Du och jag döden - Reflektioner efter EN genomlyssning

1. 400 slag Skön uppbyggnad. Lite Dimbodius över det. Fast jag det verkar som om Jocke inte fick någon styrsel på melodin när han skrev den. Texten påminner om en uppdaterad variant av inledningsspåret på Vapen och Ammunition, Sundance Kid.

2. Du är ånga Introt till den här låten är nog det närmaste debutalbumet man varit sedan dess. Har nog potential att växa. "Lådvinsnostalgi - Snart i var mans ordbok".

3. Den döda vinkeln Gitarrintro som påminner om Lars Winnerbäck eller Tomas Andersson Wij. Blir långsamt ösigare och ösigare. Blir nog allsång under konserterna.

4. Du var min armé Lite lustiga ackordbyten som verkar komma för tidigt men ger en skön effekt. Lugn låt med en titel som påminner om Marit Bergmans I will always be your soldier.

5. Palace & main Skön låt. Många referenser i texten. Robin Wright-Penn och Michael Caine t.ex.

6. Järnspöken Akustiskt gitarr och Jockes röst. För mig handlar texten om en mobbads uppgörelse med sina minnen av mobbarna.

7. Klåparen Ljudbilden påminner återigen om Dimbodius. Lite Socker-känsla (låt från Vapen och Ammunition) över sista refrängen som plötsligt får mullrande Verkligen-gitarrer! Vad jag har längtat efter att få höra det igen!! Bästa låten hittills! "Och så blinkar det till..."

8. Max 500 Har jag redan hört några gånger eftersom det är förstasingeln. Bra låt som redan rönt stor succé. Precis som albumet förresten. Jag läste att trots att skivan alltså släpptes en tisdag och bara hade en försäljningsdag att tillgodoräkna sig på albumlistan så står Du och jag döden för nästan en tredjedel av alla sålda skivor i Sverige den här veckan!

9. Romeo återvänder ensam Är det första låten med en melodi som går att följa utan krumbukter? Melodin påminner om Sundance Kid från Vapen och Ammunition. Snyggt slut.

10. Rosor & palmblad Är det en oboe där i mellanspelet!?

11. Mannen i den vita hatten (16 år senare) Röjer bra. Skönt piano i de lugna partierna. Lite Baby dry your eye med Marit Bergman. "Vi ska alla en gång dö.." Starka ord, men jag tycker att avslutningslåten på Hagnesta Hill, Visslaren, som avslutas med orden "Det är bara minnen för livet" är starkare.

Vad tycker jag om skivan då efter en genomlyssning. Nja, jag hade högre förväntningar, det har jag alltid när det kommer nya kentskivor. Visst, den har några sköna låtar, men ingen satte sig på hjärnan eller lämnade några andra större spår efter sig. Godkänt men inte mer.

Men som vanligt får jag äta upp det när jag någon gång i nästa vecka när jag spelat sönder skivan fullständigt och tycker det är det mesta fantastiska som hänt musik-Sverige sen Vapen och Ammunition. :)

Andra blogganteckningar i kategorin Musik/kent.

Torsdag 2005-03-17 20:07
Skriv en kommentar!

Kommentarer:1. Erik (mymarkup.net)

Går direkt till källan (istf. att googla): finns Kent-texterna till D&JD någonstans?

2005-03-17 21:11

2. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Erik: Inte vad jag vet.

2005-03-17 21:58

3. Gånte

Som jag sa till dig innan är smaken högst personlig...Men RÖJ? Ok, när det gäller kent så kanske det är röj. Annars är du välkommen att botanisera bland min skivsamling så ska jag rekommendera röj =). Tror vi kommer vänja oss vid denna skiva, även om den är aningen svårsmält just nu.

2005-03-18 20:36

4. Mats Andersson (Klocklös i Tiden)

Gånte: Naturligtvis kommer vi att vänja oss och om några genomlyssningar till så kommer vi nog att tycka den är bra. Sen är det skillnad på röj och röj. Även om du har exempel på värre röj än det kent visar upp så betyder inte det att jag tycker det är bättre röj för det. Det är som sagt skillnad på röj och röj. :)

2005-03-19 11:57

Skriv en kommentar
Namn:
Epostadress:
URL till din hemsida:
Hemsidans namn:
Fyll i
alfabetets
sista bokstav:

Använd inte A HREF-taggen för att länka!
Om du inleder url:en med http:// så blir den automatiskt en länk.

Kom ihåg min info