Inspiration (och lite skryt)

Det är lustigt med inspiration.

Lite bakgrundsfakta:
Jag har spelat keyboard i band sedan hösten 2003. Först hade vi en "normal" uppsättning av instrument; gitarr x 2, trummor, bas och keyboard. Efter nästan ett år, sommaren 2004, bestämde vi oss för att lägga ner bandet trots att allihop ville spela. Problemet var bara att vi ville olika saker.

Hur som helst, nya band bildades med nya och gamla medlemmar, däribland Cosmic Relief där jag spelar keyboard tillsammans med vår gamla trummis.

Vi spelar instrumentalmusik men även om konstellationen är densamma som Hansson&Karlsson så låter vi inte alls på samma sätt. Kanske mest beroende på att vi inte är lika bra musiker?

Vår musik är rakare, enklare, men ändå är det svårt att förutspå nästa drag. Kanske framgår det av låtarna som finns att ladda ner.

Hur som helst. De flesta låtar uppstår spontant när vi träffas i replokalen och jammar loss. Eftersom det är jag som står för det melodiska i bandet är det oftast jag som skriver våra låtar. Jag har väldigt svårt att göra det utan att Hasso bankar på trummorna.

Visst händer att jag försöker få till nåt alster vi keyboarden när jag är hemma, men oftast går det inte alls trots att man är hur inspirerad som helst, kanske efter att ha hört nån ny bra låt på radion eller liknande.

Men ibland. Ibland, som igår kväll så spelar det ingen roll hur man gör, det bara strömmar nya låtar från keyboarden hela tiden! Jag spelade ungefär en timme och under den tiden spelade jag in åtta nya låtar. Visst, alla håller inte för Cosmic Relief, men när jag nu sitter och någorlunda pigg lyssnar på dem så skulle jag tro att åtminstone fem av dem kan funka på skiva. Vi får se.

Men den stora frågan är naturligtvis varför jag lyckades få ur mig åtta låtar på en timme igår när det andra gånger är helt omöjligt att få till någonting.


Andra blogganteckningar i kategorin Musik/Cosmic Relief.

Lördag 2005-03-19 10:58
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. mattias

Jag känner igen det där. Ibland kan man sitta i timmar utan att lyckas med att få fram något något och ibland kommer det helt automatiskt. När spelar ni nästa gång? Jag har hör mycket gott om konserten och det skulle vara kul att få höra er live.

2005-03-19 11:23

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan man kan få se oss igen. I väntan på nästa konsert ska vi försöka få upp lite filmklipp från den 12 mars. Tills vidare får du nöja dig med bilderna på http://www.cosmic-relief.se

2005-03-19 11:27

3. Kalle (Reflex)

8 låtar på en timme. I min tidsrymd talar vi om kanske 1 år! :)
Min mapp för den 5:e skivan innehåller bara 330Mb (18 utkast) fortfarande
Var glad så länge inspirationen alstrar nya aslter.

2005-03-19 15:29

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Kalle: Jo, jag insåg ju vilket unikt tillfälle som infann sig igår så jag körde på tills jag nästan somnade. :) När jag har lyssnat lite mer på dem så är det kanske tre-fyra av dem som kan komma med på nästa skiva. Den som lever får se.

2005-03-19 20:32

5. Kalle (Reflex)

Mats: Men om man jobbar efter ett "musikaliskt tema" och hittar en grundstruktur i ackord och tempo, kan det komma rätt mycket ideer tämligen omgående. Har dock bara varit med om det en gång, men uj vilken snurr det blev! :)

2005-03-20 14:51

6. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Kalle: Det lustiga med fredagkvällens inspiration var att det var alla möjliga ackordföljder och tonarter som användes. Jag gjorde ett nytt försök vid samma sena timme igår och lyckades pressa fram något som kanske kan bli nånting om man slipar på det men samma flow som från fredagen får jag nog inte på länge. För det där snurret du skriver om är ju det man vill uppnå, när låtarna bara kommer liksom.

2005-03-20 15:22

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info