Zlatan

Det var EM-slutspel i Holland/Belgien 2000. Sverige spelade sin sista gruppspelsmatch mot Italien och var tvungna att vinna för att gå vidare. Italien var redan där och hade inget att spela för och Sverige pressade och pressade.

När Italien får sin första hörna i matchen strax innan halvlek gör de 1-0 och kommentator Staffan Lindeborg säger besviket "Så fruktansvärt orättvist!"

I andra halvlek kvitterar visserligen Henke Larsson men i slutminuterna kontrar Italien och Del Pierro skjuter ett kanonskott från straffområdslinjen till 1-2.

Sverige har ingen så bra spelare och kommer aldrig att få, tänkte jag då. Vi hade inte haft någon riktig matchvinnare sen Martin Dahlin/Kenneth Andersson/Tomas Brolin-eran -94. Henke var på väg att bli men var alldeles för ensam.

Tills nu.

När Henke har en bit kvar efter sin skada då passar Zlatan på att iträda matchvinnarrollen.

Ni såg det kanske igår. Matchen har gått in på övertid. Det står 0-0. Zlatan får bollen till höger i straffområdet. Två backar har kontroll över situationen. Inte. Ett pet, ett steg och pang! Skottet är så hårt att radiosportens expertkommentator Ralf Edström tror att bollen gått genom nätet i burgaveln.

Inte då. Den sitter klockrent i mål och Sverige har plötsligt den matchvinnartypen som Italien hade i den där EM-matchen 2000.

Får vi nu bara ordning på försvarsspelet också så kan vi på allvar börja tro på det som Zlatan, Henke och faktiskt också assisterande förbundskapten Roland Andersson sagt i år: Vi kan ta VM-guld!


UPDATE!
Jag hade alltså inte helt rätt i min profetia.

UPDATE 2!
Ingen säger det bättre än embryo. Det säger jag nu!


Andra blogganteckningar i kategorin Sport.

Torsdag 2005-09-08 18:18
Inga kommentarer

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info