11 september

Jag var väl en av de sista svenskar att få reda på vad som hänt borta i USA för fyra år sedan. Jag har för mig att Sportnytt började 21.50 på den tiden och att man därefter hade fem minuter nyhetssammanfattning klockan 22.05.

Jag slog hur som helst på TV´n första gången den kvällen precis när Sportnytt lämnade över till nyhetssammanfattningen. Slog på Text-TV samtidigt. Jag tror inte TV´n var igång mer än 30 sekunder. Stängde av, gick och la mig, försökte förstå. Somnade, sov dåligt, vaknade tidigt och följde nyhetsbevakningen på TV ett tag innan jag åkte till jobbet.

För två år sedan var det nästan tvärtom. Redan när kvartifem-ekot började hörde om ett knivdåd i Stockholm från en radio på avstånd. Jag hörde inte vem det gällde men eftersom det inledde nyhetssändningen förstod jag att det var något stort.

När jag kom hem glömde jag bort det och det var först några timmar senare jag kom att tänka på vad jag hört och slog på Text-TV.

På natten vaknade jag vid tre, strax innan en direktsänd presskonferens skulle börja. Jag gick upp och tittade på den, sov några timmar till innan jag åkte till jobbet.

Vid nio cyklade jag hem för att köra till bilverkstan och få nya däck till bilen. Där hörde jag att Anna Lindh dött på morgonen. Hur min dag var när Anna Lindh dog har jag redan skrivit om i bloggen.
Andra blogganteckningar i kategorin Livet.

Söndag 2005-09-11 22:05
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info