogganteckningar i kategorin Media.

Söndag 2005-12-04 16:06
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info