Betala för försämring och länktips

Häromdan upptäckte jag Johannes Tyves blogg. Han har intressanta idéer kring saker som rör den digitala utvecklingen kring film och musik etc. Till exempel undrar han varför han får en sämre produkt när han köper den än laddar ner den. Som exempel tar han DVD-filmer ("Varför ligger det med en text i början på filmer om att de är förbjudna att kopiera när jag har betalt för filmen? De som laddar ner en piratkopia behöver inte vänta på den här texten och får se filmen direkt.") och musik ("Varför är de låtar jag köper över på nätet skyddade med DRM som begränsar min möjlighet att använda dem? Om jag laddar ner dem (eller rippar dem från en CD) så kan jag göra hur många kopior som helst till vilket format som helst.")

När jag ändå är inne på ämnet musik så undrade Steffanie var jag hittar ny musik någonstans när jag träffade henne i lördags. Det enda ställe jag kom på i hastigheten var It´s a trap, en amerikansk sajt som skriver om skandinavisk musik.

Andra ställen är
Swedesplease Också amerikansk sajt, skriver om ett nytt svenskt band varje dag.
Micke Orgel goes live En svensk mp3-blogg.
elbo.ws En samlingsplats för mp3-bloggar.
Musikindustrin Nyheter från IFPI
Tidningen Sonic Tidningen, inte sajten.

Andra tips är att gå in på skivbolagens sajter. De mindre skivbolagen brukar lägga ut mp3:or av sina artister för att man ska kunna få sig ett smakprov.


Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Onsdag 2005-11-23 12:07
Skriv en kommentar!

Kommentarer:2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Tack för tipset, Patrick. Har sett last.fm lite här och var men aldrig testat det själv.

2005-11-24 13:31

1. Patrick (Suburbia)

Last.fm är också ett bra sätt att hitta ny musik på. Till exempel hittade jag den fenomenala gruppen Zero 7 genom last.fm:s internetradio baserat på min egen musiksmak.

2005-11-23 17:48

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info