Vad fan sysslar Expressen med?

Ekot rapporterade i morse att en kvinna avlidit i en lägenhetsbrand och att lägenheten beboddes av Monica Zetterlund. Offret var dock inte identifierat ännu men när jag vid niotiden via Stationsvakt upptäcker Expressens artikel om händelsen så skriver de att Monica Zetterlund dött i en lägenhetsbrand.

Artikeln var publicerad 05:02 och uppdaterad 08:35. Vid samma tid som jag läste detta, strax efter 09.00 hade Aftonbladet, DN och SVD artiklar om att en kvinna hittats död i Monica Zetterlunds lägenhet men att hon ännu inte var identifierad.

Först i eftermiddags blev identifieringen klar och ändå "visste" Expressen att det var Monica Zetterlund redan senast 08.35.

De kör verkligen efter parollen "kolla aldrig upp en bra nyhet, den kanske inte är sann."

Andra blogganteckningar i kategorin Media/Tidningar.

Fredag 2005-05-13 21:27
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Chadie (No illusions)

Nja, jag håller inte riktigt med dig.
När jag läste om det vid sjutiden på morgonen, via Expressen som jag tror var först ute: det tragiska hände ju på torsdagseftermiddagen och Monica Z hade själv ringt larmcentralen ju att det brann hos henne och så vidare.
Att det inte skulle ha varit hon som dog, nej det var långsökt.
Inte för att jag vill försvara Expressen egentligen. Den tidningen brukar göra många övergrepp, men just i det här fallet hade de nog en hel del på fötterna när de skrev. Dessutom var det ju verkligen i allmänhetens intresse. Folk stod vid löpsedlarna i morse och pratade om det med folk de inte ens kände. Hon var verkligen folkkär Monica Zetterlund.

2005-05-13 23:44

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Chadie: Naturligtvis är det minst sagt långsökt att det inte skulle vara Monica Z om man nu visste att det var hon som ringt SOS. Men jag tycker inte att man har tillräckligt på fötterna innan någon är identifierad, hur folkkär man än är.

2005-05-14 12:38

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info