Bloggar som reklam

En jobbarkompis uppmärksammade mig på att Radio Stella i Helsingborg gör reklam för köpcentret Väla genom att låta en skyltdocka presentera sin blogg.

Åsk, du som har koll på det här med reklam. Har bloggar tidigare förekommit i de här sammanhangen?

Premiär för bloggande skyltdockor måste det ändå vara men precis som drakjournalistbloggarna så kan hon inte det här med permalänkar, trackbacks och kommentarer.

Relaterade länkar:
Lyssna på reklamsnutten i mp3-format.
Läs skyltdockan Sheilas blogg.

Andra blogganteckningar i kategorin Bloggvärlden.

Torsdag 2005-09-08 20:23
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Dennis (Sänd mina rötter regn)

"Hej bloggen"

Eh... just det.

2005-09-08 20:37

2. N|. (Researcher)

Det har det. Under ett par år har reklamstrateger diskuterat värdet i att bygga varumärke med hjälp av bloggformatet. Det finns olika sätt att använda - dels genom "stealth": att man inte berättar att bloggen egentligen är marknadsföring. Dels genom "consumer evangelism": att företaget uppmuntrar sina "fans" att blogga om företagets produkter. Förutom det kan det handla om att låta anställda blogga och därigenom bygga upp en personlig relation mellan företaget = den anställde och konsumenten = läsaren. Sedan har ju bloggformatet egentligen använts i många år på företagens nyhetssidor...

2005-09-09 08:24

3. Åsk (Adland)

jomenpräcis.
Minns raging cow för mjölk: http://slate.msn.com/id/2081419/ där bloggen skrevs av produktens "spokesperson". Det vart lite larvigt och är nog ganska likt skyltedocke-blogg-idén.

2005-09-09 08:54

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

N| och Åsk: Naturligtvis känner jag till bloggar som varit reklam, men radioversionen är ju egentligen tvärtom, reklam som är en blogganteckning. Det är just den twisten som jag undrar är ny.

2005-09-09 09:10

5. Åsk (Adland)

Reklam som är en blogganteckning: Vad är engadget? ;)

Skoja bara (lite) men den twisten är inet ny heller. Möjligen att reklamen för X pryl, i form av blogganteckning i X pryls bloggs som enbart pratar om X pryl är ny, men N| kommer säkert att peka på nån sån som redan funnits länge.

2005-09-09 11:50

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Åsk: Jag har ingen aning, jag är inte i branschen. :) Men tydligen var skyltdocksbloggen inte först, det är väl så man kan tolka det.

2005-09-10 22:01

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info